Home / Hem / Guide och idéer för inredningsstil
Guide och idéer för inredningsstil

Guide och idéer för inredningsstil

Stil är något som alltid omedelbart fångar vår uppmärksamhet. Inte bara vill vi se till att vi har det, vi vill se till att vi gör allt för att behålla det. Men vad är stil exakt? Är det något vi naturligtvis längtar efter? Är det något vi bara kan uppnå genom att följa en förinställd lista med instruktioner?

När det gäller inredning kan stil ha en mängd olika betydelser. Som regel skapas dock ett inre utrymme som har följande egenskaper:

  • Harmonisk
  • Väl balanserad
  • Flödar bra i hela huset
  • Praktiskt taget
  • Bekväm
  • Utseendemässigt tillfredställande

Det finns många olika designstilar som har en förinställd lista över villkor som måste uppfyllas för att interiören verkligen ska passa den stilen. Några av dessa designstilar inkluderar English Country och Victorian.

Interiör-design-stil-guide-och-idéer6 Inredningsdesign stil guide och idéer

Dessa många olika designstilar har skapats av individer som möbelproducenter och olika former av inredning, medan vissa stilar också har skapats baserat på olika historiska epoker och det område där du för närvarande bor.

Att välja den bästa inredningsstilen

Interiör-design-stil-guide-och-idéer7 Inredningsdesign stil guide och idéer

Det allra första vi tänker på när vi utformar ett rum i vårt hem är exakt den stil vi borde använda för största möjliga personliga komfort. Till exempel, om någon uppskattar en stil som fokuserar på klassiska linjer, är det omöjligt att övertyga dem att gå för något som är mer modernt. Detta beror på att den specifika stilen kanske inte är vad de är för bekväma med.

Hur hittar vi en stil?

Inredningsdesign-stil-guide-och-idéer1 Inredningsdesign stil guide och idéer

Det bästa sättet att välja rätt designstil för dig är att tänka på vad du föredrar mer, speciellt om du bara designar själv. Du kan delta i aktiviteter som att bläddra i tidningar och bokmärka allt som fångar din uppmärksamhet och skapar mer intresse.

Interiör-design-stil-guide-och-idéer5 Interiör design stil guide och idéer

Interiördesign-stil-guide-och-idéer3 Inredningsdesign-stilguide och idéer

Interiördesign-stil-guide-och-idéer4 Inredningsdesign stilguide och idéer

När du har gjort det, gå tillbaka genom de områden du har bokmärkt för att se det mönster du valt. Om det låter ”för lätt” beror det på att det är så. Allt du behöver göra är att lära dig hur du arbetar med den miljö du har.

Interiör-design-stil-guide-och-idéer2 Interiör design stil guide och idéer

Om du till exempel har ett hus utformat i en viss stil behöver du inte dekorera interiören för att passa i samma period, men samtidigt vill du vara så personlig som möjligt för just den stilen, särskilt eftersom det är omöjligt att hitta den verkliga. Ignorerar strukturen i huset.

Här är en lista över några underbara designstilar för ditt hem som du kanske vill skriva ner och använda.

Modern minimalistisk stil

Minimalistisk inredningsstil Guide och idéer

Detta är en stil som vanligtvis beskrivs i två ord: extrem noggrannhet. I förhållande till denna designstil kan praktiskt taget ingenting betraktas som “för mycket”. Enkelhet och tråkiga men ljusa färger är två huvudfunktioner att fokusera på. Möbler är vanligtvis strukturerade geometriskt och har rena ytor utan några detaljer.

Mid-century modern

Mid-Century Modern Interior Design Style Guide och Idéer

Denna stil påminner om mitten av 1900-talet när det gäller chic minimalism och elegant formade linjer. Denna designstil fokuserar också på användningen av material som aluminium, naturligt trä och gjuten plast samt möbler som kan komplettera andra olika designstilar.

Klassisk stil

Classic-Interior-Design-2014 Interior Design Style Guide och Idéer

Den klassiska inredningsstilen är inte bara detaljrik, utan också fullt utvecklad och förfinad. Dessa egenskaper finns i belysning, möbler och olika tillbehör. Möbler i denna stil är ofta dekorerade med blommönster och har också snidade mönster och inlägg i träet.

Industriell modernitet

Industri-modern inredning och stilguide och idéer

Inspirerad av den industriella tidsåldern används element av exponerade tegelstenar i kombination med råstål ofta i den här stilen och rustika trämöbler används ofta. En kopparfärgad dekorform ingår också i denna designstil.

Rustik stil

Rustik Design - Inredning och designguide och idéer

Detta är en annan designstil som är starkt beroende av mer naturliga element. Ett viktigt inslag i den här inställningen är stora fönster som i huvudsak hjälper till att föra utomhus in i interiören.

Sjö / stuga / kust

Nautisk-interiör interiör design stil guide och idéer

Avslappnande, positivt och varmt: dessa tre ord beskriver exakt denna designstil, som är inspirerad av “strandmiljön” i New England-regionen i Amerikas förenta stater. De tre huvudfärgerna som används i denna stil är sand, vitt och blått, medan accentbitar kan bestå av oavslutade träbitar, rep och snäckskal som lagras i burkar i olika storlekar.

Skandinaviska

Skandinavisk inredningsstil guide och idéer

Denna stil är mer minimalistisk och ändå populistisk. Dessutom jämför en stor majoritet människor denna stil med möbler som finns i den populära IKEA-butiken. Den skandinaviska stilen använder varma färger med olika formade material och rundade men mjuka konturer.

Bohemiska

Bohemisk inredning och stilguide

Denna stil är också känd för kort som “Boho” -stilen. Denna speciella stil använder livfulla färger, särskilt röda och lila. Det övergripande utseendet på denna stil ses som ”kaotisk”. Detta är dock faktiskt en målmedveten sak. För en mycket varmare känsla, överväga att lägga till kuddar, mattor och olika gobelänger i rummet.

Samtida chic / övergång

Samtida-chic inredningsstil guide och idéer

Även om dessa två stilar är olika delar de också många olika egenskaper gemensamt. Kanske är den bästa kvaliteten som dessa stilar har gemensamt att de mest fokuserar på balans. Dessutom anses denna stil vara mycket mer flytande än någon modern designstil.

Japansk zen

Japanesse Style Design Guide och Idéer

Denna speciella designstil betonar starkt element i natursten och naturligt trä. Dessutom läggs stor vikt vid öppna och andningsbara utrymmen och underjordiska golvmöbler.

Är det verkligen allt?

Olika rum i ett hus kan använda olika designstilar så länge förändringarna inte är för extrema. Till exempel är det vanligaste rummet köket, vilket görs i en helt annan stil än resten av huset. Det kan dock utformas i samma stil som resten av huset om utrymmet innehåller element som gör att det passar bra. Till exempel, om en typ av golv används i ett intilliggande rum, kan det också sträcka sig in i köket.

När du skapar en stil för ett rum blir du i huvudsak inredningsarkitekt. Det har ofta konstaterats att dessa människor har en stor förmåga att skapa vackra och rymliga inomhusmiljöer. Tänk också på stilen som att välja olika kläder. Du kan klä dig självklart, men inte alla kan klä sig i stil. Dessutom använder människor ofta olika tillbehör för att komplettera ensemblen. Detsamma gäller interiören.

Sammanfattningsvis är stil när det gäller inredning dekoration förmågan att inta ett inre utrymme och ge det en viss känsla av stil genom att designa det i en viss stil, även om det inte är absolut nödvändigt. Allt beror på din entusiasm och personlighet. Båda dessa är egenskaper du behöver för att få stilen att fungera för dig framgångsrikt.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*