Home / Hem / Hur man får ut det mesta av utrymmet i ett litet hus
Hur man får ut det mesta av utrymmet i ett litet hus

Hur man får ut det mesta av utrymmet i ett litet hus

Har du nyligen bestämt dig för att minska? Huset du bodde i tidigare kan ha varit lite för stort för dig och din betydande andra, särskilt om ni två bor tillsammans nu när dina barn är vuxna och ensamma.

Att välja att krympa är ett klokt beslut om du inte behöver extra lagring eftersom det kan spara mer pengar varje månad.

Kostnaden för uppvärmning och kylning av ett mindre hus är ofta billigare än kostnaden för att värma och kyla ett hus med flera rum, flera våningar.

Efter att ha krympt storleken kanske du vill följa några olika tips som hjälper dig att få ut det mesta av det tillgängliga utrymmet.

Även om du kan vara van vid att ha mycket utrymme att arbeta, finns det ett antal sätt du kan få ut mesta möjliga av ett mindre hem.

Få mindre möbler

smallfurnit Hur man får ut det mesta av utrymmet i ett litet hus

Om du gick igenom det snabb fastighetsförsäljning Om du sålde ditt hem till ett företag för kontanter kan du ha bestämt dig för att bli av med några av dina gamla möbler eftersom det skulle ta upp alltför mycket utrymme i ditt nya rum.

Nu när du har pengar att sälja ditt hem, överväga att spendera lite av det klokt och välja mindre möbler för att rymma dig och din betydande andra i det nya bostadsområdet. Istället för att köpa en stor soffa kan du köpa två separata fåtöljer så att ni båda har något bekvämt att sitta på.

Om du vill ha extra sittplatser för gästerna, kan du köpa en sektion som sveper runt omkretsen av rummet istället för att ta upp för mycket utrymme. När du trycker snittet mot vardagsrummet, finns det fortfarande gott om plats att arbeta.

Använd utrymmet på väggen

wallspace Hur man får ut det mesta av utrymmet i ett litet hus

När du bosätter dig på din nya plats kan väggarna se släta och öppna. Du kan dock enkelt dra nytta av det extra utrymme du har på dina väggar genom att installera hyllor och andra praktiska förvaringsartiklar på den.

Om du utnyttjar väggutrymmet kommer ingenstans nära så många föremål att sitta och ta plats i hela ditt nya hem, eftersom du enkelt kan placera dessa föremål i hyllor och på väggarna.

A Väggarrangör är ett utmärkt tillbehör eftersom det låter dig hålla nycklar, markörer, tidskrifter, pennor och andra föremål på ett ställe.

Istället för att placera din TV på ett TV-stativ som tar lite för mycket utrymme, montera din TV på väggen. Lägg till flytande hyllor i utrymmen i hela hemmet, inklusive badrum, tvättstuga och vardagsrum.

De flytande hyllorna kan lagra tvättmedel, reservpappersrullar, pappershandduksrullar, fotoramar, blomvaser och dussintals andra föremål som normalt tar lite utrymme runt huset.

När du har minskat kan det ta lite tid att vänja sig vid att bo i ett hus som inte är så stort som det du har bott i i många år. Även om det är en liten justering kommer du att vänja dig vid ditt mindre bostadsutrymme på nolltid genom att få ut det mesta av det du har tillgängligt.

Investera i mindre möbler som passar bekvämt på de rätta platserna i ditt nya utrymme och se alltid till att använda utrymmet på väggarna.

När du använder hyllor, arrangörer och andra lagringslösningar känns ditt hem mycket större eftersom de inte tar nästan lika mycket utrymme.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*