Home / Hem / Inredningen i den neutrala färgpaletten är fortfarande populär

Inredningen i den neutrala färgpaletten är fortfarande populär

Hur många av dina försök att skapa en avkopplande neutral miljö hamnade i tråkiga och livlösa interiörer? Har det dykt upp dig att det finns ett sätt att göra din plats levande utan att ge upp den “säkra sidan”?

Inte alla av oss är modiga nog att följa bländande trender fulla av stimulerande och äventyrliga färgval. Samtidigt får vi veta att dekorering med neutrala färgpaletter är begravd djupt tidigare. Vad gör vi?

Svaret är enkelt: vi håller oss till vad vi vill! Den neutrala färgpalettinredningen är fortfarande populär, speciellt om du använder den för att kompensera för en dåligt utförd interiör med ett rikt spektrum.

Sanningen är att neutrala interiörer inte är något tråkigt och uppfattningen att ljusa och djärva lösningar är mer polerade är bara en välsäljande myt.

Neutral-färg-palett-inredning-design-är-fortfarande-populär12 Neutral-färg-palett-inredning är fortfarande populärBildkälla: Fredman Design Group

Anledningen till att de flesta neutrala inredningsdesign misslyckas är att människor är för lat för att planera dem ordentligt. Du skulle inte tro hur många som går för beige eller grädde eftersom de inte vill pussa om på kort tid.

Som ett resultat kastar de bara några pops av dåligt kombinerade pasteller och tror att jobbet är gjort, men den metoden är i sig fel. Det är upp till dig att överväga varför du föredrar neutrala interiörer, och det är upp till oss att förklara hur man använder färg för detta ändamål:

Stilar kompatibla med neutrala system

Neutral färgpalett-inredning är fortfarande populär1 Neutral färgpalett inredning är fortfarande populärBildkälla: Winder Gibson Architects

Det bästa med neutrala är deras universalitet: du kan bokstavligen använda dem var som helst! De stöder varje specifik stil, från den mest traditionella till den extremt moderna. Neutrala system skapar den perfekta bakgrunden för alla typer av möbler eller tillbehör och passar perfekt med alla rum och stämningar.

Det är helt okej att använda samma färg i olika färger

Även om vi inte skulle rekommendera detta för ljusa färger, fungerar det överraskande bra med grädde, taupe, grå eller någon annan lugn ton. Anledningen till att du gradvis bör använda dessa färger är att lägga till djup och göra ett uttalande.

Den första bland moderna neutraler är grå, och den galna tillgivenheten för den växer dag för dag. Husägare älskar grått eftersom det finns så många nyanser att experimentera med, och du kan också skilja mellan varma och svala toner för en fantastisk kombination. Ton-i-ton-dekorationer är mycket snygga med andra neutrala färger.

Komplexa neutraler: den senaste moderna lösningen

Neutral-färg-palett-inredning-design-är-fortfarande-populär2 Neutral-färg-palett-inredning är fortfarande populärBildkälla: MuseInteriors

Designers har avvikit långt från favorit 90-talets neutrala lösningar, men de har inte glömt dem. De utvecklade en helt ny ideologi som bryter ner traditionella barriärer mellan olika färgfamiljer. Det är precis så de så kallade komplexa färgerna (eller nya neutrala) uppträdde.

Dessa neutraler anses vara komplexa på grund av den färgkomposition som används för att skapa nya dämpade nyanser och undertoner i standardfärgerna.

Det är faktiskt en taktik som minskar livskraften hos en stark färg (inklusive blå, grön, röd eller till och med gul) för att förvandla den till en neutral ton. Till exempel kan en subtil touch av svartvitt och en fin oliv undertone yta skapa en perfekt nyans av grå salvia som ser svalare ut än vanligt.

Komplexa färger ger de säkraste och mest livliga alternativen som passar alla typer eller dekor.

Strukturer är viktiga

Neutral-färg-palett-inredning-design-är-fortfarande-populär3 Neutral-färg-palett-inredning är fortfarande populärBildkälla: Martha O’Hara Interiors

I neutrala interiörer spelar texturer samma roll som färger i djärva och utmanande rum. Strukturer gör neutrala mer attraktiva för ögat och har en övergripande spännande effekt på ditt bostadsutrymme.

Det finns många underbara texturkombinationer att välja mellan. Till exempel kan du lägga till spänning i ditt vardagsrum genom att applicera läder eller naturfibrer som bambu och korg för att förbättra attraktionen.

Den eleganta bilden kan förbättras med söta kuddar, bekväma plyschmattor eller ett enda pashmina-kast.

Neutral i service av varma interiörer

Neutral-färg-palett-inredning-design-är-fortfarande-populär4 Neutral-färg-palett-inredning-design är fortfarande populärBildkälla: Kate Jackson design

Det enda du bör göra för att göra din neutrala palett varmare är att lägga till några lugnande pastellorange toner. Neutral orange är det föredragna valet för asiatisk-inspirerade låga möbler eftersom det förbättrar renheten och jämnheten i rummet där de appliceras.

Det används främst för sitt rena utseende och lugnande inflytande. Såvitt vi vet kan ännu starkare orange nyanser “lugnas” med vita detaljer och accenter, särskilt när du dekorerar sovrum och liknande tysta utrymmen.

Undertoner

Neutral färgpalettinredning är fortfarande populär5 Neutral färgpalettinredning är fortfarande populärBildkälla: Joel Kelly design

Teorin att du kan blanda och matcha alla neutrala färger är inget annat än en illusion. En mycket smartare lösning är att gå monokromatisk, det vill säga att använda olika undertoner i en enda neutral färg. Undertoner kan vara både varma och kalla och ser fantastiska ut tillsammans om du lyckas balansera dem ordentligt.

Glittrande guld och glänsande silver

Neutral-färg-palett-inredning-design-är-fortfarande-populär6 Neutral-färg-palett-inredning-design är fortfarande populärBildkälla: CM Glover

Populariteten av glänsande guld och silver är jämförbar med starka färghopp. och den stora närvaron av glödande metalliska accenter finns för att bevisa det. Vår tids designare inspireras av retrolösningar från 60- / 70-talet och tolkar sina egna samtida nytolkningar med vackra Cooper-, guld- och silverytor.

Lugn taupe

Neutral färgpalettinredning är fortfarande populär7 Neutral färgpalettinredning är fortfarande populärBildkälla: sanningen arkitektur

Taupe bör vara högst upp på listan för att skapa fredliga och harmoniska utrymmen. Förutsatt att du har applicerat den med rätt texturer och subtila färgkombinationer (choklad, oliver, etc.) kan du skapa en riktig oas av avkoppling på nolltid.

Kontraster

Neutral färgpalett-inredning är fortfarande populär8 Neutral färgpalett inredning är fortfarande populärBildkälla: Bruce Johnson & Associates inredningsdesign

Det finns många kontraster att tänka på i neutrala miljöer. Nästan alla kontraster kan fungera där! Du kan prova coola vers, varma, polerade verser, texturerade ytor, glänsande glas mot mörkt trä eller nubby säckstolar mot stålmöbler. Du bestämmer!

Kombinationer av neutrala och djärva färger

Neutral-färg-palett-inredning-design-är-fortfarande-populär9 Neutral-färg-palett-inredning är fortfarande populärBildkälla: Allen Construction

Sådana kombinationer är perfekta för husägare som vill ha ett generellt lugnt utseende men har problem med att ge upp sina kreativa, färgglada idéer.

Sedan kommer underbara popkombinationer på scenen, som sträcker sig från väggarna till möblerna och gör platsen dynamisk.

I de flesta fall används neutrala paletter som bakgrund, medan lättare och kraftigt mättade paletter används för möbeltyger eller tillbehör i allmänhet.

För att framgångsrikt köra detta schema bör du följa dessa riktlinjer: Använd högst tre färger, eftersom fler färger kan vara överväldigande och du inte vill att saker ska gå ur hand.

Färgerna ska matcha dina favorittillbehör, vilket gör dessa tillbehör till utgångspunkten för din design. Om du följer dessa regler finns det absolut inget sätt att kasta platsen ur balans.

Flera geometriska mönster

Neutral-färg-palett-inredning-design-är-fortfarande-populär10 Neutral-färg-palett-inredning är fortfarande populärBildkälla: Brandon Architects, Inc.

Om du tycker att gradering och struktur inte räcker för att göra ditt utrymme levande, kan du överväga att införa flera geometriska mönster i olika och kontrasterande former.

Till exempel kan de dominerande raka linjerna i ditt vardagsrum och matplats använda en ovanlig kurvboll placerad på en intressant plats.

Geometriska mönster ger spänning till alla miljöer och erbjuder mer experimentellt material än färger och nyanser. Tänk till exempel på visuellt attraktiva och unika bord, konstiga mattor, DIY-konst på väggarna eller ovanliga tillbehör.

Ett neutralt utseende

Neutral färgpalett-inredning är fortfarande populär11 Neutral färgpalett inredning är fortfarande populärBildkälla: RDM huvudentreprenör

Som du själv har sett är neutrala interiörer ett tidlöst och elegant val för alla hem. Detta gäller både inomhus och utomhus, eftersom du kan använda ännu mer extraordinära lösningar utanför huset.

För att vara helt uppriktiga kommer ljusa och påträngande hem aldrig att se lika bra ut som transcendenta, och detta står för fall där de smälter in i förortens färgschema eller när de sticker ut för sina smakfullt utvalda krämtoner.

En bra inspirationskälla kan vara medelhavshem – de ser helt underbara ut när de målas med rika neutrala undertoner som ljusgul. Smakfulla och tidlösa, neutrala färger är underbara val för utsidan av ditt hem.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*