Home / Hem / Idéer för ranchstil inomhus och utomhus för ett modernt hem
Idéer för ranchstil inomhus och utomhus för ett modernt hem

Idéer för ranchstil inomhus och utomhus för ett modernt hem

När man tittar på Amerikas mest populära boendestil, som är bostadshus, är det största klagomålet att det är tråkigt.

Hus i ranchstil är enkla: fyra väggar och ett tak och inte mycket krusiduller.

Även ranches på två nivåer erbjuder bara ytterligare en halv historia, vilket inte är mycket. Om du funderar på att bygga om ett hem i en ranchstil är det första du behöver försöka att få det att sticka ut.

Tänk antingen stort eller litet

Oavsett om du vill radikalt bygga om ditt hus i ranchstil eller bara göra en billig renovering, här är några saker som kan förvandla ditt tråkiga hem till ett av dessa moderna hus i ranchstil.

Ranch Hem exteriör

Landskapsarkitektur: Detta är ett stort problem när vi pratar om ombyggnad. Landskapsarkitektur är ofta lika tråkig som strukturen, men när du ersätter den udda gräsmattan med stenhagar, blomträdgårdar och några nya buskar och träd, kommer detta extraordinära landskap att ta lite uppmärksamhet från ditt extraordinära hem.

Edmondson-by-John-Lively-Associates ranch stil hem interiör och exteriör idéer för ett modernt hem
Bildkälla: John Lively & Associates

Du kan också visualisera din nya stil genom att hitta ett ranchhus som byggs och se det innan landskapsarkitekturen installeras. Detta ger dig en bra palett när du föreställer dig din nya början.

Sidospår: När du tänker på ett hus i ranchstil dyker upp bilden av ett hus täckt med tråkigt, billigt vinylskydd. Att ändra den enda saken kan göra en värld av skillnad.

Både aluminium och betongfiberskiva ger dig möjlighet att krydda saker med djärva yttre färger för hus i ranchstil, och cedertrosor får ditt hus att se ut som ett helt nytt hem. Även små tegel- eller sten accenter för skorstenar kan lägga till denna struktur som leder en persons sinne att inte märka planritningen.

Verandaer, uteplatser och uteplatser: Det finns många verandaidéer för hus i ranchstil, men ofta försummas dessa tillägg av budgetskäl. Även om det finns ett yttre område är det lika fantasilöst som huset.

Keystone-Ranch-Home-by-Brasada-Ranch-Style-Homes Ranch-stil hem Interiör och exteriör idéer för ett modernt hem
Bildkälla: Brasada Ranch Style Homes

Skaffa en entreprenör som är specialiserad på denna typ av tillägg om du vill lägga till karaktär i ditt landskap och hem. Oavsett om det är ett stendäck, en veranda eller ett nytt trädved, kommer du utan tvekan att njuta av det.

Windows. Många husägare uppskattar inte skillnaden som nya fönster kan göra i ett hem. Större är vanligtvis bättre och stora fönster ger dig mer ljus och bättre sikt. Och om du kan, använd fönster där du kan.

Du kan använda dem för att lägga till textur till det enhetliga exteriören, men du kan också använda bildfönster, Palladian-fönster eller till och med koloniala fönster om du vill göra detsamma. Dessa fönsterstilar ger ditt hem en helt ny känsla, både ute och inne.

Föreställ dig ditt hem från grunden

Har du sparat några öre till? Några större byggnadsarbeten kan förstöra saker, till exempel: B. lägga till en andra våning eller höja taklinjen om du vill att ditt hem ska sticka ut från omgivningen.

Använd gaveldörrar till sovrummen på övervåningen och lägg till mer av den yttre konsistensen som nämns ovan. Täckta ingångar kan också lägga till lite mer till din främre ingång.

Cat Mountain Residence av Cornerstone Architects Ranch Style Homes Interior och Exterior Ideas för ett modernt hem
Bildkälla: Hörnstenar arkitekter

Med denna typ av hem kommer ditt hus vanligtvis att sitta i ett område fullt av andra, precis som det. Gå förbi ditt hus tvärs över gatan. Du vill veta hur ditt hus är på kvarteret. Är det den mattaste färgen eller den ljusaste?

Har den mer eller mindre yttre struktur? Jämför det med de andra husen. Om du vill att ditt hem ska sticka ut från mängden, överväga att ändra sättet det ansluter till miljön, inte bara i vakuum.

Du kan också bygga om ett litet kök genom att ta bort väggen till vardagsrummet. Detta utökar det utan att förlora husets ursprungliga karaktär. Du kan använda moderna detaljer som skräddarsydda skåp, halogenbelysning, dolda uttag eller en inbyggd bänk.

Problem: Ditt kök är litet och låst

Denna typ av bostäder erbjuder vanligtvis många funktioner för att locka en modern hemköpare. De är vanligtvis mekaniskt och strukturellt solida och har ett lågt tak med breda överhäng som skyddar både fönster och sidospår, och håller underhåll på utsidan till ett minimum.

Panelen är lätt att kombinera och reproducera och passar bra med många moderna möbler och möbelalternativ. Men planlösningen innehåller vanligtvis många små, slutna utrymmen som inte är uppdaterade med dagens livsstil och föredrar öppna ytor och informalitet.

Hidden-Hills-Ranch-Interior-Design-by-Chad-Jones-Photography Ranch-stil hem interiör och exteriör idéer för ett modernt hem
Bildkälla: Chad Jones Photography

En bra idé för ombyggnad skulle vara att öppna upp köket så att områdena matlagning och umgänge kombineras utan att förstöra funktionerna som gör huset unikt.

Lösning 1: Öppna köket till vardagsrummet

Istället för att isolera projektet kan du konfigurera om entré, matsal, vardagsrum och kök och ta bort väggen mellan köket och ditt vardagsrum. Detta ger dig en fantastisk utsikt över din trädgård genom glaset i vardagsrummet och ger ett stort öppet utrymme så att gäster och familjemedlemmar kan chatta med kocken utan att skrika genom väggarna.

Lösning 2: hedra 50-talets ranchstil

Det gamla träets skönhet är hisnande. Men tråkiga, neutrala ytor som omger det kan vara lite intetsägande. Du kan omforma detta så att det ser ut som ett estetiskt kök från 1950-talet. Gå efter svartlackerade skåp i slutet av varje garderob och ge ön en modern känsla som balanserar designen.

Håll tungan och spåret och listarna borta från att riva ut, linda dem runt öppningen och in i köket. På det sättet ser saker ut som att rummen alltid är så.

Custom-Ranch-House-Craftsman-von-Beck-Builders-Inc.  Idéer för ranchstil inomhus och utomhus för ett modernt hem
Bildkälla: Beck Builders, Inc.

Lösning 3: modernisera med anpassad funktionalitet

Korkgolv är mjuka och varma under foten, en bra lösning för ett kök, även om de representerar en stor återgång till 50- och 60-talet. Stående vatten kan dock få kanterna att svälla. Du kan få den i olika kornmönster beroende på snittet, och det finns också några fläckfärger att välja mellan.

Fördelar med ett hus i ranchstil

Öppna planritningar

Visst, du kan få det här i ett kolonialt hus, men de olika våningarna betyder att du inte kan undvika klyftan. Med ett hus som detta får du allt på en våning och en mer öppen känsla med bara sovrummen stängda.

Stora utrymmen kombinerar matsalen, vardagsrummet och allrummet i ett utrymme och blir alltmer populära. Det finns ofta en öppen utsikt över köket och ingen skiljs åt någonsin i ett helt annat rum.

Bättre markanvändning

Medan ett hus med flera våningar kan betyda en mindre grund, vilket i sin tur innebär lägre kostnader, utnyttjar ett sådant hus mycket bättre marken som det byggdes på. Hela huset ligger på en nivå och du kan sprida det runt tomten det byggdes på, vilket innebär att mindre utrymme slösas bort.

501-Derbyshire-by-Hamilton-Developer Ranch Style Homes interiör och exteriör idéer för ett modernt hem
Bildkälla: Hamilton-utvecklare

Dessutom kan du välja en fyrkantig eller rektangulär grund, medan många moderna hus kräver fundament av ovanliga former och mer än fyra hörn, vilket påverkar den totala kostnaden för både fundamentet och huset.

Utrymmeseffektivitet

Problemet med den så kallade McMansion-explosionen som inträffade innan fastighetsmarknaden kraschade 2008 var att vi nu har mycket mer utrymme än vi behöver, och i gengäld slutar vi köpa fler saker än vi behöver.

Visst, du kan bygga ett stort hem i ranchstil, men mindre tenderar att vara intresserade av dem. Det här är bra för människor som vill bli av med saker i livet som de inte använder.

Äldre och funktionshindrade

För personer med funktionshinder som påverkar rörligheten kan denna typ av hem betyda skillnaden mellan självständighet och regelbunden vård. På så sätt behöver du inte längre oroa dig för att gå upp och ner för trappor när du vill ha tillgång till alla rum i ditt hem och följaktligen måste du använda rullstolar, gångramar eller andra hjälpmedel.

Cortona-Kitchen-by-Hamilton utvecklare Ranch Style Homes Interiör och exteriör idéer för ett modernt hem
Bildkälla: Hamilton-utvecklare

Sammanfattning

Visst, när du tänker på en enda berättelse ranch stil hem, kommer Midwest och åldersgrupper att tänka på. Båda sakerna är giltiga och sanna, men det finns många andra fördelar med denna typ av hem. Ovan, bara en kort lista över hur du kan få ditt hem att sticka ut från resten i ditt område.

Du kan alltid prata med en entreprenör eller annan professionell om projekt du tänker på. Du kan också föreslå något nytt som du kanske inte har tänkt på ännu. Oavsett vilken typ av professionell, de kan dela idéer och information som du helt enkelt inte kan använda.

Om du tyckte om att läsa den här artikeln om dessa ranch-stil interiör och exteriör idéer, bör du läsa dessa också:
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*