Home / Hem / Hur man håller täckta lakan
Hur man håller täckta lakan

Hur man håller täckta lakan

Ingen gillar att göra sin säng varje morgon, och platta lakan gör ingenting för att göra det lättare. De skalar av och skrynklas snabbt och ger hela sängen ett rörigt, böjt utseende. Lyckligtvis för oss, den 6 oktober 1959, patenterade Berman Betha något som kallas ett “monterat lakan”.

Utrustningslakan är gjorda för att mäta storleken på en madrass och sträcks över dem. Det finns gummiband i hörnen som håller dem på plats. Inbyggda lakan är nu idealiska bästa typen av sängkläder Eftersom de inte är avsedda att smula eller lossna, men som allt annat, är de inte perfekta och blir ofta en olägenhet. Vi har dock några idéer att veta hur man håller fast lakan tills du hittar bättre:

Se till att den passar ordentligt

Modern-Craftsman-Master-Bedroom-by-Beth-Dotolo-ASID-RID-NCIDQ-1 Hur du håller täckta lakanBildkälla: Beth Dotolo ASID RID NCIDQ

En av de främsta anledningarna till att lakan kanske inte finns kvar på madrassen är att de inte är i rätt storlek. Om din madrass är för stor och lakan är mindre, eller tvärtom, kommer det förmodligen inte att fungera.

Så var noga med att köpa när du köper nya lakan bäst matchande blad För din madrass, ta exakta mått på madrassens bredd, höjd och längd, eftersom standardmåtten kanske inte passar din madrass. När du väl vet madrassens exakta storlek är det lättare att lära dig hur man håller täckta lakan. Det finns många alternativ och varumärken att välja mellan, så var inte rädd för att experimentera och ta reda på vilka bäst matchande blad till dig.

När bladen inte beter sig

Miljövänlig Palo Alto hem-för-nisch-interiör Hur man håller fast lakanBildkälla: Nischinredning

Ibland verkar de lakan som den perfekta storleken, men madrassen och lakan verkar avvisa varandra om och om igen. Så hur man håller täckta lakan I detta fall? Du kanske vill investera i något som heter det Bladbälten eller Bladbärare.

De Bladbärare är elastiska arkhållare som fästs i ett hörn av lakan och sträcker sig från botten under madrassen till nästa. Du måste göra det för alla fyra hörnen. På så sätt lockar alla hörn varandra och du har uppfört dig bra löv.

Spänn upp dem

Modern-Minimal-Interiors-by-Rosangela-Photography Hur man håller täckta lakanBildkälla: Rosangela Photography

Ett annat avsnitt i hur man håller täckta lakan Begagnade Bladbälten. Dessa elastiska band med plastklämmor i vardera änden fästs på madrassens hörn när du har lagt lakan ovanpå madrassen.

De Arkklipp Håll arket intakt och på plats så länge du vill. Du kan enkelt ta bort dem från hörnen när du behöver byta och tvätta lakan.

Bli smart

The-Spectrum-Building-by-Palmer-Interior-Architecture-Design-Lighting Hur man håller täckta lakan
Bildkälla: Palmer interiördesignbelysning

När du inte vill spendera mer pengar på det Bladklämmor och Madrassremmarkan du fortfarande lära dig hur man håller täckta lakan. Allt du behöver göra är att skaffa dig sömnadsutrustning, några elastiska band och viljestyrka för att lösa problemet med monterade lakan en gång för alla. Du kan sy klämmor i hörnen på lakan och helt enkelt fästa hörnen på madrassen.

För att det ska bli enkelt kan du också sy några clips på madrassen och fästa de två clipsen för att hålla de monterade lakan på plats tills du är redo att ta bort dem.

Varumärket och tyget

Samtida-Hillside-lägenhet-av-Turner-Pocock Hur man håller täckta lakanBildkälla: Turner Pocock

En av anledningarna till att ditt lakan inte kommer att vara på plats kan vara tyget. Vissa tyger är mer benägna att glida än andra. Till exempel, om du får silkes- eller linnedukar, är det stor chans att de inte stannar på plats utan några Bladbälten eller Bladklämmor. Du bör välja ett tjockare tyg, som bomull, som är mindre benägen att glida.

Världen är din ostron

Oakland-Master-Bedroom-by-Brian-Dittmar-Design-Inc Hur man håller täckta lakan tätaBildkälla: Brian Dittmar Design Inc.

Eftersom att hålla lakan tätt verkar vara ett känt problem finns det en mängd olika alternativ på marknaden för att lösa detta problem. Av saker som Arkhållare / arkklämmor / lakan / madrassremmarLösningar har verkligen inget slut. Även lakan i sig finns i så många olika storlekar och tyger att du förmodligen kan hitta din perfekta match efter bara en liten butik.

De vanligaste sängstorlekarna verkar vara Kaliforniens kung- och drottningssängar, så det är lättare att hitta lakan till sina madrasser. Om din säng är anpassad kan du behöva titta lite närmare för att hitta rätt storlek.

Lära sig hur man håller täckta lakan är en pågående process. Med tiden kommer du att kunna fortsätta med dem utan problem. Du måste bara ta reda på vad som fungerar bäst för dig. Det finns mycket utrymme att experimentera och många variabler också. Så var inte frustrerad om du inte får det rätt vid första försöket. Att ha många alternativ kan verka som en välsignelse, men det kan också vara förlamande och göra beslutsfattandet ännu svårare.

Alla förtjänar en god natts sömn och en välgjord säng är nyckeln till det. Så fortsätt leta tills du hittar den bästa passformen.

Om du gillade den här korta artikeln om hur du lär dig hur du håller monterade lakan täta bör du också läsa dessa:
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*