Home / Hem / Blanda möbler för ett unikt utseende
Blanda möbler för ett unikt utseende

Blanda möbler för ett unikt utseende

Inredningsarkitektur i sin nuvarande form tillåter bokstavligen vad som helst. Att blanda möbler i ett enkelrum i fredlig samexistens är helt möjligt eller till och med önskvärt för ett fräschare, unikt utseende.

Du behöver inte längre oroa dig för om sovrummet kommer att matcha den nya fåfängan eftersom mix och matchstil bibehålls.

Dess popularitet kan lika gärna kopplas till idén om frihet och öppenhet och förmågan att intellektualisera utrymmet tillräckligt för att passa din personlighet.

Blanda möbelstilar för ett unikt utseende 13 Blanda möbelstilar för ett unikt utseendeBildkälla: Molly McGinness inredning

Det finns dock regler eftersom inte alla vet vad man ska göra med frihet när man får det.

Vi har redan bekräftat att det inte längre är en prioritering att matcha möblerna med din inredning. Men att välja lämpliga bitar kräver fortfarande tanke och introspektion.

Av den anledningen uppmanar vi dig att läsa våra tips om hur du kombinerar möbler korrekt:

Välj ditt ämne

Blanda möbelstilar för ett unikt utseende1 Blanda möbelstilar för ett unikt utseendeBildkälla: Zack | de Vito arkitektur + konstruktion

Vi kommer att säga åtminstone ett par gånger hur blandning av möbler gör att du kan ta med dig alla delar du gillar, men det är bara delvis sant.

Även om delarna skiljer sig helt från varandra måste det finnas något gemensamt element som visuellt förbinder dem. Idealet är ett bra ämne, till exempel moderna scenarier eller scenarier från mitten av århundradet.

Allmänna ämnen är också bra alternativ, t.ex. B. använder endast neutrala färger eller dekorera med starka och dramatiska kontraster. Oavsett vad du väljer, se till att du har en lämplig plan för att genomföra den innan du börjar shoppa.

Återanvänd de delar du har

Blanda möbelstilar för ett unikt utseende2 Blanda möbelstilar för ett unikt utseendeBildkälla: Sarah & Bendrix

Idén att använda möbler på olika sätt låter underhållande och mer eller mindre ger dig en uppfattning om hur bra det kan vara att blanda ihop saker.

Det kan till och med innebära att man flyttar en låda från sovrummet till köket: detta kommer fortfarande att se platsen fräsch och ny ut.

Glöm inte att lägga tillbehör och dekorativa detaljer kan göra möbler helt annorlunda. Så dela ut några ljus här och där. Det är självklart att det är det billigaste sättet att omorganisera ditt hem och få det att känna sig väldigt annorlunda än tidigare.

Anslut med färger

Blanda möbler för ett unikt utseende3 Blanda möbler för ett unikt utseendeBildkälla: Borden Interiors & Associates

Färgerna på din söta mix-and-match-röra ska åtminstone vara lika, så begränsa paletten till högst två neutrala nyanser.

Denna palett är basen på vilken du kan lägga till accentfärger för att få möbler att se vackra ut tillsammans och hjälper dig att hålla balansen utan att drunkna i ett hav av frånkopplad färg.

Tyger och texturer kan också komplettera idén så länge de liknar varandra.

Skalning betyder världen för din mix-and-match-strategi

Se till att skalan för hela din inredning ligger i samma intervall. Det kan låta som en intressant idé, men om du lägger överfulla och stora stolar bredvid en snidad kärleksstol som du ärvt från din mormor, ser den inte ut ändå.

Omfamna kontraster

Blanda möbelstilar för ett unikt utseende4 Blanda möbelstilar för ett unikt utseendeBildkälla: Beckwith Interiors

De kan vara läskiga, men de är också din största tillgång för att lägga till extra spänning i din atmosfär. Var djärv och blanda starka mönster med enkla områden, ljusa färger med mörka eller till och med metall med trä. Stämningen blir bara härlig!

Dessutom är kontrast ett ovärderligt sätt att prioritera och låta din favoritbit dominera rummet utan att placera det i mitten.

Moderna rum kan till exempel dra nytta av rustika fåtöljer som kontaktpunkter. Prova det så ser du att uppmärksamheten omedelbart riktas mot stolen, vilket aldrig skulle hända i ett helt rustikt lantligt rum.

att forma

Håll formerna lika även om stilen är annorlunda eftersom former har det sista ordet på vad som passar och vad som inte gör det. Låt oss ge ett exempel: köp bara stolar med rundade armar eller låga ryggar.

Använd mönster

Blanda möbelstilar för ett unikt utseende5 Blanda möbelstilar för ett unikt utseendeBildkälla: Martha O’Hara Interiors

Mönster är både intressanta och mycket kraftfulla när det gäller att koppla ihop olika bitar. Det är just därför du inte bör missbruka deras makt och överdriva med mönster som är för olika eller för starka.

Till exempel kan stora formatmönster få ett rum att känna sig rörigt och upptagen, även om det inte finns för mycket möbler.

Skapa balans

Blanda möbelstilar för ett unikt utseende6 Blanda möbelstilar för ett unikt utseendeBildkälla: Beth Webb Interiors

När du kombinerar flera stilar i ett rum är den viktigaste uppgiften att inte göra saker ur hand. Du bör hitta en balans mellan alla föremål och tillbehör som du har tagit med dig. Annars riskerar du ett helt ojämnt utrymme.

Balansering är enklast med neutrala färger eftersom de förenar platser och ger dem lite luft att andas. Därför bör de inta kritiska positioner i rummet (den största väggen eller den största möbeln), eftersom detta också erbjuder utrymme för iögonfallande lösningar.

Hitta en följeslagare för varje bit

Lämna inte något av elementen i fred och ge dem åtminstone en “vän” som har samma färg, finish eller stil. Mix-and-match-lösningar tål inte ensamma delar, varför du behöver minst två liknande objekt.

Använd texturer

Balans är mycket mer intressant när det används mindre synligt, vilket innebär att man avviker från storlekar, färger och former och kombinerar element med släta strukturer.

Textur är tyvärr en förbises aspekt i design, särskilt med tanke på taktiliteten som den kan erbjuda vilken stil och inredning som helst.

Inte alla skogar ser bra ut tillsammans

Blanda möbelstilar för ett unikt utseende7 Blanda möbelstilar för ett unikt utseendeBildkälla: Samantha Friedman inredningsdesign

Med undantag för färg, ålder och varaktighet kan träna kännetecknas av sin så kallade formalitet. Till exempel anses klassisk ek, mahogny och körsbär vara de mest formella och sofistikerade skogarna, varför de ser fantastiska ut i ett enkelrum.

På baksidan finns bambu, tall och lönn som är nästan helt informella, och medan de passar perfekt med varandra, undvik att blanda dem med den formella familjen.

Färg är också ett viktigt ögonblick i matchande möbler, så håll dig till en enda från träklassificeringen. Översatt till enklare termer bör du använda brunt, grått, gult eller rött trä eller blanda högst två av dessa färger.

Accenter runt

Blanda möbler för ett unikt utseende8 Blanda möbler för ett unikt utseendeBildkälla: Cathy Phillips & Co.

Accenterna bör vara små men tillräckligt imponerande för att bryta monotonin och lägga till en känsla av friskhet och spänning i rummet.

Du kan välja vad du vill: en unik lampa, en ljus kudde, en spegelram av metall, etc. Motstå fortfarande frestelsen att överdriva dina tillbehör eftersom du kan förvandla rummet till en distraherande plats utan atmosfär.

Håll möbelbenen lika eller dölj dem helt

Blanda möbelstilar för ett unikt utseende 12 Blanda möbelstilar för ett unikt utseendeBildkälla: Öarkitekter

Ben kan vara ett allvarligt problem när man för samman flera möbler, och de kan störa även det mest tomma utrymmet.

Så försök att använda bitar med liknande eller helt dolda ben, eller täck över dem så att de inte syns (att gå förbi soffan är en bra start).

Justera stämningarna

Blanda möbelstilar för ett unikt utseende9 Blanda möbelstilar för ett unikt utseendeBildkälla: M / I-hus

Tänk på syftet med rummet du dekorerar och välj lämpliga stämningar för det. Om det är sovrummet du ska koppla av i efter jobbet, gör täppta, tunga och eleganta bitar det inte åt dig.

Håll istället materialen mjuka och fodren enkla, även om delarna är olika.

Avsluta det med söta detaljer

Blanda möbler för ett unikt utseende 10 Blanda möbler för ett unikt utseendeBildkälla: DesRosiers Arkitekter

Hemmet tillbehör kommer att spela samma roll som i mode: det kommer att komplettera utseendet. Du bör också leta efter små och söta föremål, som tavelramar, vaser, lampor eller andra personliga element som kan berika ditt rum.

Det avgörande ögonblicket är dock att placera dem på lämpligt sätt, eftersom placeringen är exakt det som skiljer intressanta platser från överdrivna.

Det finns gott om andra saker som du kan använda som prick. En bra idé är att lägga till en mjuk matta eller blanda ihop dina gardins färger för ett elegant och iögonfallande utseende.

Blanda möbelstilar för ett unikt utseende 11 Blanda möbelstilar för ett unikt utseendeBildkälla: Underlandshus

Du kommer att bli förvånad över hur många små detaljer som kan byta plats, förutsatt att du har kombinerat dem i ett balanserat visuellt sammanhang.

När allt kommer omkring är mix- och matchstrategin nyckeln till att göra ditt hem mer som din personlighet, vilket automatiskt indikerar att du gärna kommer att hålla fast vid det.

Den andra stora fördelen med denna strategi är att den stärker din kreativitet och din vilja att experimentera så att du kan förverkliga dina idéer.

Var ändå uppmärksam på detaljer och finpapper när de vissnar eller förstör den sammanhängande bilden av ditt hem.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*