Home / Hem / Fönster eller vägg AC – Vilket är bättre?
Fönster eller vägg AC – Vilket är bättre?

Fönster eller vägg AC – Vilket är bättre?

Att köpa en ny AC-enhet kan vara en dyr investering. Det är därför förståeligt att du tittar på fönster eller väggmonterade enheter.

Dessa typer av enheter är mindre, lättare att installera och kostar i allmänhet totalt sett mindre än en central luftenhet.

Dessutom är de tillräckligt bra för att tillåta individuell luftkonditionering i ett rum. Om det utrymme du vill svalna nyligen har lagts till kan de också bidra till att minska kostnaderna för ny VVS. Är det dock bättre att använda en fönsterenhet eller väggfäste?

Den här guiden har sammanställts för att hjälpa dig att fatta det bästa beslutet för ditt hem när du väljer mellan fönster eller väggmonterade enheter.

Väggenheter

20916-8293843 Fönster eller vägg AC - Vilket är bättre?

Dessa enheter har ett antal fördelar jämfört med fönstermonterade enheter. Den mest uppenbara fördelen är att du inte behöver ge upp ett fönster i utbyte mot luftkonditionering. Om du letar efter naturlig ventilation en sval dag är det här alternativet fortfarande tillgängligt för dig.

Dessutom möjliggör installationsprocessen för en väggenhet det nödvändiga hålet att enkelt göras i väggen. Detta innebär bättre tätning av enheten och mindre möjligt luftläckage. Vissa enheter kan monteras, men dessa är inte lika vanliga som enheter som går genom väggen.

Väggmonterat fönster eller väggmonterat luftkonditionering - vilket är bättre?

De väggmonterade luftkonditioneringarna är dock inte utan nackdelar. Uppenbarligen måste du sticka ett hål i väggen. Så om du vill sälja huset måste du antingen betala för att reparera hålet eller förlora enheten helt. Av den anledningen kanske du inte får installera en väggenhet alls i en hyraenhet.

Du behöver också specialgjorda fästen för att säkerställa att fästet kan bära sin egen vikt. Dessa saker innebär att en korrekt installerad väggenhet kräver professionell installation och installationskostnaden är oftast högre än ett fönsterfäste.

Fönstermonterade enheter

Dessa typer av enheter är mycket populära på grund av sin låga kostnad och enkel installation. Fönster luftkonditionering är en mycket enklare installation, och det finns fästen tillgängliga för att skydda din enhet från stöld eller dåligt väder. I slutändan är fönsterfästet det billigare alternativet jämfört med väggmonterade enheter, men det fungerar lika bra.

Om du ändrar dig kan de flesta fönsterenheter användas som väggfäste (även om det inte är motsatsen). Slutligen, på grund av sin enkla installation, kan de tas hem hemifrån.

Den största nackdelen är förlusten av fönstret. Dessutom är apparaten inte lika skyddad mot väder och vind och måste föras in om du förväntar dig allvarligt väder eller under vintermånaderna.

Dessutom, för fönsterinstallationer är enhetens storlek ännu viktigare om du vill ha en ordentlig tätning. En dålig storlek luftkonditionering kan vara slöseri med tid och pengar, vilket gör korrekt mätning desto viktigare.

I slutändan: lita på experterna

Att bestämma vilken typ av luftkonditionering som ska användas i allmänhet kan vara en skrämmande uppgift. I slutändan är den bästa strategin att bedöma dina behov och, om du fortfarande är osäker, fråga en expert.

Certifierade VVS-tekniker som de från Adams AC är mer än kapabla att ge riktlinjer för det bästa luftkonditioneringen för dig och ditt hem.

Alla har olika behov, och även om den här guiden kan hjälpa dig att gå i rätt riktning är det viktigt att veta vad som finns tillgängligt och fördelarna med varje alternativ för ett bekvämt och lyckligt hem.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*