Home / Hem / Imponerande idéer för hembiblioteksdesign för 2018

Imponerande idéer för hembiblioteksdesign för 2018

Om du letar efter ett modernt och coolt hem måste du anstränga dig mer än att dekorera vardagsrum, sovrum, matsal eller kök.

De representerar baslinjen för vad man ska investera i en modern inredning. Men när du kommer till en högre nivå krävs ett helt nytt och kreativt utrymme.

En bra riktlinje att följa när du letar efter något speciellt är din hobby eller andra invånares intressen. Var det i medias lekrum eller i sten- och tegelstenarna där familjen gillar att samlas.

Hembibliotek var, är och kommer att förbli en smart idé. Vad som är bättre, bokarrangemang och hembibliotekmöbler har aldrig varit så söta som de är nu, varför du måste överväga ett hembibliotek.

Imponerande-hem-bibliotek-design-idéer-för-2017 - 15 imponerande hembibliotek design-idéer för 2018Bildkälla: Kendall Wilkinson Design

Dessutom köper du bara böcker som verkligen gör dig rikare. Det är därför vi tror att människor här och där förtjänar ett hembibliotek mer än några hyllor.

Om du är kreativ och vill köpa bra begagnade avläsningar kostar ditt lilla hembibliotek inte ens mycket.

När du oroar dig för rymden, gör lite praktiskt tänkande och införliva idéer som hemmakontorbibliotek eller balkongläscentra. Ett modernt hembibliotek behöver inte vara ett bibliotek i ordets riktiga mening.

Idéer till bibliotekets rum är också bra eftersom de talar för ditt favoritfördriv och hjälper dig att visa upp de samlingar du har samlat genom åren och ordnat med maximal uppmärksamhet.

Imponerande-hem-bibliotek-design-idéer-för-2017 - 16 imponerande hembibliotek design-idéer för 2018Bildkälla: Robbins arkitektur

Dessutom är designen av hembiblioteket en rolig upplevelse, vars slutresultat är en privat och bekväm tillflyktsort, vare sig det är ett rum eller ett ljust möblerat hörn där du kan glömma alla dina bekymmer och segla in i det okända.

Men om dina hembiblioteksidéer är inspirerade av klassisk design kan du alltid räkna med det speciella äventyret och den transcendenta atmosfären som kommer att föra din fantasi och fantasi samman.

Faktum är att ditt hembibliotek kan bli en helt ny imaginär värld!

Designa idéer för hembiblioteket

Imponerande-hem-bibliotek-design-idéer-för-2017-1 Imponerande hembibliotek design-idéer för 2018Bildkälla: Pierre Paul Design

Det faktum att vi lever i en helt digitaliserad era förändrar inte känslan av att hålla en bra bok mellan händerna.

Designare är mer än någonsin överens om att presentera Nietzsche och Proust-kopior hemma är något varmt och personligt och de uppmuntrar starkt skapandet av bekväma hembibliotek.

Husägare har full frihet att välja mellan mysiga och formella miljöer och föreslår en mängd bästa metoder som samlats in från fans runt om i världen:

Industriella hembibliotek för kontor och studier

Imponerande-hem-bibliotek-design-idéer-för-2017 - 5 imponerande hembibliotek design-idéer för 2018Bildkälla: David Howell Design

Det enda du behöver för detta bibliotek är hyllor gjorda av återvunnet trä med separata bitar kopplade till balkar och metallstänger.

Traditionella, utsmyckade hembibliotek med mörkt färgade trämöbler

Imponerande-hem-bibliotek-design-idéer-för-2017 - 4 imponerande hem-bibliotek-design-idéer för 2018Bildkälla: Joni Koenig Interiors

Om du vill att ditt bibliotek ska vara riktigt traditionellt, fyll det med detaljer, trämöbler och rikt läder.

Venetianska gipsväggar i rött och kartak är tillräckliga för att ge textur och visuellt intresse. Du kan dock också använda trapporna du planerade och göra platsen mer funktionell med plyschmattor, golv till tak-gardiner och en stengjord spis.

Rock Creek bibliotek

Imponerande-Hem-Bibliotek-Design-Idéer-för-2017 - 2 Imponerande Hembibliotek Design-Idéer för 2018Bildkälla: PFA Design Group

Med en sten spis som en accentpunkt, överväga andra rustika detaljer som upplysta hyllor och stegar.

Förhöjd komfort och lugn

Bildkälla: designerns namn

Ingen säger att du inte ska leka med din biblioteksdesign, men en riktigt bekväm och fridfull design ser bäst ut i en elegant miljö täckt av guld- och silvertoner, metall, sten och glas för att lägga till struktur och dimension.

Det som verkligen är typiskt för dessa bibliotek är den dolda lagringen av böcker, som idealiskt implementeras genom inbyggda hyllor eller sidoskåp.

Arty-bibliotek

Imponerande-hem-bibliotek-design-idéer-för-2017 - 3 imponerande hembibliotek design-idéer för 2018Bildkälla: The Berman Building Co.

När du har bestämt dig för att kombinera ditt bibliotek med din arbetsyta, se till att det glädjer dina ögon och din själ varje gång du går in.

Föreställ dig en gallerivägg eller skulpturellt, unikt skrivbord, eller hyra en konstnär för att dekorera väggarna med originalmålningar. På det sättet får du ett bibliotek som alla kommer att beundra.

Moderna vardagsrumsbibliotek

Imponerande-hem-bibliotek-design-idéer-för-2017-7 Imponerande hembibliotek design-idéer för 2018Bildkälla: Lizette Marie inredning

Föreställ dig ett vardagsrum med återvunna viktorianska fåtöljer, mjuka grå väggar och böjda bokhyllor. Det skulle se underbart ut, eller hur?

Praktiska förvaringsbibliotek

Imponerande-hem-bibliotek-design-idéer-för-2017-17 Imponerande-hem-bibliotek-design-idéer för 2018Bildkälla: JayJeffers

Kom ihåg att syftet med att dekorera ett bibliotek inte bara är att säkerställa en bekväm plats att läsa, men viktigast av allt är att lagra alla dina samlingar på ett logiskt sätt.

Det innebär att du definitivt bör överväga bibliotek i toskansk stil, som ser eleganta ut med sina välvda dörrar och högt i tak, men som också kompletteras elegant med hyllor från vägg till vägg för enkel förvaring. Använd endast mörkt trä för klassiskt utseende.

Lätta hanterade bibliotek

Imponerande-hem-bibliotek-design-idéer-för-2017-8 Imponerande hembibliotek design-idéer för 2018Bildkälla: Griffin Enright Architects

Utnyttja det faktum att ditt bibliotek är badat i naturligt solsken och se till att du känner att du hör hemma där varje gång du går in.

Du kan uppnå detta med utsmyckade fönsterramar, varma trämöbler och glaserade dörrar. Kärnan i dessa bibliotek är maskulin, men du kan fortfarande krydda dem med färgglada detaljer och blommor.

Kom ihåg att bokhyllor och trappor gör varje bibliotek unikt!

Hyllvisningsbibliotek

Imponerande-hem-bibliotek-design-idéer-för-2017-18 Imponerande hembibliotek design-idéer för 2018Bildkälla: Gailani Designs Inc.

Med hyllan kan du presentera alla värdefulla samlingar och följa dem med memorabilia för familjen. Om du har en sten spis där, använd den som en accentpunkt.

Små läshörn

Imponerande-hem-bibliotek-design-idéer-för-2017-9 Imponerande hembibliotek design-idéer för 2018Bildkälla: Richardson Architects

Om du har en liten lägenhet eller bor ensam kanske ett helt bibliotek inte är vettigt. Använd istället ett tillgängligt vardagsrumshörn eller en öppen landning som läshörna och förvandla den till höjdpunkten i ditt moderna hem.

Schackspel och klubbhusbibliotek

Imponerande-hem-bibliotek-design-idéer-för-2017-19 Imponerande hembibliotek design-idéer för 2018Bildkälla: Rockefeller Partners Arkitekter

Dessa är mestadels manliga bibliotek med en enkel layout och skjutstegar, inspirerade av antingen klassiska designlösningar eller retro-teman.

Deras huvudsakliga funktion är elegans och funktionalitet, varför möbler i trä minimeras och komfort garanteras av socialiseringszoner. De är den perfekta mötesplatsen för andra läsare.

Endast bokhyllor

Imponerande-hem-bibliotek-design-idéer-för-2017-11 Imponerande hembibliotek design-idéer för 2018Bildkälla: Månen design + bygga

Skandinaviska bibliotek, som i skandinavisk stil i allmänhet, är inspirerade av enkelhet och minimalism, varför de ofta innehåller en enkel, bokhylla från golv till tak som är placerad i ett neutralt målat rum med bekväma läderfåtöljer och abstrakt konst.

Om du vill arbeta där, lägg till ett skrivbord bredvid bokhyllan.

Kombinera funktioner och lägg till ett skrivbord i din bokhylla.

Viktorianska bibliotek för hela familjen

Imponerande-hem-bibliotek-design-idéer-för-2017-10 Imponerande hembibliotek design-idéer för 2018Bildkälla: DesRosiers Arkitekter

Vad sägs om ett bibliotek som också fungerar som mötesrum för din familj? I bästa fall kan invånarna dela kärlek och beundran för litteratur genom en elegant öppen spis dekorerad med antikviteter.

Ett mysigt läshörna runt fönstret

Imponerande-hem-bibliotek-design-idéer-för-2017 - 12 imponerande hembibliotek design-idéer för 2018Bildkälla: Jacob Lilley arkitekter

Om du har ett stort och imponerande djupt inramat fönster, lägg din läsvinkel bredvid den. I grund och botten är allt du behöver göra att lägga till en praktisk bokhylla, fåtölj eller gungskåp och ett litet soffbord.

Trappor och träbibliotek

Imponerande-hem-bibliotek-design-idéer-för-2017-14 Imponerande hembibliotek design-idéer för 2018Bildkälla: CG&S designbyggnad

I några av de bäst designade kontoren i världen är bibliotek loft och träramade torg, medan husägare återskapade idén med platsbesparande trappor.

Det idealiska materialet för en bokhylla är trä, helst i rum där golven är mörkt trä och väggarna är vita.

Studiebibliotek

Imponerande-hem-bibliotek-design-idéer-för-2017-13 Imponerande-hem-bibliotek-design-idéer för 2018Bildkälla: Peter A. Sellar – arkitektfotograf

Om du planerar att använda böcker för forskningsändamål, utforma ett lantligt bibliotek där dekorationerna är rustika och traditionella och alla böcker alltid finns till hands.

En anpassad rullstege hjälper också. Om du arbetar i ett team eller vill prata om framsteg, se till att det finns en bekväm sittgrupp också.

Dolda bibliotek

Eller, om du föredrar, asiatiska bibliotek: det här är studierum med separata medieskåp och flera lådor för enkel och praktisk förvaring.

Det mest spännande med dem är att de är mycket privata, vanligtvis små sidorum med hemliga ingångar.

Trämöbler ökar dock sitt eleganta utseende.

Övergångsbaserade och moderna bibliotek

Imponerande-hem-bibliotek-design-idéer-för-2017-6 Imponerande hembibliotek design-idéer för 2018Bildkälla: Michael Fullen Design Group

Lägg ett studiebord i mitten eller ett litet modernt vardagsrum för flera läsare och omge det med bokhyllor från golv till tak.

Sammanfattningsvis, se till att dina böcker är välorganiserade och delade så att det aldrig är ett problem att hitta en viss bok.

Du kan anpassa biblioteket med memorabilia och konstverk och se till att det finns extra utrymme för nykomlingar och presentkollektioner.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*