Home / Hem / Hur man underhåller en pool på sommaren

Hur man underhåller en pool på sommaren

Nu när sommaren är här hos oss måste du lära dig hur du underhåller din pool. När du förbereder dig för familjesammankomster och fester måste du veta vilken typ av underhåll din pool behöver. Här är några underhållsuppgifter som hjälper dig att hålla din pool i toppform under sommaren:

Dammsugning

För att begränsa mängden kemikalier som du behöver lägga till din pool, gör detta Använd ett vakuum Minst en gång i veckan. Använd den för att gå över poolens yta och överlappa sedan vissa områden för att se till att du inte missar några fläckar. Kontrollera och rengör vakuumfiltret regelbundet för att ta bort eventuella rester.

1200px bakgårdspool Hur man underhåller en pool på sommaren

Med en dammsugare bör det ta cirka 30 minuter att rengöra poolen. Om du har en bred pool kan du behöva dammsuga ena sidan innan du byter till den andra. För hårt skräp och alger, använd en kemisk poolrengöring och nylonborste.

Flyga över spillrorna

Om du har buskar och träd nära din pool är det stor chans att din pool snabbt blir smutsig. Du måste använda en lövskum för att städa upp skräpet innan folk hoppar i vattnet. Regelbunden användning av en skimmer ökar vattencirkulationen i din pool.

Håll PH-nivån

För att undvika skador och förstörelse av kläder bör du hålla pH-nivåerna i poolen desamma. Du bör använda en PH-skala för att mäta surheten i vatten. Poolvattnets ideala pH bör vara mellan 7,2 och 7,8. Se till att du har ett testpaket med testremsor så att du kan mäta ditt eget vatten.

pool-ph Hur man underhåller en pool på sommaren

Om ditt poolvatten är över eller under det säkra området måste du lägga till några kemikalier för att fixa det. Du kan använda läsk för att öka ytan till 7,2 och saltaska för att minska den till 7,8. Om du inte har någon av dessa kemikalier bör du söka hjälp från yrkesverksamma som har erfarenhet av att arbeta med kemikalier.

Rengör poolfiltret

Det finns tre typer av poolfilter: kiselgur, sand eller patroner. Underhållet du utför beror på vilken typ av filter du har. Se dock till att rengöra det regelbundet. Om du inte rengör filtret regelbundet, kommer det inte att fånga upp skräp och din pool kommer att se smutsig ut.

Dessutom förändras vattenflödet och detta signaleras av en ökning av flödesmätaren och manometern. När du rengör filtret måste du:

– Ta bort patronen och spola ner den

– Vrid ventilen för återspolning

– Överväg att byta ut ditt sandfilter med en patron eller ett kiselgurfilter eftersom det beror på stormdränering.

– Töm kiselgurfilterpåsen

Hitta och åtgärda läckor

I början av sommaren borde du göra det Kontrollera om det finns läckor i din pool och åtgärda dem om du hittar någon. För att kontrollera om det finns läckor bör du använda testproceduren för skopa. Först måste du se till att poolvattnet är på sin normala nivå och sedan använda en hink för att kontrollera om det finns läckor. Vid denna tidpunkt måste du ringa poolexperterna.

schwimmbad-designs-0617-1521461783 Hur man underhåller en pool på sommaren

Tipsen ovan hjälper dig att ta hand om din pool under sommaren. Om du alltid har velat ha en pool men inte har en, vänd dig då till en professionell pooltjänst. Se till att du gör det Ta reda på hur lång tid det tar att installera en pool så att du kan ta dig tid.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*