Home / Hem / Hur du håller ditt sovrum kallt på sommaren

Hur du håller ditt sovrum kallt på sommaren

Hur hanterar du oändliga varma sommardagar i ditt sovrum? Du har förmodligen redan bekräftat att traditionella värmeskyddsåtgärder inte räcker, och alternativt måste du fundera på hur du håller rummet naturligt kallt på sommaren.

Vad kan en traditionell kylskåpslösning vara, med vetskap om att luftkonditionering inte är den hälsosammaste någonsin?

Tro det eller inte, det finns gott om alternativa och effektiva tekniker som inte kostar en förmögenhet och nästan säkert kommer att lösa problemet med hur du ska hålla ditt sovrum kallt på sommaren.

Låt oss hjälpa dig att lösa detta problem och kolla in vår guide om hur man kyler ett rum utan luftkonditionering:

Eliminera röran

Hur du håller ditt sovrum kallt på sommaren 1 Hur du håller ditt sovrum kallt på sommarenBildkälla: Chris Snook

Om du bor i ett varmt område där du behöver göra speciella förberedelser för sommaren, se till att du har tagit bort onödiga funktioner eller oönskade föremål från ditt sovrum.

Ta bort röran och ge korsventilation för att hålla platsen luftig och fräsch. Visuellt rena rum är också fria från dåliga dofter, och det är mycket viktigt på sommardagar.

Måla väggarna vita

Hur du håller ditt sovrum kallt på sommaren 2 Hur du håller ditt sovrum på sommarenBildkälla: Chris Snook

Det kan låta som en tråkig lösning, men att måla dina väggar vita är perfekt för att hålla rummet svalare på sommaren. Till att börja med avvisar vitt, till skillnad från mörkare nyanser av färg, som det absorberar, värme och reflekterar ljuset på ett sådant sätt att det fördelas lika på alla element i rummet.

Dessutom är vitt alltid ett bra val på grund av dess lugna och avslappnande egenskaper.

Använd bambuskärmar eller vävda skärmar

Hur du håller ditt sovrum kallt på sommaren 3 Hur du håller ditt sovrum kallt på sommarenBildkälla: Talianko Design Group, LLC

När vi pratar om fönster föreslår vi vävda skärmar och bambuskärmar. Du behöver dessa för att hålla värmen ut ur rummet, även om de är helt charmiga även utan den här funktionen.

När du är stramare skyddar vävda skärmar dig också från oönskat ljus så att du kan koppla av ostörd oavsett timme.

Skapa ditt eget trädskydd

Hur du håller ditt sovrum kallt på sommaren 6 Hur du håller ditt sovrum på sommarenBildkälla: Nautilus Architects LLC

Plantera ditt eget träd och ha tålamod för att se de fantastiska resultaten. Träd och växter på södra sidan av ditt hem är ett miljövänligt sätt att göra platsen fräschare och svalare både på dagen och på natten under sommaren.

Din skugga kommer att vara värdefull om några år och gör dig stolt över din lukrativa investering. Lösningen lönar sig inte bara på grund av sin energieffektivitet utan också på grund av miljöfördelarna och det högre fastighetsvärdet.

Välj rätt färger

Hur du håller ditt sovrum kallt på sommaren12 Hur du håller ditt sovrum på sommarenBildkälla: Colin Cadle Photography

Vilket bättre sätt att göra ditt rum livligare och mer dynamiskt än att använda ljusa, sommarinspirerade färger för möbler och tillbehör?

Vi rekommenderar att du använder pastellfärger och avslappnande färger och skapar unika kombinationer av grädde, mintgrön, delikat rosa och ankaäggblått. Oavsett vad du väljer, kom ihåg att en sval plats också är en vilsam och avkopplande plats. Så överdriv inte stämningen.

Släpp golven

Hur du håller ditt sovrum kallt på sommaren 5 Hur du håller ditt sovrum på sommarenBildkälla: David Hertz & Studio för miljöarkitektur

Varför behöver du mattor i ett uppvärmt rum? Även om de är viktiga för stil och tema, måste du ta bort dem och dra nytta av kylkraften och det snygga utseendet på ett golv.

Använd gardinerna

Hur du håller ditt sovrum kallt på sommaren 4 Hur du håller ditt sovrum på sommarenBildkälla: Flegels Construction Co., Inc.

Gardiner spelar en viktig roll i inredningen av ditt sovrum i allmänhet, inte bara estetiskt utan också för att de förhindrar att värme kommer in i huset.

Glöm inte att öppna dem under natten för att släppa in en frisk bris och hålla luften frisk. När det gäller färger, se till att du bara väljer ljusa färger.

Välj en lämplig golvfärg

Hur du håller ditt sovrum kallt på sommaren14 Hur du håller ditt sovrum kallt på sommarenBildkälla: Mark English Architects, AIA

Golv är ofta skadade och visar starka tecken på användning. Därför bör du måla om dem då och då. Om den övergripande idén är att hålla platsen fräsch och sval, överväg att använda luftiga neutrala eller mörka toner med svala nyanser (t.ex. blå).

Takfläktar

Hur du håller ditt sovrum kallt på sommaren 17 Hur du håller ditt sovrum på sommarenBildkälla: RM Buck Builders

Luftkonditioneringen kan vara dålig, men det finns en utmärkt ersättning för den: takfläktar! Installera en i ditt sovrum och se till att du använder den ordentligt (den ska rotera moturs för att minska brisen).

Det som är bra med fans är att de använder mindre ström än en vanlig balsam, så att du kan hålla dem i arbete även när du inte är i rummet.

Byt ut tvätten

Hur du håller ditt sovrum kallt på sommaren 8 Hur du håller ditt sovrum på sommarenBildkälla: Hyde Evans design

Du kan vara känslomässigt knuten till din nuvarande tvätt, och det är bra, men du måste förstå att det finns en lämplig för varje säsong på året.

Tvätt av satin och siden håller dig inte lika kall som organiska tyger (t.ex. bomull). Så välj något med ett mindre trådantal.

Använd reflekterande lakan på dina fönster

Denna lösning är mycket praktisk och billig, men samtidigt en av de största garantierna för att ljus kommer in i ditt sovrum.

Reflekterande filmer reflekterar bokstavligen solljus och hindrar det på väg in i ditt sovrum. Denna metod kräver dock att du alltid håller fönstren stängda. Välj det bara för rum med mindre solfönster på sidan för att kompensera för den friska luften som krävs.

Välj “enkla” möbler

Hur du håller ditt sovrum kallt på sommaren 9 Hur du håller ditt sovrum på sommarenBildkälla: Mary Prince Photography

Med enkelhet menar vi naturliga och lätta material med ett ”somrigt” utseende som gör att rummet känns mer rymligt och öppet. Det här är de material som du måste tänka på för ditt sovrum:

  • Naturligt raffinerat / vitmålat trä
  • bambu
  • bast
  • rotting

Tänk om belysning

Ta bort glödlampor först eftersom de strider mot tanken att hålla ditt utrymme svalt. Byt ut dem med CFL: er, lysdioder eller liknande energieffektiva lösningar.

Ta med naturen in

Hur du håller ditt sovrum kallt på sommaren 15 Hur du håller ditt sovrum på sommarenBildkälla: MuseInteriors

Det är sommar ute och det bästa sättet att neutralisera dina matlagningseffekter är att möta det och göra din egen “sommarrumsmakeover”.

Krukväxter och färska blommor är utmärkta val för ökad friskhet, tillsammans med det faktum att de ser helt söta och mysiga ut.

Tänk på isolering på vinden

Hur du håller ditt sovrum kallt på sommaren 10 Hur du håller ditt sovrum på sommarenBildkälla: Amanda Neilson Interiors

Ägare av hus med vindar bör överväga att investera i isolering av utmärkt kvalitet, annars absorberar vinden och lagrar all yttre värme inuti.

Där fördelas värmen i hela huset och du kommer att ångra att du inte har lagt isolering på din prioriteringslista.

Glöm varma färger

Hur du håller ditt sovrum kallt på sommaren16 Hur du håller ditt sovrum på sommarenBildkälla: Polhemus Savery DaSilva

Måla inte rummet med varma toner som gult, orange eller rött. Använd istället svala färger som minskar de psykologiska effekterna av värme, nämligen blå, grön eller grå. Du vet aldrig vilken lösning som hjälper dig.

Mattor av bomull

Hur du håller ditt sovrum kallt på sommaren 11 Hur du håller ditt sovrum på sommarenBildkälla: Kök & bad, Linda Burkhardt

Ibland är somrarna så heta att du hellre vill sitta på hårda, kalla ytor än på din säng.

Precis som du använder mjuka, tunga mattor för att värma upp dig på vintern kan du också välja lätta bomullsmattor att sitta på på sommaren. Dessa mattor täcker tomma utrymmen och ser fantastiska ut när de följer med dina möbler.

Håll dörrarna öppna

Hur du håller ditt sovrum kallt på sommaren 7 Hur du håller ditt sovrum på sommarenBildkälla: LDa arkitektur & interiör

I stället för att stänga dörrarna, häng tunna linnegardiner som låter luft cirkulera utan att äventyra din integritet. Att installera franska dörrar är också en bra lösning, särskilt om du har en vacker trädgård att titta på.

Installera markiser över sovrumsfönstren

Markiser är en modern, intressant lösning som ger skugga och riktar värmen bort från fönstret så mycket som möjligt.

Håll fönstren stängda

Hur du håller ditt sovrum kallt på sommaren13 Hur du håller ditt sovrum på sommarenBildkälla: Svartband design

En av de saker som överraskar nordeuropeiska i Medelhavet är hur husägare vill ha fönster stängda även under dagen.

Förklaringen till detta är inte att de föredrar att leva i mörkret, utan snarare att de försöker förhindra att värme kommer in.

Att veta hur kraftfulla och skadliga solens strålar kan vara, föredrar dessa människor att hålla persiennerna låga och bara släppa in solen ibland. Detta är en bra taktik att följa, och skillnaden kommer att kännas omedelbart efter att du har lagt dig.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*