Home / Hem / Hur man får ett vardagsrum att se större ut
Hur man får ett vardagsrum att se större ut

Hur man får ett vardagsrum att se större ut

Vardagsrum är det centrala området i våra hem och vår vardag. Därför tjänar vardagsrum många syften, från att koppla av framför TV: n till att underhålla gäster. Oavsett vilket favoritunderhållning vi spenderar tillbringar vi mycket av vår tid direkt i vardagsrummet.

Så det är inte konstigt att människor spenderar förmögenheter på att få vardagsrummet att se större ut. Vad vi kommer att avslöja idag är att skapa extra utrymme inte behöver vara smärtsamt – istället för att riva och dela; Du kan använda några enkla visuella knep.

Läs våra tips om hur du gör vardagsrummet större:

Bakgrund och speglar

Hur man får ett vardagsrum att se större ut6 Hur man får ett vardagsrum att se större utBildkälla: Tim Cuppett Architects

Korta vardagsrum, särskilt de som inte har tillgång till naturligt ljus, ser lite klaustrofoba ut. Ändå finns det ett knep för att få det att se större ut: välj en central punkt; köp ny tapet med ljusa och intressanta färger; och häng en spegel över det största fönstret. På detta sätt spelar spegeln rollen som ett extra fönster och speglar den underbara utsikten.

Gör fred med den arkitektur du redan har

Hur man får ett vardagsrum att se större ut10 Hur man får ett vardagsrum att se större utBildkälla: Martha O’Hara Interiors

Den begränsade storleken på ditt vardagsrum låter dig ofta försumma otroliga designalternativ. Exempelvis kan oanvända vinklar användas för skärbänkar och funktionella skrivbord. Tak med tak är idealiska för härliga ljuskronor.

Det mest användbara tricket i små vardagsrum är att uppmärksamma taket, varför hängande konstverk också är en bra lösning. Dekorera dessutom dina fönster med långa och eleganta gardiner som kan lyfta fram deras betydelse.

Välj möbler strategiskt

Hur man får ett vardagsrum att se större ut5 Hur man får ett vardagsrum att se större utBildkälla: Återuppta konstruktion och design

Det största misstaget du kan göra när du dekorerar ett litet vardagsrum är att välja inkompatibla möbler. Stora bitar tar för mycket utrymme; och de skapar visuell röran även i det renaste rummet.

Försök att ersätta dem med modulära möbler som tjänar mer än ett syfte: glöm till exempel kungliga soffor och välj två små avföring istället. Ottomaner och små soffor ser rymliga och söta ut; och de kan enkelt flyttas åt sidan om du behöver extra utrymme.

Välj rätt färger

Hur man får ett vardagsrum att se större ut9 Hur man får ett vardagsrum att se större utBildkälla: Solaris Inc.

Färgschemat kan definitivt göra eller bryta små vardagsrum. Många gör det drastiska misstaget att följa populära trender; och applicera mörka och djärva paletter. Små vardagsrum ser mycket bättre ut när de är klädda i matta och neutrala toner, särskilt populära nyanser av lime, elfenben eller himmelblå.

Fyll i hörnen

Hur man får ett vardagsrum att se större ut2 Hur man får ett vardagsrum att se större utBildkälla: Kimberly Peck-arkitekt

Det låter som en kontraproduktiv idé, men att fylla ett enda hörn i ett litet vardagsrum kan faktiskt lägga till visuell storlek. Stora möbler lagrar många föremål; och de rymmer fler än vanliga soffor. På det sättet ser rummet inte trångt och rörigt ut.

En ytterligare rekommendation skulle vara att använda moderna bitar med rena och skarpa linjer istället för trånga eller rundade möbler.

Använd högt i tak

Hur man får ett vardagsrum att se större ut Hur man får ett vardagsrum att se större utBildkälla: Maria Killam

Högt i tak är en riktig välsignelse för små utrymmen! Det är sant – du kanske inte kan lägga till extra platser, men du kan alltid pressa utsökta vertikala delar och uppmärksamma taket. Slutresultatet skulle vara visuell rymd och storlek som annars inte kunde uppnås.

Vi rekommenderar till exempel hängande hyllor, konstsamlingar eller kreativa lampor. Strålar, å andra sidan, skulle vara ett smart tillskott till rustika miljöer.

Gör det så enkelt som möjligt

Hur man får ett vardagsrum att se större ut4 Hur man får ett vardagsrum att se större utBildkälla: Creative West Architects

Om det inte finns tillräckligt med naturligt ljus i ditt rum ska du hålla locken transparenta och luftiga. Tunga gardiner av tjocka och mörka material är moderna och praktiska, men de är en lyx som små utrymmen inte har råd med. Ljusgardiner å andra sidan säkerställer ljusstyrka och friskhet i ditt hem. Alternativ belysning som golvlampor eller detaljerade ljuskronor är också välkomna.

Fokusera på eldstaden

Hur man får ett vardagsrum att se större ut8 Hur man får ett vardagsrum att se större utBildkälla: Atmosphere Interior Design Inc.

De av er som har turen att ha en inbyggd öppen spis bör överväga att omvandla den till det centrala elementet i sitt vardagsrum. Eldstaden kan vara mer än en prydnad – den kan fungera som en trevlig mötesplats!

Allt som krävs är att omge den med bekväma pallar, kreativa bänkar eller ett par söta pallar. Deras varma och inbjudande sätt inspirerade många designers att rekommendera dem, särskilt när det gäller att spara utrymme och dold förvaring.

Du behöver inte riktigt en soffa

Hur man får ett vardagsrum att se större ut12 Hur man får ett vardagsrum att se större utBildkälla: Designing Solutions

Som tidigare nämnts bör soffor undvikas i små vardagsrum. Skulle det inte vara mer andas med ett par mysiga pallar eller attraktiva fåtöljer? Dessutom behövs bara några avföring eller avföring för att säkerställa att mänskligt boende inte är ett problem.

Dold lagring

För det mesta är små vardagsrum en del av i allmänhet små hem, vilket tar bort lyxen hos ägare att offra funktionalitet för stil. Även om detta inte betyder att du måste offra det vackra utseendet på dina möbler, måste du välja delar som är mycket praktiska; och kan “dölja” högar med personliga föremål.

Vi rekommenderar därför inbyggda garderober, banker med kreativa hyllor eller dolda lådor. Ju mer konstnärlig och lekfull du blir, desto rymligare kommer ditt rum att visas.

Lägg till grönt

Hur man får ett vardagsrum att se större ut11 Hur man får ett vardagsrum att se större utBildkälla: Mitt skräddarsydda rum Ltd.

Växter kan få ögat att tro att det finns mer utrymme i rummet än det faktiskt finns. Få av dem kan få ditt utrymme att se friskt och glatt ut, speciellt om du lägger dem i hörnen eller bakom större möbler.

Betona den vertikala yxan i ditt rum

Hur man får ett vardagsrum att se större ut1 Hur man får ett vardagsrum att se större utBildkälla: Naomi Astley Clarkeer

Fördelarna med de vertikala axlarna i våra utrymmen undermineras ofta. Sanningen är att betona den vertikala dimensionen av rummet faktiskt kan uppmuntra besökare att tro att rummet är större. Det är väldigt enkelt att uppnå detta: du behöver stora golvlampor, långa vaser av vass, stora gardiner eller speglar i full storlek. I själva verket kan alla tillgängliga vertikala föremål vara ett utmärkt val.

Använd transparenta material

Hur man får ett vardagsrum att se större ut7 Hur man får ett vardagsrum att se större utBildkälla: Tobin + Parnes Design Enterprises

Transparenta material är känsliga och utsatta för skador, men med omsorg och regelbundet underhåll kan de berika ditt lilla vardagsrum under lång tid. Lucite-stolar (särskilt de som har ett “fönstersäte” och kan se igenom dem) eller eleganta glasbord är “osynliga” för ögat. men är praktiska och eleganta samtidigt. Akryltillbehör är ännu mer önskvärda.

Gå för rygglösa sittplatser

Hur man får ett vardagsrum att se större ut3 Hur man får ett vardagsrum att se större utBildkälla: Brad Weesner Design

Sittdon i små rum ser bättre ut i mitten än bredvid väggen. Välj små och rygglösa delar för att skapa en bekväm sittmiljö. De ger mer utrymme för dina gäster; och skapar en modern atmosfär i ditt hem. Dessutom ser rygglösa möbler lika bra ut i större rum, där de kan användas för att “dela” två olika sittgrupper.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*