Home / Hem / Att utforma en tidlös inredning sparar tid och pengar

Att utforma en tidlös inredning sparar tid och pengar

Förutom svarta kläder och märkesklockor finns det tre andra saker som aldrig går ur stil: komfort, sofistikering och enkelhet.

Det är ett mycket förnuftigt sätt att gå när man utvecklar en inredningslösning. Medan vissa av oss kämpar för att hålla jämna steg med de senaste trenderna (och hålla oss på budgeten för framtida renoveringar), funderar andra på att skapa en tidlös inredning som kan vara arv för många generationer framöver.

Vad tycker du då om ett hem som aldrig kommer att gå ur stil?

Att designa en tidlös interiör är inte så svårt, särskilt om du noggrant går igenom följande riktlinjer:

Glöm modet

Att designa en tidlös interiör hjälper dig att spara tid och pengar1 Att designa en tidlös interiör hjälper dig att spara tid och pengarBildkälla: Hard Brownlee & Associates Interior Design

Regeln att börja med tidlös inredning är att bli av med modeflugor som bara är tänkta att hålla i en viss tid (några år eller till och med några månader).

Vad vi menar med modeflugor är trendiga tak, enstaka tapeterade väggar, felaktiga alternativa möbler och allt annat som du inte kommer se omkring dig i en avlägsen framtid.

Moderna inredningsidéer är en fälla som du måste vara försiktig med. Om du inte är säker på hur du gör det, tänk på det hus du ville ha för 20 år sedan. Vilka andra funktioner vill du ha?

Tidlös betyder klassisk

Att designa en tidlös interiör hjälper dig att spara tid och pengar2 Att designa en tidlös interiör sparar tid och pengarBildkälla: Joni Spear inredningsdesign

Och klassiskt betyder uthållighet. Klassiska hus är inspirerade av grekisk och romersk arkitektur, vilket innebär att de har solida pelare, statyer, lister, remsor eller andra element som tar dig tillbaka i tiden vid första anblicken.

Så välj dina favoritelement och spela med dem. Istället för en ansträngande och dyr process kommer inredningen att vara ett detaljspel: föreställ dig att ditt hem är en skyltdocka och prova andra idéer medan en skyltdocka provar kläder. Vi slår vad om att du kommer att stöta på några unika lösningar!

Ett tidlöst hem bör också använda naturliga fibrer och resurser. Det betyder att du måste begränsa din användarlista till bomull, linne, ull, trä, sten, marmor och tegel.

En bra fråga är: varför ska du gå till ett klassiskt hem? Den goda frågan har bra svar: du vill att ditt hem ska klara tidens prövning, trotsa behovet av ständiga uppdateringar (såvida vi inte diskuterar nya accenter och föråldrade tillbehör) och sparar dina pengar.

Det ultimata målet är alltid ett elegant, funktionellt och bekvämt hem.

Håll designen i linje med den arkitektoniska lösningen

Att designa en tidlös interiör hjälper dig att spara tid och pengar3 Att designa en tidlös interiör hjälper dig att spara tid och pengarBildkälla: Alexander James Interiors

När vi pratar om klassisk arkitektur är det första som kommer att tänka på ritade tak med träbjälkar, välvda dörrar som påminner om romersk arkitektur, stenmurar, stora eldstäder och en otroligt intim känsla som förbinder dem.

Klassisk arkitektur har sina egna igenkännliga mönster, texturer och accentinstanser, vilket innebär att du måste vara extremt försiktig med både tändstickor och kontraster (t.ex. slät trägolv kontra grova takbjälkar).

Sammanfattningsvis kan man säga att klassisk arkitektur har sin egen färgpalett, som till stor del är neutral och kombinerar element för att bilda en bild av häpnadsväckande och tidlös skönhet.

Fokusera på funktionalitet

Att designa en tidlös interiör hjälper dig att spara tid och pengar4 Att designa en tidlös interiör hjälper dig att spara tid och pengarBildkälla: JLB Fastighetsutveckling

En av de bästa sakerna med tidlös interiör är att de är både meningsfulla och funktionella. Tidlösa hus är hus som du kan lita på och som du aldrig kan få nog av.

För detta ändamål är vintergröna lösningar väl skalade och exakt proportionerade. De är utrustade med högkvalitativa möbler som passar alla rum och stilar.

De är blygsamma i storlek, form och färg, men de lyckas fånga uppmärksamhet även utan ett överväldigande utseende.

Låt oss sammanfatta reglerna för tidlös dekor: du måste undvika överdimensionerade föremål och balansera mellan möbler som är för svullna och för smala.

Att designa en tidlös interiör hjälper dig att spara tid och pengar12 Att designa en tidlös interiör hjälper dig att spara tid och pengarBildkälla: Burnham design

Överdriven dekoration är ett nej-nej, liksom lekfulla mönster, geometriska motiv och ovanliga former. Färg bör väljas med försiktighet: logiskt sett skulle neutrala färger vara bäst.

Du kanske är det största fanet av en viss färg, och färgen kan passa bra med ditt utrymme, men en sak är säker: den kommer att vara föråldrad. Därför behöver du bara använda dessa färger genom små detaljer och tillbehör.

Välj neutrala paletter

Att designa en tidlös interiör hjälper dig att spara tid och pengar5 Att designa en tidlös interiör hjälper dig att spara tid och pengarBildkälla: Live destination

Ett tidlöst utseende betyder vanligtvis harmoniska och väl anslutna platser. Vilket bättre anslutningsverktyg än en enda färgpalett?

Det igenkännliga valet för nästan alla klassiska hem är ett neutralt system, eftersom fridfulla och mjuka färger kallas hemtrevliga, traditionella val som inte överväldiger utrymmet.

Vårt förslag är att använda vita, krämer och gråa; och att kontrastera dem med naturliga mörker som trä- och stenfärger.

Nyckeln till ett hållbart sortiment är att komma så långt borta från nuvarande trender som möjligt. Det är inget fel med ljusa färger och starka kontraster, men de kommer säkert att tröttna efter ett tag.

Att designa en tidlös interiör hjälper dig att spara tid och pengar11 Att designa en tidlös interiör hjälper dig att spara tid och pengarBildkälla: CWB arkitekter

Om du vill ha ett klassiskt utseende, täck basytorna (golv, väggar, tak) med neutrala färger och applicera en naturlig och pastellfärgad yta för att skydda dem från tidens härjningar.

Du kan också välja svarta eller mörka nyanser av grönt och blått, kompletterat med ditt naturliga schema. Mestadels används de som de enda trendiga lösningarna som fredligt kan samexistera med traditionella färgscheman.

Var dock försiktig så att du inte överdriver det med dem (de är inte avsedda att ange det övergripande tonen i ditt rum, utan snarare att berika det).

Kombinera utsmyckade bitar med snygg dekor

Att designa en tidlös interiör hjälper dig att spara tid och pengar6 Att designa en tidlös interiör hjälper dig att spara tid och pengarBildkälla: Michael Abrams Limited

Finns det en fantastisk möbel du vill använda som verkar för “överväldigande” för det designtema som används?

Gissa vad? Du kan fortfarande ha det! Utsmyckade element bör vara fokus för klassiska hus. Så du bör tänka på hur du kombinerar dina andra element med dem, inte tvärtom.

Anpassa dina tillbehör

Att designa en tidlös interiör hjälper dig att spara tid och pengar7 Att designa en tidlös interiör hjälper dig att spara tid och pengarBildkälla: Melinamade Interiors

Du skulle inte tro det, men den sista handen är lika viktig som enkla möbler. Om du vill få ett klassiskt hem, anpassa det till dina möbler.

Vi rekommenderar mjuka persiska mattor för hårda golv och en imponerande pop av oväntade färger. Grön är också välkommen att lägga till en förfriskning.

Andra knep som du kan använda till din fördel inkluderar snidningsskåp, lägga till träfläckar eller helt enkelt dekorera med metallacenter eller den igenkännliga europeiska handgjorda panelen. Detta är det mest tidlösa ditt hem någonsin kan få!

Naturlig interiör

Att designa en tidlös interiör hjälper dig att spara tid och pengar9 Att designa en tidlös interiör hjälper dig att spara tid och pengarBildkälla: Andrew Howard inredning

Om du vill ha en tidlös interiör, byt ut konstgjorda trendiga mönster med naturmaterial i realtid. Ta ut laminatet och lägg i riktigt trä i det.

Gör detsamma med dina fasta ytor och använd bänkskivor i granit istället. Lägg sten på marken. Lång historia kort – håll det riktigt!

Möbler är en seriös investering – varför köpa mindre hållbara delar som du måste byta om några år när du kan få en arv som kommer att vara kvar i ditt hem i generationer?

Vad vi vet är att saker som detta är absolut värda sitt pris, motverkar perfekta tillbehör och djärva uttalande (och dessa är absolut värda dina pengar!).

Antika möbler

Att designa en tidlös interiör hjälper dig att spara tid och pengar8 Att designa en tidlös interiör hjälper dig att spara tid och pengarBildkälla: Elizabeth Gordon

Har du en värdefull antik eller åtminstone en bra kopia? Varför inte göra det till mittpunkten i ditt hem?

Allt beror på utrymmet, men i allmänhet rekommenderas att du använder landsbord, lövträdsbord, klo-fotbadkar eller fantastiska kristallkronor. Faktum är att allt som ser ut som en direkt länk till det förflutna är en bra idé.

konsistens

Att designa en tidlös interiör hjälper dig att spara tid och pengar10 Att designa en tidlös interiör hjälper dig att spara tid och pengarBildkälla: Jerry Jacobs Design, Inc.

Du måste se till att egenskaperna hos de olika ytbehandlingarna som används i ditt hem är konsekventa. Vad du inte vill är att överraska gästerna med en helt annan dekorationskänsla när de flyttar från ett rum till ett annat.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*