Home / Hem / Tips för att dekorera ett rum med två lera väggar

Tips för att dekorera ett rum med två lera väggar

Huskompromiss börjar med färger. Så enkelt som det låter är färg faktiskt ett mycket svårt verktyg, särskilt när det gäller väggar.

Innan du vet ordet av kommer du att drunkna i ett hav av färger och nyanser och så småningom kommer du att förstå att det är perfekt att använda tvåfärgade väggar i ditt interiör.

Att dekorera ett rum med tvåfärgade väggar ger ditt rum en ny dimension och förstör dina två favoritfärger utan att behöva kompromissa.

Färgidéer för tvåfärgade väggar är inspirerade av horisontell gjutning, så du kan till och med göra dem själv istället för att be om professionell hjälp. Hur man dekorerar med tvåfärgade väggar? Låt oss kolla:

Ett smart val av färger

Tips för att dekorera ett rum med tvåfärgade väggar1 Tips för att dekorera ett rum med tvåfärgade väggarBildkälla: Lyx för hemmet

Det viktigaste är att välja kompletterande färger som passar bra ihop, annars är inte hela konceptet med tvåfärgade väggar meningsfullt. Du kan alltid välja ett neutralt par för att stanna på samma sida och lägga till lekfulla gardiner, djärva kuddar eller andra intressanta accenter till utseendet.

En djärvare lösning är att använda en neutral och en djärv färg, medan en mer subtil effekt kan uppnås genom att applicera två täta nyanser av samma färg. Du kan ställa in djärva kontraster och till och med välja två helt motsatta färger från färghjulet.

Dessa djärva snitt ser väldigt sofistikerade ut och är en mycket vanlig lösning i barnrummen fulla av ljusa tillbehör.

Håll det övre lagret lättare

Tips för att dekorera ett rum med tvåfärgade väggar 3 tips för att dekorera ett rum med tvåfärgade väggarBildkälla: Seattle iscensatt för försäljning och design LLC

När du har delat din vägg horisontellt målar du det översta lagret ljusare än botten. Denna taktik är utmärkt för små rum med lågt i tak, eftersom det får rummet att se större ut.

Du kan till och med göra skarpa övergångar (säg två tredjedelar till tre fjärdedelar) eller bli ännu mer kreativa och installera bildskenor som din egen snygga touch.

En färg, två färger

Tips för att dekorera ett rum med tvåfärgade väggar 4 tips för att dekorera ett rum med tvåfärgade väggarBildkälla: M design

Dessa är förmodligen de mest tilltalande paren av färger att applicera på tvåtonade väggar. Vi rekommenderar mörkblå bottnar i kontrast till babyblå toppar eller chokladbrun i kombination med varm taupe för en mer mysig känsla.

Olika dekorationer

Tips för att dekorera ett rum med tvåfärgade väggar 5 tips för att dekorera ett rum med tvåfärgade väggarBildkälla: Ana Donohue Interiors

Att måla beklädnaden annorlunda är ett väldigt enkelt, men ändå mycket effektivt sätt att använda två färger utan att involvera hela väggen. Istället för att hålla sidospåren helt samma som väggarna kan du uppnå det tvåfärgade utseendet genom att måla nedre / övre sidospår på olika sätt.

Dekorationsfärgen kan spridas till dörrar och fönsterlister och baseboards. Du kommer att bli förvånad över skillnaden denna taktik kan göra eftersom det är det billigaste och minst tidskrävande du kan hitta.

Tejpremsor

Tips för att dekorera ett rum med tvåfärgade väggar2 tips för att dekorera ett rum med tvåfärgade väggarBildkälla: UBERDESIGNHOUSE

Idén med bandremsorna inspirerades av inslagna presentförpackningar och kan faktiskt likna en. Medan livet i en förpackad gåva låter för modigt för vissa av oss, verkar andra tycka om det.

Allt du behöver göra är att belägga hela väggen med din favoritfärg, dela den i två lika stora delar (horisontellt) och markera en tejp i mitten, helst 2 till 6 tum bred.

Den här delen ska vara tejpen, och du kan måla den i en färg som kontrasterar väggens bakgrund. Randet blir ännu mer tilltalande om du lämnar lite vitt utrymme på båda sidor.

För att göra presentidén ännu mer realistisk kan du lägga till texturen med en svamp eller borste, helst i bakgrunden (denna process förklaras också). Skulle det inte se bra ut?

Suddiga övergångar

Inte alla gillar rena linjer, och det är helt bra. Istället kan du göra en suddig övergång mellan de två färgerna för att få dem att se mjukare ut. Denna teknik ser bäst ut när du använder två kontrasterande nyanser av samma färg.

Prova konstgjord patina

Tips för att dekorera ett rum med tvåfärgade väggar 7 tips för att dekorera ett rum med tvåfärgade väggarBildkälla: James Glover Bostads- och inredningsdesign

Om du verkligen vill att rummet ska se djärvt och märkbart, gå till två djärva färger och skapa en konstgjord patina. Tanken är att replikera åldrad metallglans och metallstruktur. Det finns många populära alternativ att välja mellan, men det mest populära är definitivt Cooper.

Anledningen till detta är att koppar blir grönblått med tiden och du kan uppnå denna effekt genom att använda kricka eller turkosa baser. När väggarna är helt torra, ta en fuktig svamp och applicera slumpmässigt den blanka metallglasyren för att inte göra dem för släta.

När glasyren har torkat, släpp svampen och applicera det andra glasyrlagret med en pensel eller en enkel trasa. De två strukturerna ser fantastiska ut när de blandas ihop.

Beräknad chevron

Tips för att dekorera ett rum med tvåfärgade väggar 11 tips för att dekorera ett rum med tvåfärgade väggarBildkälla: Judith Balis Interiors

Har du redan bestämt dig för en modern look från mitten av århundradet med formgjutna plastelement? Det finns inget som passar bättre med den här stilen än en frodig väggspärr!

Först måste du noggrant mäta lutningsvinklarna eller hyra en snickare för att jämnt dela sicksacklinjerna och se till att alla parallella linjer är jämna. Sicksackens färger bör vara alternerande (parningston på ton, mestadels duvgrå och mellangrå).

Starka chevrons står bredvid starka kontraster: svartvitt, mynta och rött eller druva och pumpa. Chevronen ska fästas på en enda vägg medan en av dess färger ska användas för att måla de andra väggarna. Taket och ytterkanten bör hållas vita eller åtminstone ljusa och släta för att undvika upptagen och klaustrofobisk effekt.

Färgtvätt

Tips för att dekorera ett rum med tvåfärgade väggar 6 tips för att dekorera ett rum med tvåfärgade väggarBildkälla: Parker House Inc.

Färgtvätt hänvisar igen till två färger, den här gången används för att skapa ett mjukt och texturerat utseende. Det första steget är att bestämma basfärgen (helst en ljus) och applicera färgen på vanligt sätt.

När den är helt torr, ta den andra färgen du har valt och blanda den med glasyr för att skapa det som kallas det färgade vattnet. Täck väggen med det färgade tvättmedlet, ta en trasa, en svamp … och din fantasi! Börja med att torka i en cirkelrörelse eller använd en pensel för en korsstruktur.

Stencilklass

Tips för att dekorera ett rum med tvåfärgade väggar 10 tips för att dekorera ett rum med tvåfärgade väggarBildkälla: Iscensättning av hem

Stencilklassen är en teknik som används för att ge en stadsmuren ett snyggt utseende. Det kan uppnås mycket enkelt: Välj först en grundfärg och måla väggen (helst med en ljus färg men även med mörka färger).

För det andra, ta en utformning av stencilutskärningen av den form och storlek du vill ha (det finns alla typer av stencildesign som blommönster, geometri eller bladdesign) och fäst den på väggen med ett specifikt mönster. Du kan till och med luta eller vrida den för ett mer spridd utseende.

Tips för att dekorera ett rum med tvåfärgade väggar 12 tips för att dekorera ett rum med tvåfärgade väggarBildkälla: Jules Duffy Designs

Nästa steg är att noggrant måla insidan (eller bara kanterna om du föredrar), antingen med en pensel eller en sprutpistol. Konstnärerna bland er kan lägga till ytterligare skuggning för djup och dimension. När färgen är torr tar du bort stencildesignen. Voila!

Faux finish

Tips för att dekorera ett rum med tvåfärgade väggar 8 tips för att dekorera ett rum med tvåfärgade väggarBildkälla: Colorado Media Systems

Ett mer traditionellt sätt att ge rum ett högkvalitativt utseende är att polera väggarna med konstgjorda ytor. Denna förfader till tvåfärgad målning ser fantastisk ut med lämplig inredning och smarta färgval.

Faux-ytbehandlingar är faktiskt de mest använda baslackerna, den här gången täckt med en topplack tillsats som kallas glasyr. Det finns många tekniker som använder konstgjorda ytor: fjädrar, marmorering, läder- och mockaeffekter, trasor etc.

Det som är bra är att du blir mer och mer kreativ och kan få ett “skrynkligt” resultat med borstar, svampar, plastfolie eller något liknande verktyg som du tänker på.

Om du inte är en erfaren målare som har provat något så här tidigare, testa dina färdigheter på ett litet tavla innan du går till hela väggen. Slutligen är faux-ytbehandlingar tillämpliga på både monokroma planer och delade väggar.

Tänk på resten av ditt utrymme

Tips för att dekorera ett rum med tvåfärgade väggar 9 tips för att dekorera ett rum med tvåfärgade väggarBildkälla: Sophie Azouaou

Tvåfärgade väggar är en tuff lösning och du måste ta reda på hur du kan matcha resten av din inredning med dem. Om du antar att du verkligen är inspirerad av din väggpalett kan du använda samma färger för möbler och tillbehör och välja en dominerande som visas oftare än de andra.

Om du har bestämt dig för att använda olika färger för dina valenser, klädsel eller mattor, se till att dessa färger matchar färgerna på dina väggar. Vi överlåter det till din fantasi.

Om du gillade att läsa den här artikeln om att dekorera ett rum med tvåfärgade väggar, bör du också läsa detta:




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*