Home / Hem / Hur inredningsdesign påverkar din kreativitet och beteende
Hur inredningsdesign påverkar din kreativitet och beteende

Hur inredningsdesign påverkar din kreativitet och beteende

Inredningen kan säga mycket om en person, särskilt om deras bakgrund och beteende. Många människor inser de traditionella motiven och kulturarvet genom att utforma sitt hem.

Inredningen har att göra med allt som är visuellt tilltalande och samtidigt effektivt och praktiskt. Själva processen arbetar med ett system av metoder som gör det möjligt att hitta effektiva och intressanta sätt att lösa störningar och tillgodose invånarnas behov i vardagen.

Att designa ett hus är inte alls lätt – det finns många pusselbitar som måste sättas ihop för att skapa den perfekta miljön. Några av de viktigaste elementen som omgivningen i rummet beror på är ljus, färg och struktur.

Att veta hur inredningsdesign påverkar din kreativitet och ditt beteende är klokt eftersom det kan vara den perfekta lösningen för alla affärs-, bostads-, gästfrihets- eller utbildningsproblem som stör din vardag.

Extroversion och Introversion

Hur inredningsdesign påverkar din kreativitet och beteende1 Hur inredningsdesign påverkar din kreativitet och beteendeBildkälla: KADesign

Allt detta leder till den typ av aktiviteter som väljs för just det rummet. Nyckeln är att stimulera anslutning och fokus, så denna plats måste möjliggöra en känsla av både extroversion och introversion.

Designen behöver inte handla om vilken typ av aktivitet som behöver äga rum – det är mycket smartare att ha ett specifikt element för en specifik aktivitet.

Exempelvis kan ett skrivbord inte alltid anpassas. Det är bättre med ett annat jobb. Även om denna typ av design kräver skapande av en riklig miljö som många kanske inte föredrar, är det mycket väl värt det på grund av de resultat det ger.

Kopplingen mellan design och människor

Hur inredningsdesign påverkar din kreativitet och beteende2 Hur inredningsdesign påverkar din kreativitet och beteendeBildkälla: Joe D’Alessandro Photography Inc., Maui

Det är uppenbart att människor och mönster är kopplade – människor kommer med designidéerna som senare används för att definiera människor.

Att inse att du inte kan stå utan den andra innebär att inse att man för att kunna fatta rätt beslut när man utformar ett utrymme måste förstå människors beteende och psykologiska profiler och deras koppling till design.

När allt kommer omkring är en byggnad bara ett tomt utrymme tills det fylls med människor – då blir det ett utrymme med ett syfte och en funktion. Design är bara sättet att göra detta utrymme lite mer attraktivt, lättare att arbeta med, effektivt och säkert.

Hälsofördelarna

Hur inredningsdesign påverkar din kreativitet och beteende3 Hur inredningsdesign påverkar din kreativitet och beteendeBildkälla: Femstjärnig interiör

Genom att möjliggöra hållbara mönster visar designindustrin intresse för både köparnas estetiska och hälsobehov. Med tiden kommer effektiviteten i den integrerade designen att prioriteras och framgångsgraden ökas.

Det finns många produkter som innehåller detta ämne och de kan lätt hittas; Många mattor, väggbrädor, golvplattor och genomskinliga hartser gjorda av återvunna material är billiga och tillgängliga under denna tid.

Du kan till och med hitta och välja produkter som inte avger flyktiga organiska föreningar.

Stämning och kreativitet

Hur inredningsdesign påverkar din kreativitet och beteende4 Hur inredningsdesign påverkar din kreativitet och beteendeBildkälla: Coastal Home Photography, llc

Många saker kan lätt påverka våra tankar och känslor – det utrymme vi bor i är vanligtvis en stor faktor. Detta faktum har alltid sagts och känts, men idag lär vi oss ännu mer om hur tillämpligt det är.

Det är spännande hur många dekorationstips och tips som upptäcks. Nu använder vi all vår kreativitet och koncentration maximalt och vet vilken typ av utrymme som ger oss ett visst humör.

Academy of Neuroscience i San Diego och många liknande institutioner främjar ytterligare forskning om detta ämne eftersom det är av stor betydelse – så många arkitekturskolor erbjuder kurser i detta avseende.

Byggnadsvyer

Hur inredningsdesign påverkar din kreativitet och beteende5 Hur inredningsdesign påverkar din kreativitet och beteendeBildkälla: Marie Burgos design

Utsikten spelar en stor roll i hur du mår och hur du spenderar tiden. Även om en vy antas vara mer distraherande, är en vy fylld med naturliga element som träd och öppna fält förknippad med förbättrad fokus och produktivitet.

Miljöpsykologer har bevisat detta faktum och rekommenderar att grönområden prioriteras för varje bostads- och kommersiell byggnad. Detta är också mycket fördelaktigt för barn med ADD eftersom det hjälper till med deras fokus och uppmärksamhet.

Människor som bor i ett stadsområde där byggnader och gator dominerar utsikten kan kompensera för detta genom att placera växter på fönster och däck eller, om rätt omständigheter tillåter det, skapa en liten trädgård för att befria dem från vardagslivet.

Färg

Hur inredningsdesign påverkar din kreativitet och beteende6 Hur inredningsdesign påverkar din kreativitet och beteendeBildkälla: Jeannine Williams Design

En smart designer kan enkelt bestämma effekterna av ett rum baserat på färger och mönster det innehåller.

Färger har en enorm inverkan på humöret; Till exempel vet många restaurangägare hur man använder färger till deras fördel – ljusa färger och mindre bekväma sittplatser används på platser där kunder inte ska sitta så länge som mjukare sittplatser och mörkare belysning i kombination med mjuka färger är nycklarna för att få kunder som är närvarande och nöjda.

Även om de flesta väljer sin favoritfärg för rummet, betyder det inte alltid att de kommer att njuta av atmosfären de skapar, eftersom det inte är detsamma att gilla en färg och bo i ett rum som domineras av den och därför är psykologin bakom färg är mycket viktigt.

Blå används för att dekorera vardagsrum eller badrum på grund av sin lugnande energi. En mörkare nyans kan skapa en sorglig atmosfär. Så det är bättre att behålla det för tillbehören.

Hur inredningsdesign påverkar din kreativitet och beteende7 Hur inredningsdesign påverkar din kreativitet och beteendeBildkälla: Studio Z-arkitektur

Gult är bäst för att lägga till lycka och positivitet i köket, eftersom det är här de flesta föredrar att börja dagen (låt oss inte glömma att köket är det vanligaste rummet i huset).

Hur inredningsdesign påverkar din kreativitet och beteende8 Hur inredningsdesign påverkar din kreativitet och beteendeBildkälla: Adrienne DeRosa

Röd med sin passion väcker de starkaste känslorna i oss, som kärlek och ilska. Dess intensitet gör den till den perfekta färgen för ett sovrum, men var försiktig – använd den bara som en accent eftersom det kan få dig att känna dig obekväm och rastlös.

Hur inredningsdesign påverkar din kreativitet och beteende9 Hur inredningsdesign påverkar din kreativitet och beteendeBildkälla: Union3

Motiverande och passionerad, orange är ett perfekt val för en plantskola eller ett rum med frekventa aktiviteter. Orange uppmuntrar konversation och interaktion i sociala situationer och är också känd för att maximera aptiten.

Hur inredningsdesign påverkar din kreativitet och beteende10 Hur inredningsdesign påverkar din kreativitet och beteendeBildkälla: ALVAREZ-DIAZ & VILLALON

Grönt minskar känslor av stress av något slag – trots allt är det naturens färg. Det finns inget misstag att integrera grönt i ett rum som du väljer eftersom du alltid får fantastiska resultat.

Hur inredningsdesign påverkar din kreativitet och beteende11 Hur inredningsdesign påverkar din kreativitet och beteendeBildkälla: LGB-interiörer

Lila är en annan passionerad färg som ökar sin passion när nyansen blir mörkare. Det är en färg som utstrålar känslan av lyx och sofistikering. Dess kungliga atmosfär är perfekt för att lägga till en accent full av djup och elegans.

Hur inredningsdesign påverkar din kreativitet och beteende12 Hur inredningsdesign påverkar din kreativitet och beteendeBildkälla: Sticks and Stones Design Group Inc.

Svart är en tidlös klassiker. Föreställningen är enorm. Så var försiktig när du använder dem för att dekorera ditt utrymme. Det är känt att svartens djup och inverkan är för stort om det inte används ordentligt och med måtta. När svart används som accent, särskilt när det är parat med grått, kan det göra ett riktigt intryck.

Hur inredningsdesign påverkar din kreativitet och beteende13 Hur inredningsdesign påverkar din kreativitet och beteendeBildkälla: Philip Nimmo Design

Vitt, renhetens färg, ger ett enkelt men lugnande utseende som är universellt och fungerar bra med alla nyanser.

Hur inredningsdesign påverkar din kreativitet och beteende14 Hur inredningsdesign påverkar din kreativitet och beteendeBildkälla: Kenneth Davis Lux International

Mer intressanta detaljer om hur design kan påverka stämningen:

  • Det är känt att en ökning av mängden solljus förbättrar elevernas betyg liksom den allmänna hjärnfunktionen hos invånare på äldreboenden.
  • Svagt ljus är ett utmärkt sätt att få människor att slappna av.
  • Fler och fler föredrar böjda möbler framför möbler med skarpare kanter (eftersom det finns mindre ”fara” om ingenting är skarpt).
  • Att umgås kan vara lättare om sittplatserna är ordnade i små grupper istället för mot väggarna. Detta gäller även för slutenvård.
  • Belysning som kan förändras från dag till natt i ditt hem kan hjälpa dig att sova bättre och hålla dig vaken när det behövs.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*