Home / Hem / Hur man förbereder ditt hem till salu
Hur man förbereder ditt hem till salu

Hur man förbereder ditt hem till salu

Att notera ditt hem på marknaden är ett av de mest hjärtskärande besluten du någonsin kommer att fatta. Men när du väl träffat dem är allt du behöver göra att överlåta din älskling till någon för en solid summa.

Och det behöver inte vara ditt hus alls. Det kan vara dina föräldrars hus om något tragiskt händer. I det här fallet kan du behöva en Fastighetsförsäljningsguide.

Hur som helst måste du vara beredd.

Bra erbjudanden är inte alltid förhandlade erbjudanden; de är resultatet av ett noggrant förberett hus före försäljningen.

Så om du vill få ut det mesta av fyndet, förbered ditt hem och se till att det får mer uppmärksamhet än liknande bostäder med liknande prisklasser.

Kolla in våra bästa tips för att förbereda ditt hem till salu:

Hur förbereder jag mitt hem för försäljning?

Hur man förbereder ditt hem till salu 7 Hur man förbereder ditt hem för försäljningBildkälla: Deep River-partner

Det finns inget sådant som perfektion om du inte relaterar till rengöring

Så enkelt som det låter är ingenting viktigare än att erbjuda ett rent hem. Du kanske har det vackraste hemmet någonsin, men det kommer säkert att avvisa erbjudanden eftersom det kommer att få intrycket för köparen att du inte såg efter det som du borde. Om du inte har tid eller erfarenhet, Djuprengöring är alltid den bästa lösningen.

Renlighet är den första och främsta indikatorn för att du värdesätter din fastighet, och det tenderar att Bestäm vad ditt hem är värd sanningen är den.

Varning vid rengöring avser inte dammsugning och oavsiktlig dammning utan snarare att ta bort smuts så mycket som möjligt från alla ytor (fönster, bottenplattor, väggar, tak).

Dessutom måste intrycket inom och utanför vara detsamma. Så om du har en uteplats / trädgård, se till att de också är obefläckade. Ingenting bör förbises, eftersom renlighet är det första steget till bra affärer.

Börja packa redan innan du ens har listat huset

Hur man förbereder ditt hem till salu 6 Hur man förbereder ditt hem för försäljningBildkälla: Arch Studio, Inc.

Du kanske tycker att det är enkelt att packa och det tar inte lång tid att samla in dina tillhörigheter, men dramat börjar när du förstår hur mycket värdelös röran du har hållit hemma i flera år.

För att inte hoppa över deadlines (tänk om du säljer ett hem bara några dagar efter det att det har listats?), Packa åtminstone hälften av dina tillhörigheter innan du ens har listat hemmet.

Kläder och skor som du inte kommer att ha på dig när som helst snart är de första att gå. Detsamma gäller för köksredskap, vitvaror och tillbehör.

När en besökare kommer för att kolla in platsen, se till att det inte finns några personliga föremål som hindrar dem från att köpa (foton, hängande kläder eller hyllor med kosmetika visar att du inte är redo att lämna när som helst snart).

Packa ännu större möbler som du inte använder varje dag. Ju renare och tydligare rummen visas, desto lättare är det för köparen att uppskatta vad han verkligen får genom att köpa ditt hus.

Töm garaget

För de flesta av oss är ett garage allt annat än en stängd parkeringsplats, och vi staplar upp det med gamla lådor, trasiga maskiner, verktyg och allt som inte finns där. Under tiden är bilen på väg och utsätts för skador och obehagliga väderförhållanden.

Detta är inte vad den potentiella ägaren vill se: du måste städa garaget och visa honom att det finns tillräckligt med utrymme för hans fordon.

Gör underhållet synligt

Hur man förbereder ditt hem till salu 5 Hur man förbereder ditt hem för försäljningBildkälla:
Bräde och pergament

Kommer du ihåg alla de små renoveringar som du släppte i flera år? Du bör dra upp ärmarna och hantera det innan köparen anländer. Naturligtvis förväntar sig ingen att du gör en fullständig ombyggnad, utan snarare visar att hemmet är hållbart och att du har passat på det ordentligt.

Realty Mgmt Associates säger att efter att ha tecknat ett försäljningsavtal för ett hem, kommer du att försöka ordna en heminspektion för att bedöma fastighetens skick.

Även om du tror att det inte finns något att göra, få en detaljerad fastighetsinspektion från källare till tak. Vem vet, du kan upptäcka dolda skador som skulle sänka priset! Viktigast, låt dig inte luras av att det här är vad köparen inte kommer att se – det är vad de kommer att se!

Slutligen, kom ihåg att underhåll också gäller vardagliga uppgifter: gör dig redo att visa köpare att du har rengjort dina tak och takrännor, målat dem regelbundet, bekräftat säkerheten på din vind och tagit hand om även den minsta av dem Vattenkran.

Gör en exemplarisk resa hem

Hur man förbereder ditt hem för försäljning 4 Hur man förbereder ditt hem för försäljningBildkälla: Rensa arkitekter

Om inga sådana turer anordnas i ditt område kan du sammanställa din personliga köphistorik och kolla in några platser helt slumpmässigt.

Det finns inget bättre sätt att ta reda på mer om heminredning! Att gå genom luftiga och rena rum målade i neutrala toner och inredda med enkla bitar visar dig vad du ska göra med ditt eget utrymme. Ser inte de snyggt ordnade bänkskivorna, de matborden med bedårande glasvaror eller högkvalitativa gardiner fantastiskt ut?

Varför kunde din plats inte se så bra ut? Anledningen till att dessa idéer alltid lyckas är att de är rena, snygga och moderna. och de tilltalar alla som har ett öga för sofistikerade lösningar.

Gå ut ur massorna. Bokstavligen.

Hur man förbereder ditt hem för försäljning2 Hur man förbereder ditt hem för försäljningBildkälla: 4Bi

Ja, ditt hem passar kvarteret och den allmänna överklagan i förorten det är i. Du brukade tycka att det här var perfekt men när tiden för att sälja fastigheten närmar sig tror du att det verkligen inte finns något som gör det bättre än de andra husen. Är det så här? Det är dags att ändra på något!

Du kan befrukta gräsmattan och plantera nya säsongsblommor. Det finns också få detaljer för trottoarer och terrass, enheten eller den lilla dammen.

Du kan till och med överväga att komma in i skitprojekt, som B. att måla om fasaden eller bli av med bevuxna buskar och irriterande ogräs i trädgården. En sak är säker, det är här köpare kommer först, och du vill inte få dem att tro att ditt hem inte är värt att kolla in.

Bestäm vad som är dina största fördelar och fokusera på dem

Hur man förbereder ditt hem till salu 10 Hur man förbereder ditt hem för försäljningBildkälla: MK-fastigheter

Har du ett hus i söderläge med stora franska dörrar? Är din trädgård speciell på något sätt? Finns det ett terrassbadkar som en reträtt för din favoritägare? Rikta upp saker som gör ditt hem speciellt och få dem att lysa!

Rengör dem, köp nya föremål, dekorera dem kort, gör vad som behövs för att se till att köpare märker dem. Positiv uppmärksamhet garanteras!

Försök att förstå dina köpare

Hur man förbereder ditt hem till salu 1 Hur man förbereder ditt hem för försäljningBildkälla: 27 diamanter inredning

En av de underbara sakerna som fastighetsmäklare gör är att hjälpa dig att utveckla köparprofiler, vilket är att lista målkunder som troligtvis köper ett hem som ditt. Profilen kan hjälpa dig att fokusera på de viktigaste prepserna och uppskatta en seriös köpare när de ser ut.

Om du inte kan skapa en enda profil kan du försöka förstå köpare när de kommer och gissa vad de behöver och förväntar sig.

Att veta detta blir det mycket lättare för dig att kombinera dessa behov med de bra sakerna med att bo i ett hem som ditt (till exempel, om du pratar med ett arbetande par, dela lämpliga områden med ett hemmakontor).

Gör en fullständig inspektion innan du säljer den

Hur man förbereder ditt hem för försäljning 8 Hur man förbereder ditt hem för försäljningBildkälla: Shelly Lloyd Design

Eller om du inte gör det, gör dig redo att bli ombedd att göra det av en seriös köpare som redan kan vara på väg ut. För att göra detta måste du anställa ansedda husinspektörer som uppmärksammar eventuella reparationer och utfärdar ett intyg om inspektion.

Potentiella köpare kommer att uppskatta besväret med en fullständig inspektion eftersom det innebär att de sparar pengar på att ha en egen inspektion.

De kanske vill anställa en annan professionell eller så bryr de sig inte ens om det, men en fullständig inspektion är fortfarande ett märke som påverkar priset.

Be om att en topp 5 / topp 10-lista över reparationer ska göras innan du listar så att du vet vad du ska fokusera på för att ligga ett steg före spelet.

Se också till att du har en Säljarens husgaranti. Detta är samma garanti som köpare får efter att ha köpt ett hus, men detta gäller fastigheten medan den finns på marknaden. Vid tidpunkten för slutförandet övergår den till köparen.

Erbjud fotografering av hög kvalitet

Hur man förbereder ditt hem till salu 3 Hur man förbereder ditt hem för försäljningBildkälla: Maracay Homes Design Studio

Faktum är att detta är din mäklares jobb och om han inte verkar göra sitt jobb rätt, gå vidare till någon annan. Nästan varje köpare söker idag efter en plats online, vilket innebär att det första mötet de kommer att få med din plats kommer att vara de foton du har lagt upp.

Naturligtvis borde bilderna vara vackra, intressanta och utformade så att människor kan föreställa sig hur det skulle vara för dem att bo där. Så det finns ingen kompromiss med kvaliteten: de måste vara perfekta!

Håll dig flexibel

Hur man förbereder ditt hem till salu 9 Hur man förbereder ditt hem för försäljningBildkälla: BCV ARCHITECTS

Det kommer inte att bli lätt, men du har alltid visst det. Människor kommer hela tiden, den ena går in, den andra går ut, och du måste tillgodose alla deras behov.

Du måste se mer ut som en vänlig säljare än en grinig ägare som inte bryr sig om att sälja platsen. Planera besök så ofta som möjligt (låt någon göra det medan du arbetar) och vägleda människor runt dig.

Se till att turerna är minst 30 minuter så att köpare kan se vad som helst och fråga vad de vill ha. Det är ansträngande, men det kommer säkert att ta dig dit du vill ha det – sälj ditt hem för bästa dollar!
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*