Home / Hem / Idéer, alternativ och lösningar för hållbara golv
Idéer, alternativ och lösningar för hållbara golv

Idéer, alternativ och lösningar för hållbara golv

Det finns många faktorer du kan tänka på när du väljer golv, till exempel: B. Effekten på ditt rums utseende eller huruvida detta bidrar till din familjs allergiproblem eller inte. En av de saker som du kanske inte har tänkt på är den inverkan dina golvval kan ha på miljön.

Idéer, alternativ och lösningar för hållbart golv-2 idéer, alternativ och lösningar för hållbart golv

När du väljer ett golvmaterial vill du vara säker på att du får bra valuta för pengarna. Dina golv är mycket använda och oavsett vilket material du väljer måste de vara tåliga eftersom de måste ha en lång livslängd. Golvbeläggningarna är dyra och byts sällan ut.

Idéer, alternativ och lösningar för hållbart golv 3 Idéer, alternativ och lösningar för hållbart golv

Med den nuvarande strävan efter miljövänliga alternativ och miljömedvetenhet har golvet nyligen genomgått en översyn som ökar efterfrågan på hållbara golv. Marknaden har därför sett en ökning av hållbara golvlösningar, från golven själva till deras beläggningar. Det finns nu ett växande urval av alternativ i olika färger och material. Det är nu enkelt att hitta hållbara golvidéer som smälter vackert med stilen och inredningen i ditt hem medan du håller dig på en överkomlig budget.

Vad är hållbart golv?

Idéer, alternativ och lösningar för hållbart golv-1 Idéer, alternativ och lösningar för hållbart golv

Hållbara golv är gjorda av förnybara och miljövänliga material. Dessa ytor tillverkas och tillverkas med miljövänliga processer och har minimal inverkan på den naturliga miljön i alla stadier av livet, från skörd och bearbetning till hemanvändning och bortskaffande. Mycket av det naturliga golvet, som bambu och sisal, har också en positiv inverkan på samhällena som växer, levererar och tillverkar det, vilket säkerställer att människorna i dessa regioner fortsätter att trivas.

För dem som är intresserade av att köpa hållbara golv och undrar vilket alternativ som är bäst, besök American National Institute of Standards and Technology: s webbplats för byggnader för energi och miljömässig hållbarhet, som listar ett brett spektrum av miljöpåverkan Golvbeläggningar visas. Den här sidan visar att kork, linoleum och trä är de bästa valen för dem som är fast beslutna att förbättra hållbarheten i sitt hem.

Här är några av de grönaste golven som finns:

Hållbar matta

Matta hållbara golvidéer, alternativ och lösningar

Ull, sisal och jute är tre alternativ för dem som föredrar en mattaffär. Alternativt kan du välja en matta från ett av de företag som specialiserar sig på återanvänd mattaunderlag. Genom att använda detta material kan 1200 ton avfall från deponin sparas årligen.

teppich1 Idéer, alternativ och lösningar för hållbara golvbeläggningar

Vissa företag använder nu återvunna plastflaskor för att göra mattor. Detta är ett utmärkt hållbart alternativ till vanliga mattor, särskilt när det används med ett miljövänligt underlag.

bambu

Idéer, alternativ och lösningar för hållbara bambugolv

Bambu är en underbar golvbeläggning och en fantastisk förnybar råvara. Bambu har använts i Asien i århundraden och har äntligen kommit västerut. Eftersom det är ett gräs, fylls det snabbt på och växer tillbaka till sin fulla höjd på cirka fem år, vilket gör att det växer tillbaka mycket snabbare än träd.

I likhet med trägolv är det mycket mer miljövänligt eftersom det inte behöver planteras om för att ersätta skördad bambu. Rötterna förblir intakta när de skördas och kan lätt växa tillbaka. Den goda nyheten är att bambu innehåller 70% mer kol än lövträd, vilket förbättrar den allmänna miljön.

Förutom att vara bra för miljön är bambu också ett utmärkt val för ditt hem. Den är slitstark och långvarig, har antibakteriella egenskaper och är insektsbeständig. Förutom alla dessa fördelar är den fuktbeständig, vilket gör den idealisk för användning i fuktigt klimat.

Det finns många former av bearbetade bambugolv. Den traditionella metoden i Asien är att använda tunna, plattskurna stjälkar som lämnas i sitt naturliga tillstånd eller färgas i önskad färg. Alternativt finns det en mer teknisk metod för att tillverka bambugolv som använder remsor av bambustav som har skalats och kokats för att ta bort stärkelse och socker. Efter denna process torkas och hyvlas bambu så att slutprodukten liknar bok eller ek.

Det finns två metoder för laminering av bambu för användning som golv. Urea-formaldehydhartser är de vanligaste och även om mindre av detta ämne används vid tillverkning av bambu än vid tillverkning av spånskivsubstrat är det fortfarande inte perfekt för miljön. Lyckligtvis finns det nu en alternativ metod som är mycket mer miljövänlig och involverar användning av bambuslåssystem kopplade till fogar. Dessa är enkla att installera och perfekta för att anpassas till det utseende du vill ha.

Polerad betong

Politiska konkreta idéer, alternativ och lösningar för hållbara golv

Polerad betong är ett extremt attraktivt och slitstarkt golv som också är miljövänligt, särskilt när man använder återvunna material. Det är mycket hållbart och energieffektivt på grund av dess isolerande egenskaper.

linoleum

Idéer, alternativ och lösningar för hållbara golvbeläggningar i linoleum

Linoleum och vinylgolv är inte detsamma. Vinylgolv är inte miljövänliga på grund av deras skadliga syntetiska innehåll. Linoleum, å andra sidan, består av naturliga ämnen som kork, damm, linolja, trädhartser, kalksten, trämjöl och pigment. Eftersom den är brand- och vattentålig är den en idealisk golvbeläggning. Linoleum, som var populärt före andra världskriget, har nyligen återvunnit popularitet och är nu tillgängligt i ett brett utbud av färger och mönster, skyddad av en förseglare som förhindrar fläckar. Det är en slitstark golvbeläggning som håller länge.

Hårt träslag

Idéer, alternativ och lösningar för hållbara parkettgolv

Trägolv har varit populära i generationer på grund av deras attraktiva utseende och varma känsla. De är lätta att rengöra och också ett utmärkt val för allergiker eftersom de inte har några fibrer för att fånga upp orenheter. När du väljer trä som har odlats på en hållbar plantage för kommersiell skörd kan du vara säker på att du gör ett miljövänligt val.

Trägolvinteriörer Hållbara golvidéer, alternativ och lösningar

Träd fångar koldioxid som annars skulle släppas ut i atmosfären och detta förblir i träet även efter att det har fällts och bearbetats. Om du vill byta golvmaterial i framtiden kan ditt trägolv till och med återvinnas, vilket förlänger dess livslängd ytterligare. Nya typer av trägolv har nu utvecklats som är slipade och färgade och kan installeras snabbt och enkelt direkt ur lådan.

Hållbara mattor

Mattidéer, alternativ och lösningar för hållbara golv

Mattor är det perfekta sättet att anpassa ditt bostadsutrymme. Som ett idealiskt sätt att få stil och färg till ett rum när det kombineras med neutrala golv kan du nu köpa mattor gjorda av miljövänliga material som återvunnen plast och bomull. Alternativt kan du skapa dina egna mattor av hållbar ull. Hampa, jute och sisal mattor är också attraktiva och bekväma under foten och mycket miljövänliga. Välj Fairtrade mattprodukter för att ytterligare förbättra de positiva effekterna av dina golvval.

Tack vare dagens teknik kan hållbara golvalternativ vara attraktiva och prisvärda samt miljövänliga. Det finns inget bättre sätt att dekorera ditt hem.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*