Home / Hem / Hushållsunderhåll: Följ instruktionerna för rengöring varje vecka

Hushållsunderhåll: Följ instruktionerna för rengöring varje vecka

Alla älskar komforten i ett rent och snyggt hem. Att bo i ett välventilerat, organiserat och dammfritt hem ger ditt hem en avslappnad och lyxig känsla och är också hälsosam för dig, din familj och husdjur. Att hålla huset rent hela tiden kan dock vara en skrämmande uppgift för många människor, särskilt när du inte känner för att göra sysslor.

Om du kämpar för att upprätthålla den renhetsnivå du vill ha i ditt hem, rekommenderar vi att du delar upp ditt städschema i dagliga, veckovisa och månatliga uppgifter.

Din dagliga rengöringsrutin inkluderar enkla uppgifter som att tvätta, plocka upp synlig smuts från golvet och sopa golvet. Å andra sidan ett veckohem Rengöringsrutin är mer grundlig och det är hemligheten till ett smutsfritt hem.

Här är en enkel guide till ditt veckovisa städschema.

 1. Börja med sovrummen

Ditt sovrum ska vara där allt börjar. Det rekommenderas att du byter lakan, särskilt lakan och örngott, minst en gång i veckan för att hjälpa dig att sova bättre. Om du byter sängkläder regelbundet minskar du också risken för hälsoproblem som orsakas av allergier och allergier astma.

Sovrum-cl Underhåll av hemmet: Följ instruktionerna för rengöring varje vecka

När du byter kläder, plocka upp alla föremål på golvet och placera dem där de ska vara. Lägg smutsiga kläder i tvättkorg och rengör kläder på sängen om du inte kan lägga dem i garderoben direkt. Det här är också den bästa tiden att plocka upp röret och stapla upp dem för efterföljande sortering.

 1. Skrubba toaletter och badrum

Innan du rengör toaletten och badrummet, rengör din toalettskål, skrubba andra smutsiga områden som badkar och kranar och låt tvättmedlen sitta i 10-15 minuter innan du tvättar.

Toalettrengöring Underhåll av hemmet: Följ instruktionerna för rengöring varje vecka

Ta sedan bort alla föremål som inte hör hemma på toaletten eller badrummet och placera dem där de hör hemma. Damma sedan toaletten eller badrumsväggen från topp till botten för att ta bort damm eller spindelnät. Skrubba toaletten, badkaret och kranarna och skölj dem noggrant. Slutligen sopa och torka golvet.

 1. Rengör alla diskbänkar och speglar

Tvättställ är viktiga hygienpunkter i huset. Du kommer troligen att skölja diskbänken efter att du har använt den, men en mångsidig veckoskrubba är viktigt för att ta bort smuts från smutsiga diskar eller tandkräm.

För spegelsänkor, rengör först spegeln med ett glasrengöringsmedel och en plattvävd mikrofiberduk för en luddfri yta och skrubba sedan diskbänken. När du är klar byter du handdukar och byter ut dem mot rena.

 1. Organisera vardagsrummet

Familjerummet är hjärtat i ditt hem, och det är vanligtvis en utmaning att hålla det rent hela tiden, speciellt om du har barn runt huset.

Rengöring av hemmet i hemmet: Följ rengöringsanvisningarna varje vecka

När du städar ditt vardagsrum:

 • Rikta först ut sofforna och lägg alla kuddar på dem.
 • Ta bort trycket från golvet och ytorna i ditt vardagsrum och föra tillbaka föremål som invaderar det där de hör hemma.
 • Ordna om bokhyllan och ordna alla tidningar på bordet i en fin hög.
 • Damm av alla ytor i allrummet. Var noga med att tvätta konstgjorda blommor när du rengör ytorna, eftersom damm också kommer att byggas upp på dem.
 • Plocka upp papperskorgen från golvet och kasta den i papperskorgen.
 1. Avsluta med golven

Nu när alla rum och ytor i huset är rena kan du slutföra ditt veckostädningsschema genom att rengöra golven. Du sopar förmodligen ditt hus varje dag, men du måste ägna särskild uppmärksamhet åt golvet minst en gång i veckan för att förhindra att damm och smuts byggs upp på dessa ytor. För din golvrengöringsexpedition behöver du en mopp, tvättmedel och en dammsugare Plocka upp damm från mattor och klädsel.

När du dammsuger golvet, kör över samma område flera gånger från flera riktningar för att se till att du drar upp skräp och skräp. Att lämna skor i huset kommer sannolikt att ha mer smuts och skräp att hantera än om människor tar av sig skorna innan de kommer in.

När du har dammsugat alla ytor inklusive trapporna, torka golven och börja längst bort från entrén och arbeta dig tillbaka till dörren. För renare, blankare golv kan du använda varmt vatten, tvål och lite ättika när du moppar.

 1. Ställ in vakuum

Se till att din ficka / fack inte är full än och tom vid behov. Använd rätt inställningar och bilagor. Slå golven i hela huset och stoppade möbler. Du kommer att bli förvånad över alla saknade föremål (strumpor, din favoritpenna) som du hittar under dina soffkuddar, för att inte tala om kvarvarande snacks!

Slutsats

Även om denna veckovisa rengöringsrutin kan verka lite svår och tidskrävande först, desto mer du tänker på det blir det lättare med tiden.

Om du till exempel städar ditt hus regelbundet och alltid ser till att allt är på rätt plats varje dag, kommer du att ha mindre röran att hantera under din veckovisa städning.

Om du bor med äldre barn kan du också be dem att hjälpa till med den dagliga städningen och organisationen av deras sovrum eller badrum och du behöver inte göra en lätt städning förrän i slutet av veckan.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*