Home / Hem / Gör din interiör dyrare
Gör din interiör dyrare

Gör din interiör dyrare

Det finns ingen sådan person som inte drömmer om att äga ett fantastiskt, lyxigt hem att vara stolt över. Lusten att göra din interiör dyrare är djupt inbäddad i mänsklig natur och baseras på det faktum att huset ska återspegla din försörjning, dina passioner eller din livsstil.

De flesta ger dock upp tanken eftersom de hämtar inspiration från dyra och oåtkomliga tidskriftsprover, men sanningen är att saker inte behöver vara så.

Ibland räcker det att reproducera en dyr smak med prisvärda material för att skapa en glamorös interiör. Detta borde vara tillräckligt för att lägga till glamour i det inre av ditt hem utan att spendera en förmögenhet på det. Det här är som:

Spegelspelet

Gör din inredning dyrare och representera1 Gör din inredning dyrareBildkälla: Michael Abrams Limited

Stora eller små speglar är klassiska glamourtillbehör som ger ljus, djup och sofistikering i alla rum. Det är en enorm skillnad i kostnad från en spegel till en annan, men det bra är att även de billigaste ser fantastiska ut i en enkel design. Få av dem kommer att få din plats att se dyr ut även utan en fransk showpropp som kan vara ett drag på din budget.

Färger som väljs med omsorg

Gör din inredning dyrare och representera dig2 Gör din inredning dyrareBildkälla: Jennifer Brouwer (Jennifer Brouwer Design Inc)

”Magin” är att applicera högintensiva nyanser som turkos eller rött på en elegant bakgrund av neutrala nyanser och skimrande metaller.

Du kan också välja ett sofistikerat ton-på-ton-utseende, krispiga kontraster som svartvitt eller obetydliga mönster i bleka färger.

Designers rekommenderar vanligtvis champagne, rodnad och ljusblå som färger av elegans som underskattar kraften i din investering utan att locka onödig uppmärksamhet.

Klipp av dyr tapet genom att inrama den

Gör din inredning dyrare och representera3 Gör din inredning dyrareBildkälla: Slifer design

Vi är helt säkra på att du inte kommer att ha något emot att blända slät damast tapet i sammet, men samtidigt är vi alla medvetna om att det kan kosta en krona att täcka hela väggar med dem.

Varför inte ta en mindre rulle istället och rama in den med tunnväggiga gjutna delar? Denna strategi sparar mycket pengar och producerar fortfarande de exklusiva utseendet som du vill få.

Glasbord i entréområdet

Gör din inredning dyrare och representerar dig4 Gör din inredning dyrareBildkälla: Kodu design

Glamorösa herrgårdar och dyra bostäder har stora och väl inredda ingångar. Det första du bör tänka på när du återskapar hennes utseende är hur man gör det du har visuellt större. Tricket är ganska enkelt: du behöver ett rent glasbord utan detaljer eller tillbehör. Du kommer att bli förvånad över effekten!

Glamorösa tyger och möbler

Gör din inredning dyrare och representera5 Gör din inredning dyrareBildkälla: Paul Rice Architecture

Din schäslong eller ottoman ser kanske inte så dyr ut som du behöver, men att täcka över den med läcker kolsammet kan göra jobbet rätt. Om din budget tillåter kan du naturligtvis alltid välja mer exklusiva lösningar (till exempel den ädla boudoir-röda krossade sammet).

Sammet är viktigt för glamorösa hem, eftersom det kan ge även begagnade möbler den dyra glansen av en lyxig interiör. När det gäller färger, försök att hålla fast vid juvel-ljusa toner, särskilt de som omedelbart fångar uppmärksamhet (lila, gröna och blå).

Elegant och blank interiör

Gör din inredning dyrare och representera6 Gör din inredning dyrareBildkälla: Maurizio Pellizzoni Ltd.

Att ha ett Hollywood-inspirerat sovrum är inte så svårt idag eftersom det finns gott om mycket lackerade ytor som kan ge dina genomsnittliga möbler det efterlängtade glamorösa utseendet.

Tänk Lucite sidobord som gnistrar i dagsljuset eller till och med fräschar upp dina vintage bitar med metallfärg.

Håll dig till formerna i den djärva Art Deco-geometrin, speglar och metallytor med skarpa mönster. Slutligen hitta en liten fåfänga och en Broadway-inspirerad sminkspegel. Låter perfekt, eller hur?

Modernisera eldstaden med en skärm

Gör din inredning dyrare och representera7 Gör din inredning dyrareBildkälla: Utöver hemmabio

Så underbara som de är, eldstäder undviks i modern interiör. Så om du har en, klä upp den med snygga och vackra skärmar.

Det kan vara en spegel, en snygg guldplatta eller något annat glänsande tillbehör som du tänker på just nu. Det är en av de enklaste och mest prisvärda förändringarna du kan göra hemma, men det är också en av de mest kraftfulla sakerna att göra. Testa det så får du se!

Använd den överdimensionerade triptykon

Gör din inredning dyrare och representera8 Gör din inredning dyrareBildkälla: Paula Grace Designs, Inc.

Det finns inget mer glamoröst än en gallerikänsla som uppnås genom att visa upp konst på konst, även om din samling inte är den dyraste den någonsin har varit.

Stor triptych duk kan verkligen fånga uppmärksamhet, speciellt om du letar efter en plats för att låta din egen kreativitet springa vild. Om du inte är så konstnärlig men ändå vill spara några dollar, tänk på en begåvad vän som kan hjälpa dig.

Byt ut enheterna

Gör din interiör dyrare och representera10 Gör din interiör dyrareBildkälla: Inspirerade interiörer

Verkar diskmaskinen lite daterad för din eleganta makeover? Ersätt den! Gör detsamma med ugnen, torken eller tvättmaskinen. Enheterna behöver inte vara de dyraste du kan hitta, utan snarare de som ser tillräckligt snygga ut för att lägga till det moderna utseendet i ditt hem.

Ljuskronor på oväntade platser

Gör din inredning dyrare och representera9 Gör din inredning dyrareBildkälla: Shelley Starr Design

Ljuskronor är mer och mer vanliga i rum där ingen förväntar sig dem. Mycket ofta kan du hitta dem i badrummet, i köket eller till och med i hallen.

Beroende på vad du gillar kan du välja nyckfulla eller färgade kristallkronor, inklusive de dekorerade med fåglar, blommor etc. Det finns ett brett utbud av moderna mönster i alla storlekar och färger.

Kläd på huvudgavlarna

Gör din interiör dyrare och representera den11 Gör din interiör dyrareBildkälla: Taylor Howes Designs

Det låter “hotelllikt”, eller hur? Ett stoppat huvudgavel skapar en lyxig bris från första stund, vilket inte nödvändigtvis gör det dyrt.

Faktum är att de smarta bland er kan göra egna klädsel, antingen med förskuren skum, MDF eller plywood och vilket lämpligt tyg du vill. Det finns få universella alternativ som du inte kan gå fel med, som taupe silke eller chokladmocka.

Kraften i guld sprayfärg

Guldsprayfärg är det perfekta sättet att återuppliva gamla möbler med lite TLC. Det är mycket praktiskt för rostiga metalltillbehör som till och med kan sprutas helt efter detaljerad slipning.

Med guldspray i verktygslådan kan du till och med förvandla trädgårdsstenar till smakfulla dekorationer och placera dem på soffbordet eller mellan dina böcker på hyllan.

Du kan göra detsamma för att fräscha upp blomkrukor, låddrag eller plastfigurer. De kommer att se betydligt dyrare ut!

Blomsterarrangemang

Gör din interiör dyrare och representera13 Gör din interiör dyrareBildkälla: Jane Lockhart inredningsdesign

Dessa är favoritgodisarna på chica kaféer och restauranger, och det finns en god anledning för dem. Få bladfjädrar och fräscha blomsterarrangemang kan förmedla känslan av vardagslyx, även om de inte kostar jorden.

Köp dem regelbundet från den lokala livsmedelsbutiken (särskilt påseblommor eller långlivade växter) eller plantera din egen gård när du har tillräckligt med tid.

sten

Gör din interiör dyrare och representera den12 Gör din interiör dyrareBildkälla: Charlie & Co. Design, Ltd.

Natursten ser elegant ut överallt, varför den används på stora ytor som hallgolv eller väggar i vardagsrummet.

Sten skapar intryck eller storlek, men om du inte har råd med det, kom ihåg att keramiska plattor har samma kraft.

Golvlängdsgardiner

Gör ditt interiör dyrare och representera det14 Gör ditt interiör dyrareBildkälla: Sutro Architects

Ju längre desto bättre, det är regeln när det gäller gardiner och draperier. Dessa är riktiga synonymer för lyxmark, tillverkade av både billiga tyger och dyra spetsar.

Allt du behöver göra är att använda matning och hänga på dolda spår. Helst bör det vara en lika lång röst bakom dem så att du har tillräckligt med integritet.

att forma

Gör din interiör dyrare och representera den15 Gör din interiör dyrareBildkälla: ACR Villa Skovly

Kronformning är en annan intressant taktik för att ge glamour i ditt utrymme. Du kan hänga den i taket eller på bottenbrädorna – på något sätt är det de riktiga smyckena ditt hem behöver för att se dyrare ut.

Dörr- och fönsterkarmarna kan också formas om du vill att de ska se snyggare ut.

Kluster kuddarna

Gör din inredning dyrare och representera dig själv16 Gör din inredning dyrareBildkälla: WA Design Arkitekter

Du vet förmodligen redan detta, men det är helt enkelt oslagbart! Vadderade kuddar är extremt snygga och personliga. När de ordnas i bulk uttrycker de förtroende och utmärkt smak.

Det bästa med dem är att de inte kostar mycket pengar att köpa.

Bordsskivor av glas

Gör din inredning dyrare och representera dig själv17 Gör din inredning dyrareBildkälla: Heather Merenda

Även om detta är en regel för soffbord vågar inte många tillämpa det på matbordet. Men varför inte byta till den här intressanta basen och köpa ett matbord med en helt transparent glasplatta?

Det kommer verkligen att se beundransvärt ut, men det kommer också att göra platsen luftigare och fräschare.

Använd din egen fantasi

Gör din interiör dyrare och representera den18 Gör din interiör dyrareBildkälla: ASD Interiors – Shirry Dolgin, ägare

För det första blir det billigare. Att anställa en designer eller hitta lösningar som kanske inte är exakt reproducerbara är en enorm kostnad för tid och pengar.

Ta dig istället din tid och design de saker du redan har. Dela upp dem efter deras likheter – det här är ett enkelt knep som tar några minuter, men det är också en genväg till ett dyrt hem.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*