Home / Hem / Franska inredningsidéer, stil och dekoration
Franska inredningsidéer, stil och dekoration

Franska inredningsidéer, stil och dekoration

Enkel elegans är så väldigt fransk. Oavsett om de klär på sig eller dekorerar sina hem, har fransmännen en medfödd förmåga att enkelt skapa en berusande blandning av finess och extravagans.

Franska inredningsstilar kombinerar smart det gamla med det nya, håller fast vid de etablerade inredningsprinciperna och ger fortfarande rummet en hälsosam dos av husägarens personlighet.

Fransk design är djärv, raffinerad och elegant. Men det är också knäppt och personligt. Inga två franska hem du besöker kommer någonsin att se ut eller känna sig desamma. En säker designvision är nyckeln till att förverkliga denna ursprungliga känsla.

Fransk-inredning-design-idéer-stil-och-dekoration-12 Fransk inredning design idéer, stil och dekoration

Vid första anblicken verkar det inte finnas några regler när det gäller att använda franska inredningsidéer. Så är inte helt fallet. Det finns några fördelar och nackdelar. Till exempel:

  • Använd enkla, naturliga tyger som linne, bomull och ostduk.
  • Gå inte överbord med volanger, volanger, tofsar, fransar och blommiga tyger.
  • Lämna en vägg helt fri om du kan.
  • Omge inte denna vackra Louis XV-stol med mer av den. Gör att den sticker ut genom att para ihop den med något helt kontrasterande som ett modernt eller minimalistiskt möbel.
  • Var modig och okonventionell. Kombinera barockkurvor med rena, moderna linjer.
  • Var inte rädd för att införa ett spektakulärt element som ett extravagant färgat konstverk, ett stort konstverk på väggen eller en överdimensionerad möbel för att lägga till wow-faktorn.
  • Slå upp. Tänk på taket och planera att göra det mer intressant. Fransmännen går längre än platt, vit färg i taket.
  • Håll inte tillbaka när du dekorerar sovrummet. Ett inredningssovrum ger ett elegant tillflyktsort att dra sig tillbaka till i slutet av en stressig dag.
  • Lägg till något förgyllt eller glänsande i inredningen.

Få det moderna franska inredningsutseendet

Fransk-inredning-design-idéer-stil-och-dekoration-8 Fransk inredning design stil, stil och dekoration

Den franska stilen har utvecklats avsevärt sedan den unapologetic utsmyckade inredningen av den kungliga eran. Efter den franska revolutionen började människor vända ryggen mot denna överdrivna estetik och välja ett enklare utseende, bara subtilt antyda till konstnärlig designhistoria här och där. Här är några vägledande principer:

Färg

Fransk-interiör-design-idéer-stil-och-dekoration-10 Fransk inredning design stil, stil och dekoration

Det finns mycket utrymme för flexibilitet när det gäller färg. Låt din personlighet bestämma vilken palett du väljer.

Om du vill skapa en lugn känsla, välj neutrala färger som vit, krämvit, taupe, svamp, ljusgrå, mjuk anka äggblå eller en lugn grön.

Om du vill förbättra stämningen är djärva färger vägen att gå. Påfågelblå, blågrön, smaragdgrön, en nyans av rött – ingenting är förbjudet i fransk inredning.

Funktionsvägg

Fransk-interiör-design-idéer-stil-och-dekoration-9 Fransk inredning design idéer, stil och dekoration

Om du kan, lägg till en funktionsvägg med franska signaturmönster. Här kan du integrera fransk design från de mer extravaganta tiderna. Ingenting är lika representativt för fransk kultur som ett ikoniskt fleur-de-lys-mönster.

Eller ta en nick till Frankrikes kungliga dekorationshistoria genom att välja en tapet med ett barock- eller rokoko-tema. För en dämpad vintage look, överväga Toile de Jouy, som visar pastorala scener på en ljus bakgrund. Damastmönster är alltid ett säkert val eftersom de ser traditionella och samtida ut samtidigt.

dekor

Fransk-interiör-design-idéer-stil-och-dekoration-6 Fransk inredning design stil, stil och dekoration

Leta efter minst en eller två vintage möbler eller antikviteter som hjälper dig att balansera klassikern med det samtida. Valet av tyger ger dig också mycket flexibilitet. Du kan helt enkelt gå med ekologisk bomull och sängkläder med subtila klädmönster, eller gå i motsatt riktning och välja lyxiga tyger som sammet, brokad, siden och spets. Återigen är det din smak och personlighet som sitter i förarsätet.

belysning

Fransk-interiör-design-idéer-stil-och-dekoration-7 Fransk inredning design stil, stil och dekoration

Om du vill skapa en mer dramatisk atmosfär är en ljuskrona alltid ett viktigt fokus. Det finns ett stort antal mönster att välja mellan, några mer klassiska och andra mer moderna. Vägglampor har i allmänhet silketoner med fransar, pärlor, kristaller eller till och med fjädrar längs botten.

Blanda gammalt och nytt

Fransk-interiör-design-idéer-stil-och-dekoration-2 Fransk interiör design idéer, stil och dekoration

I en typisk fransk familj finns det i allmänhet ett fantastiskt gammalt konstföremål som blir en showpropp även i ett rum med en modern känsla. Om du inte har något liknande, se upp för vintage dekorativa bitar. Att spela det gamla med det nya är ett väldigt enkelt fransk designtrick.

Visa upp franska antikviteter

Fransk-inredning-design-idéer-stil-och-dekoration-1 Fransk inredning-design idéer, stil och dekoration

Du behöver inte gå överbord, men även en vacker fransk antik kommer att förvandla alla rum i denna dekorativa stil.

Föreställ dig de eleganta kurvorna i en buffé i Louis XV-stil, glansen av en förgylld träspegel eller det hantverkliga utseendet på ett gammalt gobeläng.

Om en riktig antikvitet inte är i ditt prisklass, leta efter billigare reproduktioner eller bitar som efterliknar utseendet på online-auktionssidor eller loppmarknader.

Windows

Fransk-inredning-design-idéer-stil-och-dekoration-4 Fransk inredning design stil, stil och dekoration

Golv till tak gardiner lägger till en touch av klass i alla rum, och fransmännen älskar att använda detta designtrick. Det lurar också ögat att tro att fönstret är mycket större än vad det faktiskt är, vilket gör att rummet verkar större och luftigare.

Golv

Fransk-interiör-design-idéer-stil-och-dekoration-3 Fransk inredning design stil, stil och dekoration

Fransmännen föredrar golv av naturliga material som lövträ, sten och skiffer. Men de älskar också att kombinera utseendet med mattor, som kan vara antingen traditionella eller moderna, beroende på rummets övergripande design.

Fransk-interiör-design-idéer-stil-och-dekoration-5 Fransk inredning design stil, stil och dekoration

Det franska interiörutseendet är inom räckhåll och kan användas för alla budgetar. Det låter dig låta din personlighet forma inredningen och samtidigt skapa ett rum med en klassisk fransk känsla.

Om du gillade att läsa den här artikeln om fransk inredning, bör du också läsa den här:
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*