Home / Hem / Fantastisk interiör med nyanser av grått
Fantastisk interiör med nyanser av grått

Fantastisk interiör med nyanser av grått

Ett av de viktigaste renoveringsbesluten är vardagsrumets färgschema.

Vad moderna husägare verkligen gillar dessa dagar är grå färgscheman, även om grått i sig inte är en färg i ordets tekniska mening.

Detta begränsar dock inte antalet färgkombinationer med grått, eftersom denna fashionabla nyans som finns i flera nyanser gör att du kan göra djärva och trendiga experiment.

Så hoppa lutande på den säkra sidan med vitt och beige och välj färger som matchar grått.

Grå är för närvarande den främsta löparen bland neutrala nyanser, uppfattas som mångsidig och raffinerad och sällan förknippad med dysterhet och sorg mer än det brukade vara.

Den svarta och vita grundfärgen låter dig skapa flera färgkombinationer med grått och applicera dem på bokstavligen alla rum inklusive kök och badrum.

Vilka färger passar bra med grått?

Fantastiska interiörer med grå nyanser1 Fantastiska interiörer med grå nyanserBildkälla: Atmosphere Interior Design Inc.

Blandningen av svart och vitt gör grå neutral per definition. Så du kan använda den för svala, varma, lugna eller dramatiska miljöer.

Varje färg kan vara en accentfärg för grå, beroende på om du väljer en blek nyans för att lysa upp rummet eller en mörkare färg för att krydda atmosfären.

Grå färgpaletter används vanligtvis i vardagsrum eftersom de ger en elegant och formell känsla.

Att hålla ett rum helt grått kan dock få det att se tråkigt ut. Du bör därför tänka på färger som matchar grått och gör systemet mer dynamiskt.

Ibland räcker det med en söt detalj som en röd lampa eller en zebramatta för att göra rummet mer lekfullt och attraktivt.

Samtidigt skapar grå i kombination med andra neutrala färger en lugn atmosfär. Så du kan också använda den i sovrummet.

Hur man använder grå

Fantastiska interiörer med gråtoner2 Fantastiska interiörer med gråtonerBildkälla: Jeff Schlarb Design

Designers älskar grå, och det beror på att de kan buntas i varje dekorationskoncept som behöver uppdateras.

När det gäller komplexitet passar grå någonstans mellan de minst störande vita och beige och de restriktiva och garish röda, som erbjuder en mängd olika nyanser som kan kombineras i alla uppsättningar och med alla färgstycken.

Att blanda det med svala nyanser av grönt, blått eller till och med svart kommer att utöka dina alternativ ytterligare eller leverera den unika kombinationen du alltid har drömt om.

Grå i festliga vardagsrum

Föreställ dig ett fantastiskt och färgstarkt vardagsrum där grundkombinationen är röd och grön.

Vid första anblicken verkar det som om det inte finns en tryckskugga att knyta utan att göra platsen för påträngande, men en enkel grå bakgrund kan faktiskt lugna ner platsen.

Kricka + smaragd + kol

Fantastiska interiörer med gråtoner16 Fantastiska interiörer med gråtonerBildkälla: OPaL, LLC

Kol används ofta i formella miljöer på grund av sin sofistikerade ton och kombineras vanligtvis med naturliga juvelfärger som kricka, smaragd eller till och med ljusa bär.

Avkopplande hamnar

Fantastiska interiörer med nyanser av grå 3 Fantastiska interiörer med nyanser av gråBildkälla: CG&S designbyggnad

Tätt kombinerade, subtila nyanser kan vara tråkiga för områden med mycket trafik, men de är en vinn-vinn-lösning för sovrum och liknande fridfulla fristäder.

Till exempel kan grå användas tillsammans med taupe-, grädde-, beige- eller kameltoner för att göra platsen särskilt lugn.

Grå + röd + orange

Fantastiska interiörer med grå nyanser 6 Fantastiska interiörer med grå nyanserBildkälla: Studio 1 arkitekter

Bevis på hur bra grå används med maskulina material och jordnära toner är stenhällar som gör att rummet ser rustikt och naturligt ut utan att göra något extra arbete.

Det är därför du stöter på läderbaserade vingstolar och soffor på grå och hur det blev en verkligt traditionell färg.

För en ännu mer rustik anda, tänk på jaktpallar och traditionella kabintoner som rött och orange.

Konstnärlig bakgrund

Fantastiska interiörer med gråtoner17 Fantastiska interiörer med gråtonerBildkälla: Granoff Architects

Hemtrevlig grå bakgrund eliminerar behovet av dyra dekorationer som de för gallerivita väggar, eftersom grå fungerar lika bra med klassiska kompositioner och samtida verk.

Vit + grädde + kol

Fantastiska interiörer med gråtoner4 Fantastiska interiörer med gråtonerBildkälla: Merigo design

För ett vintage vardagsrum, måla väggarna antracit medan taket och panelerna är krispiga vita eller benvita.

Kontrasten är ganska stark, men du kan lätt mjuka upp den med romerska nyanser, fluffiga mattor eller linnesoffor.

Värm upp bleka rum

Fantastiska interiörer med gråtoner5 Fantastiska interiörer med gråtonerBildkälla: Rikki Snyder

Att använda ljusgrå nyanser i ett väl upplyst rum kan få det att kännas tomt och kallt, men det finns också en lösning för det.

Släpp farorna med ditt monokromatiska schema med varma mönster och texturer för att göra platsen mer personlig och minnesvärd än lugnande.

Grå + brun + korall + orange

Fantastiska interiörer med gråtoner7 Fantastiska interiörer med gråtonerBildkälla: Morph Interior Ltd.

Utstrålar den manliga känslan med ett sovrum i grått, brunt, orange och korall där sänggavlar har stoppats med sitcheck för företag, men popfärger och mönster ges också för överklagande.

Om du vill att ditt rum ska kännas ännu mer personligt, välj ett korallbord vid sängen och släng ett par orange kuddar över de snygga grå sängkläderna.

Gör rummet mjukt med rika texturer

Fantastiska interiörer med grå nyanser 9 Fantastiska interiörer med grå nyanserBildkälla: Martha O’Hara Interiors

Grå är i allmänhet en djärv färg som inte tål 3+ färgscheman. Se därför till att begränsa antalet detaljer och arkitektoniska element i fetstil.

Även ett helt grått rum kan se fantastiskt ut om du vet hur man spelar med nyanser och texturer.

Svamp + marin + brun

Fantastiska interiörer med grå nyanser 8 Fantastiska interiörer med grå nyanserBildkälla: Brett Mickan Interior Design

Bruna nyanser används för att komplettera grågröna scheman på grund av den värme och mysighet de ger.

Den träaktiga nyansen skapar en mycket större inverkan med en skinnsoffa eller en färgstark golvlampa.

Om du vill kontrastera dina ljusytor och dämpade väggar, använd djupare nyanser som marinblå och svart, eller lägg till enkla gröna stämplar för en mer naturlig miljö.

Välj rätt ton

Fantastiska interiörer med gråtoner10 Fantastiska interiörer med gråtonerBildkälla: ID Studio Interiors

Sammantaget är grå en mycket populär och allmänt använd färg, men det betyder inte att du kan blanda och matcha varje nyans med andra färger som du applicerar. Stålgrå fungerar till exempel bara med bleka och mättade färger

Kitt + orange + röd

Fantastiska interiörer med grå nyanser 11 Fantastiska interiörer med grå nyanserBildkälla: I husinredning

Putty är verkligen en varm nyans av grått som är försänkt med grönt och ser fantastiskt ut bredvid röda överkast och orange gardiner. Ett mångsidigt grafikgalleri som läggs till i detta mångsidiga scenario kommer att duplicera dess positiva effekt.

Som du vet är rött och grönt kompletterande färger placerade på motsatta sidor om färghjulet. Det är därför du måste tänka på undertonerna när du kombinerar.

Snabba uppdateringar

Fantastiska interiörer med gråtoner12 Fantastiska interiörer med gråtonerBildkälla: Nischinredning

Varför inte ändra hela atmosfären och inställningen i ditt vardagsrum? De ljusgrå väggarna och de krispiga vita möblerna kan verkligen dra nytta av överdimensionerade mönster och citrinsängkläder.

Ljusgrå + kol + blå + rosa

Fantastiska interiörer med gråtoner13 Fantastiska interiörer med gråtonerBildkälla: Raffinerad LLC

Det här är en av de kombinationer som husägare sällan kommer ihåg att de såg bra ut, och du kan använda den till din fördel för att skapa ett unikt vardagsrum.

För att göra detta rekommenderar vi att du målar väggar ljusgrå, helst med himmelblå undertoner för att mjuka upp solljuset.

Klädsel kan å andra sidan förbli antracit och möbler ska dekoreras med söta rosa accenter.

Rum som fungerar bäst med grått

Fantastiska interiörer med gråtoner14 Fantastiska interiörer med gråtonerBildkälla: NOVISPACE

Antingen en noggrant tillagd pop eller en fullständig restaurering, grå kan göra varje rum mer tilltalande och livligt:

Matsal: Du behöver inte gå så långt att du byter ut hela matsatsen med metallpallar och vikbord. Allt du behöver göra är att använda prisvärda gråtryckta kläder istället för vanliga placemats eller sitta i naturgrå klädselmaterial om budgeten tillåter det.

Sovrum: Lyckligtvis är det enkelt att köpa kuddar, skinkor eller påslakan i din favoritgrå nyans. Om du vill förbättra dina kombinationskunskaper lägger du till ett grå texturerat kast eller klädda dina sänggavlar och bänkar.

Vardagsrum: Som tidigare nämnts passar grå perfekt med alla vardagsrum där det kan visas på sittplatser, utskrifter och enstaka detaljer, eller om det placeras på väggarna kan det lösa ett större problem.

I det här fallet är det bara att överväga vilken färg gardiner som passar grå väggar.

Kök: Att integrera grått i köket är en lätt uppgift eftersom nästan alla typer av skåp, bänkskivor och särskilt apparater finns i denna nyans.

I motsatt fall har du säkrat en neutral bakgrund för att spela och lagt till grå fönstervalenser, tryckta handdukar, handskar eller placemats.

Badrum: Eftersom badrummen oftast är små är det enkelt och billigt att måla dem i en intressant grå nyans. En fängslande idé är att kombinera denna nyans med gula nyanser eller lägga till röda accenter som mattor, handdukar och duschdraperier.

Sammanfattningsvis fungerar grå bra för alla

Fantastiska interiörer med gråtoner15 Fantastiska interiörer med gråtonerBildkälla: Patricia Gray | Inredningsdesign Vancouver

Som du har läst hittills kommer grå i så många nyanser att du nästan inte har någon chans att hitta en som du gillar.

På detta sätt vinner denna nyans hjärtan och glädjer sig i eklektiska stilar, vare sig det är eklektiskt, modernt, klassiskt eller tillfälligt.

Dessutom passar grått bra med alla designkoncept, så det kommer inte att orsaka problem i ett minimalistiskt eller humörigt scenario.

Det kan vara gregarious, modigt och sällskapligt, eller det kan reduceras till bleka och lågmälda planer – vad du än gör, grå kommer att få det att hända!
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*