Home / Hem / Idéer för meditationsrum
Idéer för meditationsrum

Idéer för meditationsrum

Ett bekvämt utrymme är lika bra för vårt sinne och själ som för vår kropp, särskilt när vi har funderat på några kreativa idéer för mediteringsrum för att ge det en speciell känsla av lugn, fred och emotionellt välbefinnande.

Det är inte många som känner till fördelarna med mediteringsrum eller tror att det inte är lätt att planera meditationsrum, men vi har sammanställt en lista med intressanta tips som kan bevisa något annat.

Varför skulle du inte använda något meditationsrum för stressavlastning och anslutning till högre krafter? Det behöver vi alla här och där, och meditationsrumsdesign är det bästa sättet att uppnå detta.

DIY mediteringsrum – varför behöver vi det?

Meditation Room Ideas1 Meditation Room IdeasBildkälla: Kim E. Courtney Interiors & Design Inc.

Skrivbord och traditionella kontor påminner sällan om något annat än att hålla tidsfrister och betala räkningar. Begår kök för att laga eller äta hälsosamt.

Men meditationsrum påminner oss om att glömma bort detta och släppa stress.

Feng Shui är inte det enda designkonceptet som neutraliserar den negativa påverkan av vår omgivning, och samtidigt fungerar det inte för människor som är medvetna om störningar från teknik och ändå väljer att somna med TV: n på.

Tystnad är förknippad med både våra aktiviteter och vår energi, och vi måste tänka på designidéer som faktiskt hjälper oss att försumma allt annat och fokusera på oss själva.

De väsentliga fysiska fördelarna med att meditera

Idéer för meditationsrum2 Idéer för meditationsrumBildkälla:
Siol

Meditation framkallar en lång kedja av cellulära svar i vår kropp som ger extra prana (energi) och hjälper oss att känna oss lugna, glada och entusiastiska hela dagen.

Det är ett utmärkt tips för ensamma, ledsna och deprimerade människor som lider av liknande tillstånd på grund av traumatiska upplevelser och åldrande.

Hur man gör ett meditationsrum

Meditation Room Ideas 3 meditation room ideasBildkälla: ZEN Associates, Inc.

För det mesta är meditationstid den enda gången vi verkligen ägnar åt oss själva och vi bör försöka varje taktik för att göra den speciell.

Erfarna yoga-utövare och meditationsfans vet att rymden inte betyder så mycket, men ändå vill ha en privat tillflyktsort där de helt kan ägna sig åt denna avkopplande upplevelse.

En mer spännande meditation kommer inte att skada, och det kommer också att ge oss ett coolt utrymme att ta en tupplur eller spendera värdefull fritid.

Professionella tips för design av meditationsrum

Meditation Room Ideas 4 meditation room ideasBildkälla: Rozalynn Woods inredning

I slutet av dagen kommer platsen inte att spela någon roll. Du kan välja vilket som helst rum eller del av ett rum, men försök att placera det i ett nordöstra hörn eftersom det är den religiöst gynnsamma naturen på denna webbplats.

Tias Little skulle dock rekommendera sydostliga hörn för meditation efter sängen på grund av mängden morgonsolljus.

Den första uppgiften är att definiera syftet med rummet: kommer det att vara din privata meditationsparadis eller ett rum där alla kan leta efter lugn och klarhet?

När du väl vet detta kommer det att bli lättare att lokalisera området och bestämma vilken typ av meditationsrumsmöbler som ska tas in.

För det andra, var specifik om utrymmet. Vissa av oss har turen att ha rum med stora fönster och hisnande, lugnande utsikt över vattnet och frodig grönska. Om det inte gör det är det dock ditt ansvar att göra detta hörn fantastiskt.

Meditation Room Ideas6 meditation room idéerBildkälla: Jason Dallas Design

Att tänka på din egen bakgrund kräver uppenbarligen mer kreativitet och dekorationsförmåga än vanligt, men det borde inte vara svårt för tänkare och erfarna meditationsmänniskor som kan hitta inspiration även i en enda affisch.

När du har utrymme, kom med idéer och börja dekorera. Den anpassade trenden är minimalism eftersom det säkerställer att det blir minimal distraktion för den person som tillbringar tid i detta rum.

När du surfar på internet kommer du att upptäcka att människor väljer enkla inställningar med Buddha-bilder, doftljus och bekväma kuddar, och att de är mycket intresserade av lätt moderering.

Vårt bästa tips är dock att tänka på vem du är och vad du gillar bäst, och bara välja de idéer som får dig att känna att du befinner dig i ett annat universum snarare än ditt hem.

Meditation Room Ideas 9 meditation room ideasBildkälla: Arnold Schulman Design Group

Kom dock ihåg att meditationsrummen är små och måste vara så tydliga som möjligt så att du kan koncentrera dig på meditation.

Du måste se till att inget påverkar din upplevelse.

Ta också med naturen. Hela meditationskonceptet bygger på kopplingar mellan människor och natur, varför du inte ska hoppa över balans med vackra blommor, växter, skal och drag.

Naturen kommer att vara din mest värdefulla inspirationskälla.

Meditation Room Ideas 12 meditation room ideasBildkälla: Ernesto Santalla PLLC

När du hanterar belysningsproblemet, se till att det finns en dimmer eller fjärrkontroll som du kan använda för att kontrollera den och försök att tända med varma lösningar som lampor, lampor och ljus.

Tänk sedan på de saker som lugnar dig mest, till exempel: B. Musik. Musik är viktig när du bor i ett relativt bullrigt område och inte har råd med lugn och ro som ett lantgård kan erbjuda.

Det behöver inte sägas att meditationsmusik ska spelas mjukt, med volymen inställd så hög som nödvändigt för att undvika störningar från buller. Ljud inspirerade av naturen som sjungande fåglar eller fontäner är också lämpliga för detta ändamål.

Meditation Room Ideas 11 meditation room ideasBildkälla: MICHAEL WHALEY INTERIORS, INC

Om du inte har så mycket meditationstid som du vill, se till att det finns en timer för att kontrollera din meditationstid och hålla din vana konsekvent och disciplinerad.

Enligt Lasater är regelbunden nyckeln till framgångsrik meditation och vi vet alla vilken förebild han är.

Tänk på meditation även när du målar, för ditt lugnutrymme har inte råd med djärva sensoriska föremål och klibbiga paletter. Om stämningen är lugn och lugnande, bör färgerna också göra det.

När vi letade efter färgrådgivning, kom vi över många åsikter till förmån för neutrala och pastellfärger som rekommenderar att man undviker mörka toner för avkopplande ändamål.

Idéer för meditationsrum 10 idéer för meditationsrumBildkälla: Ashford Associates

Låter kontraintuitivt, men mörka paletter har sitt lugnande ögonblick och kan få rummet att känna sig mysigt och bekvämt.

Platsen ska alltid hållas fräsch och luftig, fylld med en fin arom för att framkalla en ännu vackrare energi.

Du kan använda alla typer av sprayer, ljus eller aromatiska oljor för detta ändamål. Välj bara den doft du gillar och jobbet är klart.

Återigen är röran helt enkelt något som mediteringsrum inte kan hantera. För bästa upplevelse, ta bort alla onödiga föremål från rummet och håll det rent även när du inte använder det.

Meditation Room Ideas 8 meditation room ideasBildkälla: Angela Todd Designs, Portland, OR

Eftersom det är ditt rum, gör det över dig. Det kommer att lugna dig ner och lugna din själ ännu mer med alla klockspel och klockor du känner igen och beundrar.

Som ett exempel kan vi föreslå pärlor, kristaller, konfirmeringsstenar, Buddha-statyer / målningar eller andra lugnande konstverk som är i en igenkännbar form och färg.

Meditation Room Ideas 7 meditation room idéerBildkälla: HartmanBaldwin Design / Build

Glöm tekniken när du kommer in där. Ett mediteringsrum är ett privat utrymme och det finns inga regler där. Du bör dock vara medveten om att meditering kring elektroniska enheter inte har någon effekt om det inte är din musikspelare.

När du är inne existerar samtal, e-post och sociala nätverk inte längre och det finns ingen giltig ursäkt för att få in dem.

Detsamma gäller TV-apparater, som även om din föredragna form av avkoppling kanske inte stöder alla de ansträngningar du har lagt ner i ditt fantastiska meditationsrum.

Slutgiltiga tankar

Meditation Room Ideas 5 meditation room ideasBildkälla: FLO Design Studio

Mediteringsrum bör hållas enkla, men det är här den största utmaningen ligger – faktorerna att tänka på är svåra att kontrollera, till exempel: B. Upptäcka ett tyst hörn i ett bullrigt område eller balansera ljuset i rum med installerade armaturer.

Vi anser dock att våra instruktioner var tillräckligt bra för att hjälpa dig att behålla kontrollen över denna fråga. Huvudregeln är att undvika distraktioner.

Efter att ha varnat dig för hur komplicerad meditationsrumsdesign kan vara bör vi säga att detta också är en av de roligaste och självuppfyllande designprocesserna du någonsin kommer att gå igenom.

Meditation Room Ideas13 meditation room ideasBildkälla: Dirk Denison Architects

Upplevelsen kommer att bli ännu mer minnesvärd för människor med ett speciellt mediteringsrum eftersom de precis börjar bygga sin egen fantastiska fristad.

Kom ihåg: det ultimata syftet med att skapa mediteringsrum är att ha en plats där du kan koppla av och tänka på dig själv.

Från detta borde rummet vara avkopplande på alla sätt, med hänsyn till paletten, lamporna, doften och tillbehören du väljer.

Korrekt meditationsdesign säkerställer att du har alla nödvändiga förutsättningar för att slappna av och att du gör något bra för din kropp och själ regelbundet. Det är vad meditation handlar om.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*