Home / Hem / Japansk inredning, konceptet och dekorationsidéerna
Japansk inredning, konceptet och dekorationsidéerna

Japansk inredning, konceptet och dekorationsidéerna

Japansk inredning gick in i väst i mitten av 1800-talet när handeln mellan väst och öst i världen öppnade.

Även om det var känt i väst på 1500-talet, var den japanska stilen inte allmänt accepterad vid den tiden. Japansk design är en av de viktigaste influenserna på minimalism och anger principer för att skapa en “Zen” -inredning.

Nyckeln till det japanska inredningskonceptet är ”Ma”. Detta koncept syftar till en balans mellan det tillgängliga utrymmet som kan användas å ena sidan och möbler och andra föremål å andra sidan.

Ma används för att hålla utrymmen tydliga och snygga och för att skapa ett speciellt och tyst hem för invånare och besökare, de viktigaste principerna för japansk inredning.

En snabb titt på japansk inredning

Japansk-inredning-design-koncept-och-dekoration-idéer-1 Japansk inredning-design, koncept och dekoration idéer

Japanska mönster handlar om Zen. Zen kommer från Mahayana-buddhismens skola och betonar värdet av meditation och intuition. Rummen i japansk stil främjar en fredlig enkelhet som omger den japanska kulturens ödmjuka mönster.

Huset i japansk stil är resultatet av årtusenden av japansk arkitektur och inredning som leder till en ren och snygg livsstil. Den japanska inredningen står för balans, ordning, gamla seder och en kärlek till naturlig skönhet.

Om du tittar på de forntida teceremonierna och livsstilen i den japanska kulturen finns det en förtjusande kvalitet som är värt att upprepa. Moderna japanska heminredningar kan användas för att ge zen till alla hem och vardagsliv.

När allt kommer omkring kan vi alla dra nytta av fred och harmoni i våra hem och i våra liv. Det är enkelheten i hem i japansk stil som tilltalar många kulturer och gränser. Det kan vara trevligt att se Ma’s inspiration i husen där den först blommade.

Lägga till naturelement

Japansk-inredning-design-koncept-och-dekoration-idéer-3 Japansk inredning-design, koncept och dekoration idéer

Japansk kultur delar mycket kärlek och respekt för naturen. Man tror att det bästa sättet att hålla kontakten med den naturliga världen är att föra naturen hem. Att lägga till en traditionell japansk växt som bonsai och bambu kan hjälpa till att skapa en japansk känsla av rymd.

Du kan dock använda vilken djupgrön växt som helst för att uppnå en liknande effekt. Du kan till exempel överväga palmer eller orkidéer. Men blommor är inte typiska för rum och lägenheter i japansk stil för att hålla dem enkla, naturliga och gröna.

Överväg att lägga till ett badkar

Japansk-inredning-design-konceptet-och-dekoration-idéer-11 Japansk inredning-design, konceptet och dekoration idéer

Ett badkar är ett litet djupt badkar som vanligtvis har en liten bänkstol. Många av de hälsomedvetna människorna i öst söker dem. Vattenelement är mycket viktiga i inredningen och utformningen av japanska hus. Vattenljud som de från små inomhus fontäner uppmuntrar till meditation och hjälper till att lugna ner från vardagens stress. Ordet Ofuro betyder bad på engelska. Det är en lugn tradition som de av oss i väst skulle kunna dra nytta av om detta element införlivades i japansk lägenhet.

Skjutdörrar och skärmar

Japansk-inredning-design-koncept-och-dekoration-idéer-4 Japansk inredning-design, koncept och dekoration idéer

På grund av de höga bostadskostnaderna och bristen på utrymme i Japan är de ganska små enligt västerländsk standard. Det betyder också att många hyr lägenheter istället för att köpa ett hus. Det är på grund av dessa faktorer som shoju är så viktigt i det japanska hemmet. En shoji är en äkta japansk skärm. Till skillnad från dörrar glider Shoji fram och tillbaka och sparar utrymme som svingdörren skulle ta upp.

Trä och bambu element

Japansk-inredning-design-konceptet-och-dekoration-idéer-5 Japansk inredning-design, konceptet och dekoration idéer

Japansk kultur är känd för användning av trä i sina hem. Många föremål som väggar, dörrar, skärmgaller och ramar är ofta gjorda av trä. Om du vill försöka integrera trä i din japanska heminredning är lönn, cypress, hemlock och röd furu några av de vanligaste skogarna i västvärlden. Bambu är också populärt i öst och väst. Det är perfekt för japanska dekorationer som visas på bilden nedan.

Den japanska entrén

På japanska och input kallas en Genkan. Detta entréområde är det område där besökare hälsas. Skor tas också av och tofflor tas på här. Det skulle vara intressant att försöka skapa ett sådant utrymme när man planerar ett hus i japansk stil.

Japansk inredning

Japansk-inredning-design-koncept-och-dekoration-idéer-7 Japansk inredning-design, koncept och dekoration idéer

Det största tillskottet till de flesta japanska hem skulle vara shoji eller någon version av den. Bilderna ovan ger ett intryck av de stilar som används. Dessa skärmar används för att separera vardagsrum eller för att dölja ett område som det japanska sovrummet. De kan målas eller helt enkelt hittas som du vill, men kan också vara stillastående eller flexibla. Titta runt och ta reda på vad som fungerar bäst för dig och dina japanska vardagsrumsinställningar.

Färger

Japansk-inredning-design-koncept-och-dekoration-idéer-12 Japansk inredning-design, koncept och dekoration idéer

För de japanska hemfärgerna, om du försöker få en känsla av zen, välj från en neutral palett. Leta efter färger i naturen och välj mjuka och dämpade toner. Choklad, mossgrön och svart är perfekta för fokusväggar som kan skissera utrymmet och skapa speciella hörn.

belysning

Japansk-inredning-design-koncept-och-dekoration-idéer-10 Japansk inredning, koncept och dekorationsidéer

Det bästa rådet jag kan ge i detta avseende är att försöka använda en medium till låg ljusnivå. Ljusa ljus ses ofta som utlösare för arbete och tillåter inte avkoppling. De lägre belysningsnivåerna ger ditt hem en autentisk japansk designkänsla.

När det är möjligt ska lamporna vara dolda eller diffusa. Denna typ av mjuk belysning hjälper till att skapa en mjuk och lugnande atmosfär i ditt hem och att försköna den enkla japanska möbeldesignen.

Golv

Japansk-inredning-design-konceptet-och-dekoration-idéer-6 Japansk inredning-design, konceptet och dekoration idéer

I väst är trä- eller bambuskollektioner de bästa tillgängliga alternativen. Japanerna använder tatamimattor. Om du vill ha känslan av ett traditionellt japanskt hus kan du använda några av dessa för ett mer autentiskt utseende.

Ge ditt hem en smak av inredning i japansk stil

Japansk-inredning-design-konceptet-och-dekoration-idéer-2 Japansk inredning-design, konceptet och dekoration idéer

Du behöver inte växa upp i ett traditionellt japanskt hem för att älska det för sina fridfulla mönster som har sina rötter i en gammal kultur. Du kan uppnå denna japanska inredningsstil för att efterlikna dess rena, enkla och minimalistiska design i hela ditt hem.

Lägg bara till naturliga träelement, vanligt grönska, mjukt naturligt ljus, några moderna möbler, vattenelement, ett badkar, mjukt golv och skärmar för att skapa ditt meditationsrum. Färgerna på den japanska inredningen bör alla härledas från naturen. Att lägga till alla dessa små förändringar kan ge ditt hem en rik japansk rumsdekoration som talar om traditionell kultur och kärlek till naturen.

Tror du att du vill ha den här designen för ditt hem? Vad skulle du lägga till för att detta ska hända? Hoppas att dessa japanska inredningstips hjälpte till.

Om du gillade att läsa den här artikeln om den här japanska inredningen, bör du också läsa den här:
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*