Home / Hem / Moderna hus exteriör design stilar och idéer
Moderna hus exteriör design stilar och idéer

Moderna hus exteriör design stilar och idéer

Ditt hem är en fotovisa för alla som kommer förbi, och det finns ingen som vet det bättre än dina grannar. Oavsett om du är medveten om det eller inte, definierar ditt hem vem du är, och det finns subtil konkurrens i varje kvarter för det hus som ser bäst ut.

Modernt hus-exteriör-design-stilar-och-idéer-9 Modernt hus exteriör design stilar och idéer

Utsidan av ditt hem är det första någon ser som berättar en historia om dig.

Husägare försöker ofta göra strukturella uppdateringar för att förbättra utseendet på sitt hem, t.ex. B. för att ersätta ytterkanten eller fönstren. Dessa förändringar är viktiga och har en bieffekt av att förbättra energieffektiviteten i hemmet. Men om du spenderar mycket pengar på nya fönster eller sidospår kommer huset inte att se bättre ut om inte designen beaktas när du köper den.

Modernt hus-exteriör-design-stilar-och-idéer-2 Modernt hus exteriör design stilar och idéer

Här är några designdesigner för hem som du kan använda för att göra en positiv skillnad för hur ditt hem ser ut för andra. Du kommer att bli förvånad över hur bra det får dig att känna dig.

Byggnad och liggande ljus

Modernt hus-exteriör-design-stilar-och-idéer-6 Modernt hus exteriör design stilar och idéer

Höga eller svaga lampor på en byggnad kan ha en dramatisk effekt på dess utseende. Landskapsljus gör ett liknande uttalande. Använd lampor för att markera en särskilt vacker funktion i ditt landskap; B. ett högt träd, en damm eller utsikt över trädgården. Understryk ditt hus och ditt garage med distinkta eller ovanliga lampor, som B. vagnlampor för att göra dem mer välkomna för tittarna och för att mildra formen på hus som verkar för boxiga.

Modernt hus-exteriör-design-stilar-och-idéer-10 Modernt hus exteriör design stilar och idéer

Anpassa ljusdesignen till ditt hemtema. Elektriskt ljus som påminner om de gamla gaslamporna passar perfekt med en bondgårdsdekor. Havslyktor är ett roligt sätt att dekorera ett hem i Cape Cod-stil.

Solbelysning är ett populärt tillskott till en gångväg eftersom de är billiga och lätta att installera, men de ger en blåaktig nyans som kanske inte riktigt förbättrar utseendet på ditt landskap. Kabelbundna lampor är mycket bättre; De gör ett mycket mer naturligt gult avtryck.

Din ytterdörr

Modernt hus-exteriör-design-stilar-och-idéer-5 Modernt hus exteriör design stilar och idéer

En dörr är relativt lätt att byta ut och det finns så många olika stilar. Byt ut din nuvarande dörr mot en dörr i en annan färg för att matcha ditt hemdesign, eller prova en av de senaste typerna av dörrar med geometriska glasinsatser. Du kan välja en dörr som gör ditt hem ljusare eller släpper in mer ljus i huset. Slutför det arkitektoniska uttalandet med en mässingsdörrknackare eller ett dekorativt välkomstskylt på dörrens framsida.

Din brevlåda och din adressreferens

Modernt hus-exteriör-design-stilar-och-idéer-1 Modernt hus exteriör design stilar och idéer

Ibland förbises dessa funktioner av husägare, men de kan göra så mycket skillnad på utsidan av ditt hem. Byt ut din gamla metallbrevlåda mot en nymålad ny som är mer stiliserad. Överväg att gå ännu mer distinkt med en tegelbyggd postlåda. Byt ut ditt hems grundläggande svarta adressnummer för en mer färgstark och konstnärlig adresslapp. Uttryck din kreativa känsla genom att skapa din egen adresslapp och måla den med lite hjälp från din lokala hantverksbutik.

Den fantasifulla fönsterrutan

Modernt hus-exteriör-design-stilar-och-idéer-11 Modernt hus exteriör design stilar och idéer

Fönsterlådor har mycket potential för att lägga färg till de yttre designstilarna. De är billiga och kan målas för att matcha färgen på ditt hem sömlöst. Om utsidan av ditt hem redan är för monotont målar du det i en djärv kontrastfärg och fyller i det med dina favoritblommor.

Ett träd i ditt entréområde

Modernt hus-exteriör-design-stilar-och-idéer-7 Modernt hus exteriör design stilar och idéer

En barell, till och med en enkel, ser fantastisk ut vid ingången till ett hus. Attrahera det genom att plantera klätterväxter och blommor runt trädgården. Färgglada rosor planterade på ett trädslag ser särskilt romantiska ut. Sprid blommorna med blinkande utomhusljus för att göra hjärtat svimma på natten.

Den mångsidiga pergola

Modernt hus-exteriör-design-stilar-och-idéer-8 Modernt hus exteriör design stilar och idéer

Många husägare gillar att sätta en pergola i sin trädgård, men i rätt landskap kan en pergola se ännu mer attraktiv ut på den främre gräsmattan. En pergola kan användas för att bryta upp ett stort landskap och lägga till mer intresse. Beroende på design och material som valts kan den till och med placeras precis framför huset för att fungera som en provisorisk markis. Lägg till en ljusstake i taket och placera snygga utemöbler under för att koppla av på en varm sommarnatt.

Din garageport

Modernt hus-exteriör-design-stilar-och-idéer-4 Modernt hus exteriör design stilar och idéer

Om du är som många husägare beror sannolikt din garageport på ett gran. Ge det ett nytt lackjobb med en färg eller två färger som passar perfekt till ditt hems design. Om din garageport är sliten, överväga att ersätta den med en nyare modell med glasfönsterinsatser.

Förbättring av renoveringsarbeten

Modernt hus-exteriör-design-stilar-och-idéer-3 Modernt hus exteriör design stilar och idéer

Om du redan planerar att renovera ditt hem, varför inte göra det så dekorativt som möjligt. Du kan till exempel ha bestämt att du behöver nya fönster. Istället för de vanliga ersättningsfönstren bör du överväga de mycket mer eleganta vindrutorna för ditt hem. När ditt tak behöver bytas ut, överväga en av de många dekorativa och färgglada takdesignerna av skiffer eller metall istället för de vanliga asfaltplattorna. Sådana förändringar kostar mer, men de kan förbättra ditt hem attraktivitet.

Glöm inte din uppfart

Modernt hus-exteriör-design-stilar-och-idéer-12 Modernt hus exteriör design stilar och idéer

En försummad uppfart får allt annat att se oklart ut. Se till att din är ny stenlagd. Du kan också förbättra den genom att ändra ytan på din uppfart till färgglada betong- eller tegelstenar. Var noga med att färga dem för att matcha resten av ditt hem. Cobblestone är ett ovanligt val som ser fantastiskt ut med rätt modern hemdesign.

Beläggningsplattor med runda eller fyrkantiga betongplattor kan användas för att utforma en gångbro från ditt hus till ditt garage eller för att leda in i din bakgård.

Kom ihåg att alla förbättringar du gör på utsidan av ditt hem har dubbla fördelar. De gör inte bara ditt hus mer visuellt intressant utan de gör det också mer attraktivt för köpare när det gäller att sälja ditt hus.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*