Home / Hem / Små lägenhetsmöbler och inredning
Små lägenhetsmöbler och inredning

Små lägenhetsmöbler och inredning

Det finns många skäl att gilla små lägenheter – utmärkt läge i centrum, rimlig hyra, komfort och charm. Men inget av dessa verkar lika idylliskt om du inte vet hur du ska dekorera dem.

Missuppfattning nummer ett: använd minimal dekoration eftersom ditt utrymme är begränsat och du behöver det för att vara funktionellt. Det finns ingen större lögn! Att spara utrymme behöver inte betyda spara stil.

Liten lägenhet-möbler-och-inredning-design-1-1 Liten lägenhet möbler och inredningBildkälla: Lisa Petrole fotografi

Den här artikeln kommer att föreslå några knep för att dekorera små lägenheter som kan göra ditt utrymme till ett litet paradis. Du måste hålla den lätt och glad och beställa artiklar så att den ser mer rymlig ut. Låt oss börja:

Låt ljuset komma in

Att använda rätt färgpalett är viktigt i små fläckar. Välj ljusa färger eftersom dessa kan skapa en visuell illusion av rymden. Mörka toner får å andra sidan din lägenhet att se mindre ut än den faktiskt är.

Liten lägenhet-möbler-och-inredning-design-2-1 Liten lägenhet-möbler och inredningBildkälla: Lisa Petrole fotografi

En neutral palett, rik på beige och vita toner, passar också perfekt med mörkare, djärva dekorationer.

Kom ihåg att ljusa väggar inte kan vara rymliga om de inte kombineras med liknande gardiner.

Föredrar ljusa toner

Om det är för stort kan en mörk yta ”stänga” ditt rum och få det att se mindre ut. Detta hindrar dig dock inte från att applicera ljusa stänk och levande nyanser i hela lägenheten. Större är bara en av fördelarna – dessa pops kan göra ditt utrymme snyggt, personligt och energiskt.

Liten lägenhet-möbler-och-inredning-design-3-1 Liten lägenhet-möbler och inredning-designBildkälla: Davidie Rozin Architects

Tänk på vertikal lagring

Om du vill få ut mesta möjliga av ditt lagringsutrymme, överväg vertikala lagringssystem som använder minst lagringsutrymme. Visuellt ser de smala och små ut, men de kan verkligen samla alla dina saker.

Liten lägenhet-möbler-och-inredning-design-4-1 Liten lägenhet-möbler och inredningBildkälla: Davidie Rozin Architects

Hur sparar du plats? Här är några idéer: välj inbyggda bokhyllor; Byt ut de traditionella dörrarna med skjutdörrar. och sätt in en stor, intressant tavla för att dela upp ditt vardagsrum och sovutrymme.

Små hemmöbler bör uppfylla flera uppgifter

Leta alltid efter bitar som tjänar mer än ett syfte. Istället för den massiva soffan, ta en mindre soffa som kan fungera som en utdragbar sovsal. Dina övernattningsgäster kommer verkligen att uppskatta det!

En soffa eller ottoman kan också innehålla mycket lagringsutrymme. Det kan vara det perfekta stället att lagra böcker, tidskrifter eller fjärrkontroller istället för att slänga dem slumpmässigt på bordet.

Liten lägenhet-möbler-och-inredning-design-5-1 Liten lägenhet-möbler och inredning-designBildkälla: Lee Ann Burkhart Interiors

Är det avrundade soffbordet verkligen nödvändigt? Har du någonsin tänkt att delar du redan har (t.ex. en vintage bagageutrymme) skulle kunna användas som en? Inga kostnader, ingen skräp-vinn-vinn!

Det är så enkelt – alla möbler som kan ersätta något annat är en dubbel vinst om det inte finns tillräckligt med utrymme.

Köp speglar

Ju större desto bättre – detta gäller även speglar.

Häng en stor spegel mittemot fönstret, låt ljuset reflektera och ta lite luft in i lägenheten. Visuellt ser det ut som om du har mer utrymme att leva. Små lägenheter som dekorerar uppskattar också spegeln eftersom den är snygg och elegant.

Liten lägenhet-möbler-och-inredning-design-6-1 Liten lägenhet-möbler och inredningBildkälla: Dana skakade på sig själv

Tillsammans med speglar kan du överväga metallinredning (ramar, kromlampor eller till och med silverfack). De har alla en liknande effekt.

Den användbara sidan av väggkonst

Foton, målningar eller bokhyllor kanske inte verkar lika konstnärliga, men ibland kan dessa väggmonterade föremål se riktigt kreativa ut. Tänk på en intressant placering (det kan alltid vara en ovanlig form) och använd iögonfallande, djärva färger. På det här sättet kan det vara en väldigt intressant upplevelse att lagra dina tillhörigheter.

Liten lägenhet-möbler-och-inredning-design-7-1 Liten lägenhet möbler och inredningBildkälla: Lisa Petrole fotografi

Varför inte kurvig?

Små lägenheter ser enkla och strama ut eftersom de vanligtvis är lådformade. Du kan också ändra detta utan att renovera. Du kan köpa kurviga element för att motverka den fyrkantiga monotonin. Till exempel kan rundade soffbord eller vinklade kanter på stolarna göra detta åt dig.

Liten lägenhet-möbler-och-inredning-design-8-1 Liten lägenhet-möbler och inredning-designBildkälla: Lisa Petrole fotografi

När du har perfekta små hemelement med dig, överför dina ansträngningar till lämpliga tillbehör. Vi rekommenderar att du väljer rundade speglar och koniska lampor som kan göra ett individuellt uttalande i din plats.

Applicera meningsfull dekoration

Se till att dekorera platsen med smak och djup. Du kan använda alla slags dekorativa element, till exempel: B. unika kast, mattor eller exponerade konstverk.

Inredningen av små lägenheter ska vara både måttlig och djärv. Så var inte rädd för att ge dina neutrala planer en djärv pop.

Liten lägenhet-möbler-och-inredning-design-9-1 Liten lägenhet-möbler och inredning-designBildkälla: Dana skakade på sig själv

Stora dekorativa föremål är också välkomna. De är lika kraftfulla som din stora spegel när det gäller att sprida ljus och förbättra färskheten.

Istället för de klassiska hyllorna rekommenderar vi att du hänger upp skugglådor. Traditionella mattor bör undvikas och det ska finnas få mysiga mattor. Känslan av värme och komfort kan förbättras med flera lock och stora, mjuka kuddar.

Visa monterad belysning (både tak och väggar)

Hjälper du dig verkligen genom att installera ljusa lampor på golvet i ditt lilla rum? Det är du definitivt inte! Inredningen i små lägenheter föreslår att ljuset huvudsakligen kommer från taket och väggarna så att det finns plats för hela utrymmet.

Små lägenhetsmöbler och inredning-16 Små lägenhetsmöbler och inredningBildkälla: Vortex arkitektur

Håll ordning

Alla vet att det är svårt att ordna dina saker i en liten lägenhet. Det tar dolt lagringsutrymme och otroliga ansträngningar för att ta bort röran från bilden. Vi rekommenderar att du ständigt övervakar hur du har organiserat dina tillhörigheter – ingen dold garderob hjälper dig att hantera röriga kläder (där du inte ens är säker på om du har på dig eller inte).

Lim inte dina möbler på väggarna

Vi rekommenderar inte att ramla alla element på en kvadratmeter, utan snarare dra dem minst 10 cm från väggarna. På detta sätt blir rummet betydligt större än det är.

Små lägenhet-möbler-och-inredning-design-11-1 Liten lägenhet möbler och inredningBildkälla: Dana skakade på sig själv

Tänk på detta när du köper små hemmöbler – föremål med hjul kan enkelt flyttas eller ordnas tills du hittar den perfekta positionen för dem.

Använd avskiljbara rumsavdelare

Det kan vara väldigt rörigt att renovera platsen så att du har ett separat rum att sova och äta. Vi behöver mer utrymme för våra dagliga aktiviteter, men det finns nästan alltid en röra som vi skulle dölja för oväntade gäster.

Liten lägenhet-möbler-och-inredning-design-12-1 Liten lägenhet möbler och inredningBildkälla: Manuel Sequeira Architecte DPLG

Lyckligtvis finns det gott om flexibla partitioner som vi kan använda utrymmet efter våra behov. Du kan till exempel använda skjutdörrar, större garderober eller gardiner.

Ta med naturen in

Lättare och luftigare är båda synonymer för komfort. Varför inte ta med några växter för att lysa upp rummet? Det kommer att kännas mysigt och ta bort fokus från rymden.

Liten lägenhet-möbler-och-inredning-design-13-1 Liten lägenhet-möbler och inredning-designBildkälla: Sergey Harenko

Ingen plats för en växt? Du kan alltid hänga den på väggarna!

Hitta rätt säng

Letar du efter något litet men bekvämt? För att vara ärlig är det ett utmanande uppdrag. Ett av de sällsynta sätten att justera storleken utan att förlora komforten är att köpa en säng utan fyrkantiga kanter. Tänk till exempel på Murphy inbyggda sängar som bara är tillgängliga när du behöver dem. Dessutom låter de intressanta, eller hur?

Liten lägenhet-möbler-och-inredning-design-14-1 Liten lägenhet-möbler och inredningBildkälla: Martin Hulala

Håll det rent

Rot kommer att ackumuleras även när du försöker rengöra dagligen. I små lägenheter bör detta övervägas eftersom röran är mycket mer synlig där (ingen plats att dölja den, minns du?).

Liten lägenhet-möbler-och-inredning-design-15-1 Liten lägenhet-möbler och inredning-designBildkälla: Martin Hulala

Underhållet av små lägenheter ska vara regelbundet och välorganiserat. Omorganisera platsen minst en gång om året och fundera på vad du ska ta bort. Vi försäkrar dig om detta varje gång; Det kommer att finnas fler och fler saker som du inte behöver.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*