Home / Hem / Intressanta tips för att skapa ett välkomnande hem
Intressanta tips för att skapa ett välkomnande hem

Intressanta tips för att skapa ett välkomnande hem

Hur som helst kommer anpassningen till ett nytt hem att ta lite tid och du kan inte bara vänja dig från grunden. Du kan dock leta efter sätt att göra ditt hem mer välkomnande och få övergångsprocessen till en bekväm nivå.

Den här artikeln innehåller några intressanta tips för att skapa ett välkomnande hem, eller ännu bättre, en personlig oas av avkoppling som du och dina gäster skulle tycka om.

Fönster och belysning

Intressanta tips för att skapa ett välkomnande hem 1 Intressanta tips för att skapa ett välkomnande hemBildkälla: FINNE arkitekter

Ljus är viktigt för en välkomnande atmosfär. Bjud därför in vänliga strålar! De förbättrar ditt humör och ökar din energi. Det är därför du bör byta ut tunga gardiner med spetsgardiner för att mjuka upp fönstren.

I själva verket kan du använda vilket genomskinligt tyg du kan belysa, så länge det släpper in ljus men också filtrerar vyn för att skydda din integritet.

Om du inte har önskad tillgång till solljus, lösa processen artificiellt: Installera takfönster eller lampor med dimreglage så att atmosfären blir både ljus och mysig vid behov.

Du kan lägga till några golv- / bordslampor för att få mer intensivt ljus för dina sysslor.

En söt entré

Intressanta tips för att skapa ett välkomnande hus2 Intressanta tips för att skapa ett välkomnande husBildkälla: DesRosiers Arkitekter

“Ingången är viktig”, säger YM Corporation. Foajén säger mycket om folket som bor i huset och bestämmer därför stämningen hos dina första gäster. ”Det är inte bara besökarens första intryck av interiören eller av huset, det sätter också scenen för resten av huset.

Du kan liva upp platsen med en stor spegel så att den syns visuellt öppen och reflekterar ljus oavsett storlek.

Leta efter balanserade möbler

Intressanta tips för att skapa ett välkomnande hem 3 Intressanta tips för att skapa ett välkomnande hemBildkälla: Sutton Suzuki Architects

Med balanserad menar vi bitar som är både vackra att se på och bekväma att sitta på. Men om du måste välja mellan de två, prioritera senare eftersom du vet att det i slutet av dagen verkligen handlar om hur du mår när du går hem.

Den magiska strukturen

Intressanta tips för att skapa ett välkomnande hem 5 Intressanta tips för att skapa ett välkomnande hemBildkälla: Guimar Urbina | KIS inredning

Texturering är ett enkelt knep för att göra en plats mjukare eftersom det får människor att känna sig mysigare och mer avslappnade. Så föreställ dig föremål som helt enkelt är frestande att röra vid dem, som slät trä, korrugerad tapet, fluffiga kuddar etc.

Dessa element är lätta att integrera i alla designscheman, särskilt moderna, som tenderar att se styva och obekväma ut.

Strukturen kan också minska den rumsliga effekten i stora rum och få dem att känna sig mycket mysigare än i sitt ursprungliga tillstånd.

Hörn

Intressanta tips för att skapa ett välkomnande hem 6 Intressanta tips för att skapa ett välkomnande hemBildkälla: AMDG Architects

Så praktiskt som det är, kan ett stort öppet utrymme vara kallt och oinbjudande. Så använd möbler för att skapa några små krokar som “slappnar av” atmosfären.

En söt läskrog med massor av kuddar eller ett soffbo kan verkligen återuppliva stora vardagsrum, men samma effekt kan uppnås till en bråkdel av priset.

Allt du behöver göra är att kasta några kuddar eller en filt så blir ditt vardagsrum ditt favoritreservat.

Gör dina egna kombinationer

Intressanta tips för att skapa ett välkomnande hem 7 Intressanta tips för att skapa ett välkomnande hemBildkälla: Jamesthomas Interiors

Du behöver inte köpa möbler eller föremål som ser helt identiska ut. Lösningen kan göra mer skada än nytta, och du kanske bor i en möbelaffär snarare än i ett mysigt hem.

Det finns inget inbjudande i enhetliga utrymmen och de har absolut inget att göra med din personlighet. Istället bör du bli kreativ och spela med olika stilar och försöka skapa ett utrymme där allt “går” och inte “passar”.

Ta en titt utanför lådan och lägg till textur med mysiga men olika bitar.

Att köpa begagnad

Smaker är uteslutet, vilket innebär att soffan någon ogillade är exakt vad ditt ideala vardagsrum behöver.

Istället för att spendera en förmögenhet för att göra ditt hem mysigare, gå till en garage försäljning eller en garage försäljning och leta efter en artikel som du kanske gillar. Antikaffärer och auktioner är också en bra idé, förutsatt att din stil är traditionell snarare än modern.

Titta på den varmare sidan av färghjulet

Intressanta tips om hur du skapar ett välkomnande hem 12 Intressanta tips om hur du skapar ett välkomnande hemBildkälla: Gary Lee Partners

Det finns sällan något så kraftfullt som färger när det gäller att framkalla stämningar och känslor. Så försök lära dig lite mer om det.

Konstruktionens färgsektor är den mest intressanta, vilket innebär att du kommer att lära dig mycket men också bli underhållen.

Grundregeln är att kallare nyanser (blå, grön och lila) ser snygga ut men inte lika stimulerande, medan varmare som rött, orange, gult eller brunt kan slutföra ditt inre projekt med värme och mysighet.

Mysiga väggar

Intressanta tips för att skapa ett välkomnande hem 4 Intressanta tips för att skapa ett välkomnande hemBildkälla: Boende Catering

Utan lämpliga väggfärger kommer alla ansträngningar att göra ditt hem mer välkomnande förgäves. Ditt hem kommer fortfarande att avslöja ett desperat behov av en makeover, och du undrar vad hacket gick fel med det.

Medan en mer mysig atmosfär inte är ditt främsta mål, överväga att måla ett rum eller två igen för ett friskt andetag.

Om du hyr ut och hyresvärden inte tillåter dig att göra det, välj borttagbar tapeter eller klistermärken som får dig att känna dig som hemma. De kreativa själarna bland er bör till och med överväga personlig konst eller vinylväggdekaler som delar ett meningsfullt budskap.

Mysiga detaljer

Intressanta tips för att skapa ett välkomnande hem 11 Intressanta tips för att skapa ett välkomnande hemBildkälla: Nischinredning

Plyschleksaker, boksamlingar och doftljus är ovärderliga för ditt mysiga scenario, eftersom de får ett rum att se lugnt och otroligt ordnat ut.

Många människor går motsatt väg och försöker få sin design till en krispig perfektion som förvånar människor men som inte får dem att stanna längre.

Att hålla saker rena är naturligtvis önskvärt, men ditt hem är inte en plats att inspekteras och utvärderas.

Istället är det en plats där människor kommer för att besöka dig och umgås med dig. Så bjud in dem med färska blommor, tidskrifter på soffbordet eller en glaskaraff bredvid deras sängar.

Du kommer att uppskatta detta mycket mer som ett föräldrarhörn med inget att göra.

Gör det mer naturligt

Intressanta tips för att skapa ett välkomnande hem 9 Intressanta tips för att skapa ett välkomnande hemBildkälla: Rikki Snyder

Växter är viktiga för alla hem, inte bara för att de renar luften utan också för att de ser vänliga och inbjudande ut. När du väljer, tänk på storleken på rummet och överdriv det inte med trädliknande växter som kan distrahera besökare.

Som tidigare nämnts kan många färska blommor skapa en välkomnande atmosfär, särskilt om de ser lugnande och sofistikerade ut.

Förutom växter kan du använda många andra naturliga element som: B. fotoramar i trä eller skålar fulla med snäckskal. I själva verket kan du välja något subtilt tillägg som du hittar en bekväm faktor i ditt hem.

Cheer upp atmosfären

Intressanta tips för att skapa ett välkomnande hem 10 Intressanta tips för att skapa ett välkomnande hemBildkälla: DKOR Interiors Inc. – Inredningsarkitekter Miami, FL

Komfort handlar inte så mycket om hur saker ser ut, utan hur en person känner sig när den omges av dessa saker.

För att göra människor bekväma med dig, spela lugnande jazz i bakgrunden, installera dimmer på lamporna, sätt kuddar på stolarna etc.

När du har slut på idéer, tänk på din vän och hans favoritplatser: vad skulle få honom att spendera mysiga kvällar med dig?

Visa meningsfulla detaljer

Intressanta tips för att skapa ett välkomnande hem 8 Intressanta tips för att skapa ett välkomnande hemBildkälla: DKOR Interiors Inc. – Inredningsarkitekter Miami, FL

Sist men inte minst kan du vara ännu mer bekväm genom att visa de saker du älskar och som har sentimentalt värde i ditt liv.

Det finns inget bättre än att lägga till familjebilder, reseminnen eller gåvor som du fått från dina vänner för att anpassa en plats, eftersom det här är garantin för att du alltid vill åka hem och koppla av.

En favoritkonst är också en bra hemtrevlig rymdidé, så länge du ställer ut på rätt plats.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*