Home / Hem / Hur man organiserar möbler i ditt hem

Hur man organiserar möbler i ditt hem

Att ordna eller ordna om möbler är något som vissa människor anser vara en helt hemsk möjlighet. På andra sidan skulle andra hitta utsikterna att flytta alla möbler helt, vilket är en trevlig utmaning.

Hur man ordnar möbler i ditt hus 7 Hur man ordnar möbler i ditt hus

Beroende på vilken av dessa beskrivningar som täcker dig, kommer ett tomt rum där möbler måste ordnas om från början antingen fylla dig med rädsla eller vara extremt inspirerande för dig. Människor kan antingen välja att inreda ett rum som de tycker är okej (vilket kan visa sig vara fel) eller så kan de gå mer systematiskt övergripande.

Här är några tips till människor om hur man systematiskt ordnar sina möbler, oavsett om de vill eller om de har ett val i den här frågan. Detta är förmodligen bättre för folk som letar efter möbelarrangemang.

Vet hur lång och bred allt måste vara

Att ordna möbler i ditt hus 1 Hur man ordnar möbler i ditt hus

Det finns förmodligen otaliga människor som har felberäknat hur stora möblerna de vill beställa kan vara. Du kanske har beställt de bästa bokhyllorna, skyltarna eller garderoben, men om du inte kan passa dem i något av rummen i ditt hem måste din möbeldesign omformas själv.

Träna huvudattraktionen

Hur man ordnar möbler i ditt hus 12 Hur man ordnar möbler i ditt hus

När du går in i vissa rum får du omedelbart intrycket att ingen tanke har tagits på hur möblerna ska ordnas. Det finns inget uppenbart fokus för människor som kommer in i rummet, och om något av det inte var så tungt kunde möblerna faktiskt ha kastats in i rummet, uppenbarligen också på ett slumpmässigt sätt.

Istället väljer du att göra ett föremål till huvudattraktionen i alla rum där du planerar att ordna möblerna. Helst kommer det att sättas på dina möbler att lyfta fram denna attraktion snarare än att förringa den.

En stor skärm, bild eller en ny eller renoverad spis kan vara huvudattraktionen.

Skala huvudattraktionen

Hur man ordnar möbler i ditt hus 5 Hur man ordnar möbler i ditt hus

Oavsett om du har ordnat möbler framför skalan för din valda huvudattraktion måste det vara rätt. Om det är för litet kan människor instinktivt dras till andra funktioner i rummet, som B. från soffan eller från TV: n. Å andra sidan, om ditt fokus är för stort, kommer människor att tro att du har balanserat balansen i rummet. En 60-tums TV gör bara allt annat för litet.

Bunt inte allt för nära varandra

Hur man ordnar möbler i ditt hus 10 Hur man ordnar möbler i ditt hus

Vissa människor kan bara inte hjälpa sig själva, de brukar lägga allt för nära varandra och rummet ser fel ut på grund av det. Om stolarna ligger för nära ett bord kan det vara svårt att äta en måltid, till exempel i matsalen eller köket. När möbler är för nära dörrarna kan det vara svårt att komma in och ut ur rum på ett säkert sätt.

Så upprullade saker ser inte bra ut och kan också utgöra en hälso- och säkerhetsrisk.

Hitta en balans med utrymmet mellan möbler

Hur man ordnar möbler i ditt hus 13 Hur man ordnar möbler i ditt hus

Det måste finnas en balans mellan möblerna i varje rum. Du kanske till exempel inte vill ha en stol precis framför TV: n eller lämna ett litet mellanrum mellan köksstolar och diskbänk eller kyl-frys.

Använd ett datorprogram för att planera saker

Hur man ordnar möbler i ditt hus 4 Hur man ordnar möbler i ditt hus

Nuförtiden kan du få inredningsdatorprogram relativt billigt, vilket gör att du kan experimentera med var du ska placera möbler utan att behöva flytta någonting. Eftersom du inte flyttar någonting alls behöver du inte fortsätta flytta saker tills du får det utseende du verkligen vill ha.

Ta ut måttbandet

Hur man ordnar möbler i ditt hus 2 Hur man ordnar möbler i ditt hus

När du har en idé om hur du ordnar möbler är det alltid en bra idé att få ut ett måttband. Först måste du mäta luckorna och områdena där du planerar att integrera möbler. Om du redan har möblerna, mäta dem. På det här sättet behöver du inte flytta möblerna alls om de är för stora för de luckor du vill sätta i dem.

När du har gjort mätningarna kan du också se till att alla nya möbler du köper specifikt kommer att passa ordentligt på den plats där du planerar att behålla dem.

Var uppmärksam på hörnen

Hur man ordnar möbler i ditt hus 3 Hur man ordnar möbler i ditt hus

Ibland fastnar dina idéer till möbler bara trots noggrann planering. Du mätte noggrant luckorna du vill att dina möbler ska gå in i, men märkte inte att hörnen sticker ut eller är rundade. Oavsett orsaken är en liten möbel för stor. Du måste då lägga den aktuella biten någon annanstans eftersom du sannolikt har betalat för mycket för att tänka på att såga av de utskjutande delarna.

Lite mer underhållning. Mycket mindre TV?

Hur man ordnar möbler i ditt hus 8 Hur man ordnar möbler i ditt hus

Mer tillfälligt än tänkt, det finns gott om rum där lite konversation pågår eftersom TV oavsiktligt har blivit huvudfokus. En enkel lösning är att flytta TV: n från ett centralt läge och sedan placera stolarna mot varandra. Det skulle vara en verklig prestation att hålla alla från att bli intresserade av TV: n, speciellt om det är din debut som omsätter dina möbelarrangemang i praktiken.

Snälla inga hinder!

Hur man ordnar möbler i ditt hus 11 Hur man ordnar möbler i ditt hus

Dina rum bör inte likna fysiska attackkurser. Allt du behöver är möbler, inredning, elektriska apparater och huvudattraktionerna. Om något inte passar in i resten av rummet, flytta det till ett annat rum som det passar in. Alternativt kan du placera det på vinden, garaget eller bortskaffandet. Ingen vill falla över någonting bara för att komma på sin plats eller slå på något om de inte hittar fjärrkontrollen.

Undvik att ta med allt på kanten

Hur man ordnar möbler i ditt hus 9 Hur man ordnar möbler i ditt hus

Vissa människor verkar tro att placera möbler på kanten av ett rum gör att de verkar större. Denna punkt är i bästa fall kontroversiell. Men möbler i kanterna av ett rum gör det svårt för människor att röra sig fritt in och ut ur rum. Det finns också ett stort tomt rum mitt på golvet.

Använd det som en ursäkt för att bli av med saker

Hur man ordnar möbler i ditt hus 6 Hur man ordnar möbler i ditt hus

Du kan använda dina experiment med möbelarrangemangsidéer som en ursäkt för att bli av med saker som du inte längre behöver i ditt hem. De kan verkligen ha fastnat på gamla möbler, men nu måste du kasta dem.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*