Home / Hem / Hur man väljer en soffa som passar dig
Hur man väljer en soffa som passar dig

Hur man väljer en soffa som passar dig

En soffa är en viktig del av alla hem och måste väljas noggrant. Som du vet tar det mycket utrymme och kostar mer än de flesta möbler. Därför bör soffvalet baseras på flera faktorer.

Om du är uppmärksam på dess egenskaper och dina behov kan du enkelt definiera vad som fungerar för dig och vad som inte fungerar. Med några användbara tips för att köpa en soffa blir det valet mer än enkelt.

Rummets storlek

Hur man väljer en soffa som passar dig1 Hur man väljer en soffa som passar digBildkälla: Kim E. Courtney Interiors & Design Inc.

Låt dig inte frestas av utseendet på en soffa som lockar dig online eller något passande som du hittade vid en försäljning. Mer än ofta är en soffa som väljs utan att ta hänsyn till dess dimensioner antingen för stor eller för liten för utrymmet.

Bara för att den passar betyder det inte att den borde vara där – du borde ha gott om plats för de andra möblerna, en fräsch men inte för tom look med en behaglig känsla. Mät ditt rum och även soffan du vill få. Det är också bra att kontrollera fönsterhöjden.

Syftet med soffan

Hur man väljer en soffa som passar dig2 Hur man väljer en soffa som passar digBildkälla: Jane Lockhart inredningsdesign

När du väljer en soffa, kom ihåg att de funktioner du kommer att tilltala beror på vad du tänker använda soffan till. Det är trevligt att veta vad du gör, till exempel:

  • Kräver det en formell händelse eller sammankomst, eller är det för vardagsbruk?
  • Vilka är målanvändarna? Är det kanske för dig din familj Gäster? Kom ihåg att långa människor föredrar att sitta djupt, eftersom det är bra och praktiskt att sitta platt för någon med dåliga knän.

Skaffa en soffa som är värt det

Hur man väljer en soffa som passar dig10 Hur man väljer en soffa som passar digBildkälla: Macral Design Corp.

Priset är andra i jämförelse med soffans kvalitet. Detta är den viktigaste funktionen eftersom ersättning blir ett problem med en billig soffa av dålig kvalitet. Det bästa valet skulle vara något som kan vara minst tio år – om du inte är en person som vill omforma och dekorera ofta, vilket kräver ofta byte av möbler.

Hur man väljer en soffa som passar dig12 Hur man väljer en soffa som passar digBildkälla: HJUL form

Hur skulle du veta om en soffa är av kvalitet? Materialet ska vara stabilt och tungt, soffan själv ska vara solid. Du kan kontrollera hur stabil den är genom att lyfta den från sidan och skaka den. Ugntorkat lövträ är det bästa materialet för ramen. Så se till att din soffa är gjord av al, björk, ek, lönn eller till och med bra lövträ och marin plywood.

Fjädrar spelar också en stor roll i kvalitet och komfort – välj handbundna åtta-vägs fjädrar för maximal upplevelse; Välj drop-in-spolar om du vill spendera mindre.

Det är avsett för avkoppling

Hur man väljer en soffa som passar dig5 Hur man väljer en soffa som passar digBildkälla: UBER Interiors

Ett stort estetiskt värde är inget utan komfort; Använd dina sinnen och välj den mest bekväma soffan som passar dig bra, både när det gäller utseende och fysisk lätthet. Djupet är en viktig faktor för komfort. Därför kan det vara avgörande att välja rätt djup.

När du är bekväm mät du hur långt från insidan av knäet till den punkt där din nedre rygg vidrör soffan. När du har hittat dessa mätningar kan du jämföra dem när du väljer något som ska vara bekvämt för dig.

Antalet personer

Hur man väljer en soffa som passar dig7 Hur man väljer en soffa som passar digBildkälla: Tatiana Nicol EURL

Hur många skulle du vilja sitta i soffan? Naturligtvis är din soffa inte det enda möbel som människor kan sitta på, men tänk på hur mycket sittplatser ditt rum tillåter och kringgå detta. Ibland är en mindre soffa ett bättre alternativ eftersom det finns mycket ledigt utrymme där du kan lägga till fler sittplatser.

Är läder eller tyg bättre för ett hem med barn?

Hur man väljer en soffa som passar dig4 Hur man väljer en soffa som passar digBildkälla: Dubbel så vacker interiör

Om det är din prioritet att ta bort fläckar från dina ljusa möbler, är det bästa sättet att välja läder. Läder är lätt att rengöra och perfekt för ljusare nyanser.
Men om du letar efter något lite bekvämare är tyg för dig.

Valet är stort eftersom det kombineras i många mönster och i alla möjliga färger. Rengöring kan dock vara lite knepigare, så du måste leta efter avtagbara omslag om det finns. Kontrollera även benen, eftersom dessa kan vara av metall eller trä. Både läder och tyg har sina egna fördelar. Urvalet bör därför motsvara dina behov och prioriteringar.

Soffans form

Hur man väljer en soffa som passar dig3 Hur man väljer en soffa som passar digBildkälla: Designing Solutions

Efter att ha bestämt syftet är det dags att välja den form som passar bäst:

  • Djupt och bekvämt, i kombination med lösa kuddar, skriker bara för avkoppling. Om du vill att designen ska vara flexibel och att den ska användas i både en formell och informell miljö kan du välja en Lawson-soffa som har lägre armar än ryggen och finns i många finish. Du kan till och med använda en hopfällbar soffa för denna typ av inställning.
  • Om du letar efter något dekorativt och formellt har den krökta formade kamelryggsoffan med en platt sits och smal rygg en traditionell och sofistikerad känsla.
  • Avsnitt, särskilt liggande, finns i många former och storlekar så att de kan anpassas till alla hem och stilar. De är avslappnade, bekväma och utformade för fritid och underhållning. Hovement har en ganska bra guide för att välja den bästa dagbädd som passar dig!

Kan platsen ändras?

Hur man väljer en soffa som passar dig8 Hur man väljer en soffa som passar digBildkälla: Sofa & Chair Company

Om du är den typen som gillar att leka med planritningen då och då, är det inte ett bra val för dig att välja en längre eller L-formad soffa. En sådan soffa begränsar hur du kan ordna utrymmet. Om det inte finns för mycket utrymme att arbeta kan styling begränsas till några alternativ.

Detsamma gäller inte större rum, vilket kan uppnås genom att välja mindre möbler.

Komplettera din stil

Hur man väljer en soffa som passar dig6 Hur man väljer en soffa som passar digBildkälla: Pushh Construction

Utan tvekan har ditt rum sin egen stämning och stil, så soffan du väljer borde definitivt matcha det. Oavsett om det är ett strandutseende eller något bättre är det viktigt att allt förblir i samma ton. Ta en titt på soffan – är den traditionell eller modern?

Hur man väljer en soffa som passar dig11 Hur man väljer en soffa som passar digBildkälla: HJUL form

Sitter den lågt och vidrör golvet, eller har den tunna ben som skapar extra utrymme under? Det handlar inte bara om att göra soffan passande, det handlar också om att få den att passa. Soffans linjer måste vara kompatibla med resten av rummet och dess design.

Valsade armar, konturerade ryggar och baseboards ser bäst ut när de utstrålar en traditionell känsla, eftersom renare linjer och subtila klädsel ser mer modern ut.

Visuell höjd

Hur man väljer en soffa som passar dig9 Hur man väljer en soffa som passar digBildkälla: VSP Interiors

Numera har det blivit populärt att ha ett betydande avstånd mellan väggarna i möblerna för att förbättra trafikflödet i rummet. Medan du flyttar möblerna från väggarna och mer mot mitten av rummet är det ett bra alternativ, men höjden bör övervägas.

Om en soffa är för hög kan den blockera utsikten, vilket minimerar utrymmet trots bra trafik.

Färger och mönster

Hur man väljer en soffa som passar dig13 Hur man väljer en soffa som passar digBildkälla: Kern & Co. – Susan Spath Interior Design

Att välja en färg och till och med ett mönster för din soffa är en process som kräver att du tänker på de befintliga färgerna och mönstren i ditt rum eftersom du inte vill matcha:

  • Neutraler passar bra med vad som helst. De är perfekta för små utrymmen eftersom de är subtila och avkopplande. Om du vill liva upp soffan kan du använda djärvare färger för kuddarna.
  • Om utrymme används kraftigt, använd designen för att dölja fläckar genom att välja ett mönstrat tyg.
  • Vill du göra ett uttalande? Fet, djärva färger är din grej. Om du vill göra inställningen effektiv men inte överväldigande, överväga att kombinera de djärva färgerna med mjukare linjer.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*