Home / Hem / Frukostkroppsdesignidéer för stora morgnar

Frukostkroppsdesignidéer för stora morgnar

Den vanligaste platsen för söta frukostkrokar är kök, förutsatt att du inte vill äta traditionell frukost eller snacks i husets matsal. Vissa familjer använder till och med sina frukostkroksmöbler för vanliga måltider och avstår besväret med att flytta rätter och livsmedel runt huset.

Frukostkrokens designidéer är fantastiska även om du inte har tänkt på syftet i förväg. Det kan bli ditt favoritkaffe på morgonen eller en plats att umgås med vänner för vin och prata på kvällen.

Det är både en snygg och en funktionell kökslösning som kan implementeras i det minsta och mest komplicerade rummet.

Det här är de viktigaste förberedelserna du måste göra innan du hoppar till planerna för frukostkroken:

Planera budget

Breakfast-Nook-Design-Ideas-for-Awesome-Mornings11 Breakfast Nook-Design-Ideas for Awesome MorningsBildkälla: Sutton Suzuki Architects

Hur mycket pengar vill du spendera på en frukostkrog? När du har fått denna information är det dags att vända sig till stilen, funktionen eller storleken på det perfekta hörnet för ditt kök.

Välj lämpligt hörn

Breakfast-Nook-Design-Ideas-for-Awesome-Mornings10 Breakfast Nook-Design-Ideas for Awesome MorningsBildkälla: 360 designstudio

Du bör inte ange en speciell plats för hörnet, använd bara den du redan har. En hörnfrukostkrok är vanligtvis perfekt eftersom 90 ° -vinkeln gör det möjligt att sätta in bekväma säten utan att ta för mycket utrymme (t.ex. en attraktiv bänk).

Frukostkrokarna ser fantastiska ut under ett fönster. Vi rekommenderar därför att du placerar dem där när det är möjligt. Windows är ansvariga för spridningen av naturligt ljus inuti, särskilt när deras syfte förstärks av hisnande utomhusutsikter som gör frukosten ännu godare.

Ljus

Breakfast-Nook-Design-Ideas-for-Awesome-Mornings4 Breakfast Nook-Design-Ideas for Awesome MorningsBildkälla: Himlen är gränsen design

Varför inte vara mer kreativ än att fixa en enkel taklampa? Gå istället för en hängande ljuskrona eller väntande ljus, helst 30 till 35 tum från bordsskivan. Om det inte finns något sätt att justera handledningarna, välj mindre bordslampor eller byt ut den enorma ljuskronan mot en mindre.

Om du letar efter ett traditionellt tema, gör det med trä- eller metallalternativ eller till och med målade ljuskronor med chintz-nyanser och målade blommor. Om du behöver ljus för att följa en modern väg, handhängen av målat glas eller de med tunnskärmar.

Gå till sittplatser som kan tas bort

Breakfast-Nook-Design-Ideas-for-Awesome-Mornings9 Breakfast Nook Design-Ideas for Awesome MorningsBildkälla:
Tiffany Eastman Interiors, LLC

Bara för att frukostkrokarna är små och kantiga gör många husägare misstaget att bygga sittplatser i väggarna eller fästa dem på sina köksöar.

I båda fallen är sätet också permanent fäst vid golvet, vilket gör skadorna ännu större än vad de faktiskt är. Istället rekommenderar vi att du väljer tillfälliga alternativ som passar platsens behov men också är flexibla för flera sociala funktioner.

Om du inte har någon aning om hur du ska uppnå det, rekommenderar vi att du kontaktar en inredningsarkitekt eller konsulterar säljaren och förklarar vad du behöver.

Leta efter högkvalitativa bitar

Breakfast-Nook-Design-Ideas-for-Awesome-Mornings12 Breakfast Nook-Design-Ideas for Awesome MorningsBildkälla: Amanda Nisbet

Det finns bara några få kriterier enligt vilka varje frukostkrok måste väljas. Det måste till exempel vara bekvämt, mjukt och tillverkat av extremt slitstarka och smutsavvisande material.

Så försiktig som du är kommer du så småningom att skämma bort kaffe på sittplatserna och du vill inte att detta ska bli irreparabel skada.

Detalj

Breakfast-Nook-Design-Ideas-for-Awesome-Mornings6 Breakfast Nook-Design-Ideas for Awesome MorningsBildkälla: Siemasko + Verbridge

Färgschemat på din frukostkrok måste matcha resten av din inredning, men det hindrar dig inte från att komma ner till detaljerna.

I själva verket kan du använda tillbehör för att visa en dos personlighet och väcka intresse mot hörnet. Det kan vara ett runt bord på en kvadratisk plats eller en rektangulär bänk i en smal – det finns alltid ett sätt att kombinera skönhet och funktionalitet!

Sedan finns det många detaljer som kan imponera på vinkeln: du kan använda intressanta vaser, dukar eller mattor som får dig att drömma om den här platsens mysighet när du inte är hemma.

Användning av bänkar för förvaring

Breakfast-Nook-Design-Ideas-for-Awesome-Mornings2 Breakfast Nook-Design-Ideas for Awesome MorningsBildkälla: Rekonstruktion av Normandie

Om du har två små bänkar på vardera sidan om hörnet, rekommenderar vi att du använder dessa för förvaring. Du kan antingen köpa gångjärn som har lock som öppnas eller förvandla framsidan av var och en till ett lågt skåp.

Lagringsutrymmet behöver inte vara för stort – i båda fallen är det ett värdefullt tillskott för förvaring av tallrikar eller kokböcker.

Små kök är ingen ursäkt för att hoppa över frukostkrokar

Breakfast-Nook-Design-Ideas-for-Awesome-Mornings1 Breakfast Nook-Design-Ideas for Awesome MorningsBildkälla: Jackson Cabinetry LLC

Vem sa att ett litet kök inte rymmer en frukostkrog? Om du inte verkligen pratar om en kvadratmeter med bara plats för en spis och diskbänk, håll dig till din idé om att ha en mysig frukostplats.

Det behöver inte vara det bästa någonsin: ibland kan även en hörnpiedestal med en liten bankett bli din favorit köksdetalj.

Markera golvyta

Av underhållsskäl har köken vanligtvis släta golv med en hård yta. Det bästa sättet att påpeka köket är att “mjuka upp” hörnet med en varm, intressant formad matta.

Mattan kommer att se mysig och fantastisk ut, men den extra fördelen du får av den är värmen för de familjemedlemmar som gillar att äta barfota på morgonen.

Välj ett material som är lätt att rengöra eller något färgstarkt och mönstrat som inte gör skador så uppenbara. Vi rekommenderar en kilim, dhurrie eller trasa som de bästa alternativen.

stil

Breakfast-Nook-Design-Ideas-for-Awesome-Mornings5 Breakfast Nook-Design-Ideas for Awesome MorningsBildkälla: Jan Gleysteen Architects, Inc.

Du kanske vill att din frukostkrog ska vara unik, men du bör inte göra den märkbart annorlunda än resten av ditt kök.

Den bästa strategin är att hålla det nära inredningen i rummet, som att köpa en rustik för kök i lantlig stil. För moderna kök rekommenderar vi läder- och glasbitar, för klassiska kök bör det också finnas en inbjudande vas med färska blommor eller andra blommotiv.

Om ditt kök stöder skandinavisk design, överväga att introducera träbord och bänkar.

Ge hörnet sitt personliga ögonblick av berömmelse

Breakfast-Nook-Design-Ideas-for-Awesome-Mornings8 Breakfast Nook-Design-Ideas for Awesome MorningsBildkälla: Livet i söder

Om möjligt, påpeka att frukostkroken är ett separat designelement och ge den den uppmärksamhet den förtjänar. Även om ditt kök inte tillåter särskilda layoutindelningar, ge visuella ledtrådar för att ge hörnen den uppmärksamhet de förtjänar. Som nämnts kan det vara en färgglad matta, ett liknande material eller till och med en speciellt placerad ljusarmatur för att betona layouten.

Windowing

Breakfast-Nook-Design-Ideas-for-Awesome-Mornings13 Breakfast Nook-Design-Ideas for Awesome MorningsBildkälla: AMDG Architects

Även om du tror att det inte finns något i fönsterområdet, lämna fönstret där. Det är ett minimalt element som ger ljus och positiva vibbar inuti, och när det är klädd på ett lämpligt sätt kan det göra hörnet mer bekvämt och hemtrevligt än det redan är.

Vi rekommenderar till exempel färgglada och strukturerade lösningar eller till och med mönster som inte ligger för långt från resten av köket.

En fin lösning är vävda nyanser eftersom de ser bra ut och har fantastisk struktur, men lämnar fortfarande fönstret otäckt och släpper in ljuset.

Färger kan läggas till med unika tygval, taklistar, falska toner eller vippor, medan tunga draperier och fönsterluckor endast är välkomna för fönster med utsikt över en gata.

Breakfast-Nook-Design-Ideas-for-Awesome-Mornings 14 Breakfast Nook-Design-Ideas for Awesome MorningsBildkälla: Turnbull Griffin Haesloop

Ett annat bra tips är en justerbar parasoll om ditt fönster vetter mot öster, helst något som persienner som ser mysiga ut men som fortfarande är bättre än enkla persienner.

De är en utmärkt lösning för alla fönster eftersom de ser lika bra ut när de öppnas, halvöppnas och stängs.

personalisering

Breakfast-Nook-Design-Ideas-for-Awesome-Mornings3 Breakfast Nook-Design-Ideas for Awesome MorningsBildkälla: Heydt Designs

Det är bra att leta efter idéer och få inspiration, men kopiera inte bara den första lösningen du gillar. Frukostkroken från din favoritdesignmagasin kan vara väldigt trevlig, men det garanterar inte att du också använder den i ditt kök.

Det finns många originallösningar att implementera och ibland behöver du bara en pendellampa eller väggkonst för att uppnå den effekt du vill ha.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*