Home / Hem / Källare Makeover Idéer för ett mysigt hem
Källare Makeover Idéer för ett mysigt hem

Källare Makeover Idéer för ett mysigt hem

Har du någonsin funderat på att starta ett ombyggnadsprojekt i källaren för att göra den här ofta försummade delen av huset till ett trevligt litet ställe att bo på, eller vill du fortsätta använda den som ett annat förvaringsutrymme i ditt hem?

Har du någonsin funderat på att omsätta några källare ombyggnadsidéer i praktiken genom att göra det utrymmet mer användbart genom att hyra det, men alla lagrade saker som du inte behöver minimera ditt utrymme ytterligare

Få lite liv till din gamla källare genom att göra det till en plats att ha kul och inte känna att du befinner dig i ett täppt och dystert område genom att använda några renoveringsidéer för källaren för att förändra atmosfären i Brighten-huset. Lär dig att avsluta en källare nu!

Rätt typ av ljus

Källare-makeover-idéer-för-ett-mysigt-hus1 Källare-makeover-idéer för ett mysigt hemBildkälla: krista hermanson design

En källare kan vara ett relativt mörkt rum, med tanke på att de flesta av dessa rum har lågt i tak och lite naturligt ljus kommer in i dem. Att lägga till rätt belysning i källaren kan fixa den dystra effekten på ett ögonblick.

Ett bra val när det gäller taket är användningen av pottlampor. Spårbelysning är också en intressant idé för en ny design i källaren, även om en sådan lösning kanske inte är särskilt praktisk för mycket lågt i tak.

Källare makeover idéer för ett mysigt hem2 Källare makeover idéer för ett mysigt hemBildkälla: Bostadsmönster

Naturligtvis stannar inte idéerna för källardesign där – du kan inte glömma uppgiften och den omgivande belysningen. Du kan använda vägglampor, bords- och golvlampor för att skapa utrymme, och om höjden är lämplig kan du till och med hänga en ljuskrona eller hängande.

Du kan definitivt använda denna typ av dekoration om dina tak inte är för låga och det finns tillräckligt med utrymme för att äta eller kanske till och med skapa en ö. Om du vill förbättra ljusstyrkan kan du använda speglar för att reflektera ljuset och skapa en illusion av en bredare källare. Känn dig fri att anpassa inredningen och var kreativ för att skapa en vacker källare.

Varmare färger

Källare Makeover idéer för ett mysigt hem 3 Källare Makeover idéer för ett mysigt hemBildkälla: Ashton Woods

Bortsett från de uppenbara ljusare färgerna som skapar en ljusare atmosfär, överväg att lägga till några djärva nyanser för möblerna och inredningen i din källarlayout för att skapa en dramatisk känsla.

Byt ut den kalla atmosfären av ljusa vita väggar och avsluta källarväggarna i en färg som också är ljus men mer lugnande och varmare, som karamell eller grädde.

Källare-makeover-idéer för ett mysigt hem 4 källare-makeover-idéer för ett mysigt hemBildkälla: John Kraemer & Sons

Kombinera dessa färger med något kontrasterande för möblerna och du får en oförglömlig källardesign. En djuplila eller fet röd är ett bra val för kuddar; De kommer att uppmärksamma utrymmet, liksom blommor eller andra konstnärliga arrangemang.

Låt dig inspireras av färgpalettarna på mönstren på dina möbler och välj en av dessa färger för golv och andra element för att skapa den perfekta atmosfären. Med sådana eleganta men enkla tillägg blir kostnaden för att avsluta en källare betydligt låg.

Overhead skönhet

Källare makeover idéer för ett mysigt hem 5 källare makeover idéer för ett mysigt hemBildkälla: Synergidesign & konstruktion

Det är smart att ha en mjukfärgad filt – inget ljust vitt, som nämnts tidigare. Det finns många andra alternativ för ditt källarfärgschema som du kan prova när du arbetar med vitt, till exempel: B. ett benvitt färgschema. Du kan till och med använda en ljusare nyans av väggfärgen så att den passar med samma ljusstyrka.

När du försöker organisera dina färdiga källaridéer, överdriv inte taket – ju enklare det verkar desto bättre blir resultatet. Du måste tänka på att låta väggar och tak andas så mycket som möjligt.

Vidöppna

Källare-makeover-idéer för ett mysigt hem 6 källare-makeover-idéer för ett mysigt hemBildkälla: Ryan Duebber Architect, LLC

Maximera utrymmet med en öppen planlösning vid ombyggnad av källaren. Utöka området genom att riva ned onödiga väggar för att skapa ett stort utrymme. Förutom att skapa ett lättare och luftigare utrymme, ger det dig så mycket utrymme som möjligt, vilket är viktigt när du pratar om källare.

layout

Källare-makeover-idéer för ett mysigt hus 7 källare-makeover-idéer för ett mysigt hemBildkälla: Scott Christopher Homes

Den mest populära användningen av källare idag är för lagring. Människor underskattar ofta källaren och anser att det är värt att organisera och arrangera. Men med några smarta idéer och bra budgetplanering kan du ha ditt eget coola källarutrymme att hyra eller bo i.

Du bör inte få din källare att se ut som en soptipp eftersom det finns massor av idéer för källardesign. En liten layout går långt. När du arbetar med de arrangemang som är nödvändiga för att slutföra en källare är det viktigt att lämna mer utrymme och åtminstone minska inredningen och mängden möbler.

Golven kräver hållbarhet och värme

Källare-makeover-idéer för ett mysigt hus8 källare-makeover-idéer för ett mysigt hemBildkälla: The Bellepoint Company

När du väljer golvet i en fuktig miljö som källaren är ett fuktbeständigt golv det bästa alternativet. Men med tanke på att källare tenderar att vara kalla, letar vi också efter värme för att ge källaren den bästa finishen.

Golv åt sidan, om din källare inte har en översvämning problem, mattor är bra för att göra detta. En intressant blandning av laminatgolv eller vinylplattor med mattor är ett sätt att få både den hållbarhet och värme du behöver i en färdig källare.

Källare-makeover-idéer-för-ett-mysigt-hus9 källare-makeover-idéer för ett mysigt hemBildkälla: Whonsetler Photography

När du funderar på många oavslutade källaridéer, kom ihåg att du också kan färga golven med varma och glada färger, medan mattorna kan ha intressanta mönster för att leva upp till färgpalett. Korkgolv uppfyller också kraven genom att vara ett slitstarkt och mjukt material.

Ta bort röran från källarna

Källare Makeover Idéer för ett mysigt hem 10 Källare Makeover idéer för ett mysigt hemBildkälla: DURST & GANS BUILDING CORP

Med lite tid och ansträngning kommer rengöring och organisering av allt röran att göra rummet mindre stängt och rörigt, vilket gör att det känns ljusare och fräschare. Om platsen redan är välbefolkad kan det hända att oro för hur mycket det kommer att kosta att slutföra en källare inte var allvarlig, eftersom grundinvesteringarna kan vara betydligt mindre.

Det räcker bara för att göra dina förvaringsbehållare mer visuellt tilltalande och att rengöra dammiga ytor väl för att rummet ska glöda och öppnas för en bättre atmosfär och för att sänka den genomsnittliga kostnaden för att slutföra en källare avsevärt.

Proportionalitet

Källare-makeover-idéer för ett mysigt hus11 källare-makeover-idéer för ett mysigt hemBildkälla: Hendel Homes

Håll ögonen på vågen när du fyller källaren med möbler och belysning. Källare har lägre tak än resten av hushållet. Välj därför något som uppmärksammar källarens vertikala väggar och kasserar dess negativa sidor.

En av de intressanta idéerna för källarväggar är möjligheten att skapa en speciell känsla av utrymme med låga soffor och stolar i mörka färger. För bättre komfort kan du använda mjuka texturer för möbler och korta lampor för belysning. Breda nyanser är också bra för källare eftersom de arbetar tillsammans med taket och gör utrymmet mer välkomnande.

Måla tegelstenar

Källare makeover idéer för ett mysigt hem 12 källare makeover idéer för ett mysigt hemBildkälla: NF interiörer

En tegel spis är ett vanligt inslag i många källare, särskilt källare från 1960- eller 1970-talet. Även om dessa element är intressanta kan de bli smutsiga och gamla med tiden.

Om du vill fräscha upp stilen i din källardekor kan du måla tegelstenarna för att få mer ljus in i rummet. Att måla tegel är en intressant aktivitet och med rätt ansträngning och kreativitet kan det vara ett effektivt sätt att uppmärksamma utrymmet och din DIY-källare kommer att vara klar på några dagar.

Vad sägs om problemområdena?

Källare-makeover-idéer för ett mysigt hem 13 källare-makeover-idéer för ett mysigt hemBildkälla: Madison Taylor

Problemområden finns i mer än en oavslutad källare. De kan vara ett verkligt problem vid utformningen av källaren, men om du arbetar med dem noggrant kan du faktiskt få dem att komplimera utrymmet snyggt.

Rörledningar kan packas med gips. Ett annat sätt att täcka upp detta är att tjäna in taket. Ett billigare alternativ till källarrenovering är att måla rör och balkar i många olika färger – detta ger ditt rum en modern touch.

Källare-makeover-idéer för ett mysigt hem 14 källare-makeover-idéer för ett mysigt hemBildkälla: Rezac konstruktion

Om du har problem med fukt kan du alltid använda avfuktare eller till och med sätta en fristående spis som minimerar fukten.

Något för Windows

Källare makeover idéer för ett mysigt hem 15 källare makeover idéer för ett mysigt hemBildkälla: Maric Homes

En lätt och mönstrad gardin kan vara precis saken att liva upp ett fuktigt och dyster rum som källaren. De kan också vara till hjälp om rummet med lågt tak ser högre ut. Det här är bra idéer för sovrum i källaren.

Om du inte har naturligt ljus i källaren kan du förfalska det genom att strategiskt placera ett antikt fönster, eller så kan du till och med rama in en spegel och en smal vägglampa. Det är intressant och ger rummet en känsla av extra utrymme och karaktär och förvandlar färdiga källare till ett exempel på bra inredningsdesign.

Ge dig själv friheten att experimentera med möbler

Källare-makeover-idéer-för-ett-mysigt-hus16 källare-makeover-idéer för ett mysigt hemBildkälla: John Kraemer & Sons

Vaddering är välkommen när du har fukt och ventilation fungerar ordentligt. Se till att du skyddas från fukt genom att använda syntetiska golv eller fuktkuddar på dina möbler.

Med det i schack kan din fantasi springa vild när du väljer och ordnar möblerna som du vill placera i ditt utrymme. Valet av utseende och stilar är obegränsat.

Behåll din stil

Källare-makeover-idéer-för-ett-mysigt-hus17 källare-makeover-idéer för ett mysigt hemBildkälla: Rocky Point anpassade hem

Glöm inte att vara konsekvent när det gäller efterbehandlingsidéer i källaren – gör detta nyrenoverade utrymme kompatibelt med resten av ditt hem. Övergången mellan första våningen och källaren bör vara subtil; Du vill inte att någon ska märka en riktigt stor skillnad eftersom det kan vara obekvämt. Gör din källare till en rolig och trevlig plats genom att uppnå en modern källardesign.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*