Home / Hem / Smart Window-behandlingar för brusreducering

Smart Window-behandlingar för brusreducering

Eftersom fler människor bor och arbetar i livliga stadscentra kan gatubuller förväntas öka också.

Många ser symfonin av horn, skrikande däck och gångtrafik som en nödvändig börda för livet i staden. Detta behöver dock inte vara fallet. Det finns många olika sätt att dämpa ljudet. Den kanske mest överraskande lösningen ligger i den typ av fönstertäckning du väljer.

Cellular Shades

75a5f36c-0603-e511-9457-0e6de736083d Smart fönster brusreducerande behandlingar

Dessa typer av nyanser framställs ofta för sin förmåga att upprätthålla bekväma inomhustemperaturer tack vare en design som fångar luft mellan lager och skapar en separerande barriär mellan utsidan och insidan av ett hus.

Eftersom buller är beroende av luft för att bära ljudvågorna hjälper de flera tyglagren och det tomma utrymmet att dämpa oönskat ljud.

Romersk skugga

Eftersom romerska nyanser vanligtvis är gjorda av olika tyger, så är de också kan vara lika effektivt för att dämpa buller hur de blockerar solens strålar.

Lägg till ett mörkläggningsfoder för att ytterligare förbättra prestanda Brusreducerande egenskaper hos dessa eleganta fönstertäckningar. Som man kan förvänta sig, desto tjockare material, desto större bullerundertryckande egenskaper.

gardiner

Trevliga långa gardiner-för-vardagsrum-brusreducerande Smart Window-Behandlingar

När det gäller att eliminera ljudföroreningar, tänk på gardiner som en extra försvarslinje från omvärlden. Som med romerska färger, ju tjockare material, desto bättre ljudabsorption.

Gardiner kan också kombineras med cellulära eller romerska nyanser, vilket gör det möjligt för husägaren att förbättra estetiken i ett rum och samtidigt minska bullret ute.

Plisserade nyanser

Stilistiskt liknar rynkfärger oftast cellfärger. Som med cellulära nyanser hjälper designen av den veckade formen att isolera sig från solen och gatubullet. Bristen på “celler” betyder dock att de inte stänger av buller lika effektivt som andra alternativ.

Detta betyder dock inte att deras brusreducerande förmågor bör förbises; snarare kan de användas mest effektivt i rum på en högre våning, där närheten till gatubuller minskas.

Takeaway-föremål

Det kan vara svårt att hitta den bästa fönstertäckningslösningen, särskilt när du har olika mål i åtanke. Ändå finns det några saker att tänka på innan du fattar detta viktiga köpbeslut.

  • Om brusreducering är en prioritet, håll dig borta från billiga metallgardiner och andra hårda material. Trälister förhindrar ljudföroreningar men absorberar inte lika mycket som ett tungt tätt tyg.
  • När ämnen marknadsförs som ”brusreducerande” får de ofta ett STC-betyg (Sound Transmission Class), som du kan använda för att bedöma deras effektivitet. Till exempel dämpar ett tyg med en STC på 20-25 ljud, medan en rating på 60 betyder att höga ljud knappt hörs.

Om du bor på en upptagen gata och är trött på den konstanta höga nivån av buller, betyder det inte att du måste leta efter en ny plats att bo – det kan helt enkelt innebära att du byter till en annan typ av fönstertäckning till utmaningen, din Ta hem tillbaka till helgedomen som det borde vara.

Det är också viktigt att komma ihåg att fönstertäckningar sannolikt inte blockerar allt oönskat ljud, men är ett billigt sätt att minska det avsevärt. Kontakta en Elite Window Fashions försäljningsrepresentant för hjälp med att hitta rätt fönstertäckning för dina behov.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*