Home / Hem / Fiskbensmönster kontra chevron kakel mönster
Fiskbensmönster kontra chevron kakel mönster

Fiskbensmönster kontra chevron kakel mönster

Sillben är ett mönster som har fått sitt namn efter sillfiskens invecklade benstruktur. Sillbenmönstret består av rektangulära bitar i ett sicksackmönster.

Varje kakel är ordnad så att den ena möter varandra på vardera sidan, men inte enhetligt.

Sillben Mot Chevronmönster 3 Sillben Mot Chevron KakelmönsterBildkälla: Byggmästare i mahogny

Sillbenmönster är ett populärt inredningsmönster, delvis för att det kan användas på nästan vad som helst – golv, gardiner, möbler, tak och mer.

Sillbenmönster mot chevron

Sillben Mot Chevronmönster1 Sillben Mot Chevron KakelmönsterBildkälla: Jaque Bethke för PURE Design Environments Inc.

Sillbenmönster kan lätt förväxlas med chevron om du inte vet skillnaden. Fiskbensplattor är ordnade så att en rektangulär kakel ser ut som den är på väg att glida av en annan.

Brickorna verkar nästan kollidera i ändarna och bildar en sicksacklinje mellan två rader. I slutet av en kakel finns en annan kakel längs kanten i en vinkelrät vinkel.

Tänk på fiskbensmönstret när två uppsättningar persienner kolliderade så att en uppsättning persienner är mellan de andra persiennerna.

Sillben Mot Chevronmönster 13 Sillben Mot Chevron KakelmönsterBildkälla: Sweetlake Interior Design LLC

Chevronbrickmönstret skapar inte samma sicksackmönster. De rektangulära plattorna är enhetliga, och varje sida följer samma riktning i rad.

Där två rader med brickor möts finns en rak linje i mitten. Chevronmönsterbrickan skapar en V-form genom att vända brickan uppåt och brickan bredvid den nedåt.

När du tittar från en kakel till en annan är sicksackmönstret för chevron kontinuerligt, vilket ger mönstret ett nästan vågigt utseende.

Använd fiskbensmönster

Sillben mot Chevronmönster2 Sillben mot Chevron-kakelmönsterBildkälla: Croma Design Inc.

Det finns massor av sätt som fiskbensmönster kan användas i hela hemmet. Den unika designen tillåter struktur och variation. Designen kan användas i nästan allt från golv till tak. Du kan till och med ha en fin backsplash med sillben.

Golv

Sillben Mot Chevronmönster 4 Sillben Mot Chevron KakelmönsterBildkälla: Metcalfe arkitektur och design

För det mesta, när människor installerar ett trägolv, fokuserar de bara på färgen. Bara för att det är lövträ betyder inte att du inte kan göra det intressant.

Gör något annat än standardlayouten med fiskbensmönstret. Fiskbensmönster gör att rummet ser längre ut och i allmänhet mindre tråkigt.

Sillben Mot Chevronmönster 14 Sillben Mot ChevronmönsterBildkälla: Hart Wright Architects, AIA

Denna design görs ännu bättre om ditt hem har trappor eller en balkong för då kan du se hela mönstret. Med traditionellt lövträ kan golvet lätt förbises.

Men med fiskbensmönster kan gästerna inte ignorera det unika och imponerande mönstret. Sillben kan till och med göra en tråkig kontorsyta intressant.

väggar

Sillben Mot Chevronmönster 6 Sillben Mot Chevron KakelmönsterBildkälla: Hensley Custom Building Group

När det gäller väggar bestämmer väggens storlek det bästa sättet att använda fiskbensmönster. Används för mindre väggar, som B. splashbacks eller skorstenbeklädnad, ett mindre format.

Mindre brickor gör att mönstret fortfarande är synligt istället för att klippas på grund av begränsat utrymme. För en större vägg kan du använda längre brickor för hela väggen eller bara en del av väggen för att markera vissa funktioner i väggen eller rummet.

Backsplashes

Sillben mot Chevronmönster 5 Sillben mot ChevronmönsterBildkälla: Moon Bros Inc.

En av de bästa användningsområdena för denna design är i sillbenets ryggstöd. Det accentuerar köket på ett sätt som inte är alltför iögonfallande men inte går helt obemärkt förbi.

En vit sillbenbacksplash är enkel men elegant och erbjuder ett mer intressant alternativ till de vanliga mönsterfria backsplashen.

Sillbenets backplash är inte bara mer attraktivt utan också lätt att komma till. Alla backplattor kan enkelt ordnas om för att bilda fiskbensmönstret.

Det finns inget behov av att köpa specifika material för att uppnå detta mönster, och det är enkelt att du kan skulptera det själv utan hjälp av en inredningsarkitekt.

En backsplash behöver inte bara vara en design, och fiskbensmönster spelar bra med andra mönster.

Kombinera fiskbensmönster med enkla geometriska formmönster eller med chevron för att ge ditt kök ett mer raffinerat och fascinerande utseende. Du kan också lägga till lite färg på fiskbensmönstret så att det sticker ut ännu mer.

Fiskbensmönster är mycket anpassningsbara. Så oroa dig inte om du tycker att backsplash-området är för stort eller för litet. Oavsett storlek är fiskbensmönstret alltid möjligt.

Sillben Mot Chevronmönster 10 Sillben Mot Chevron KakelmönsterBildkälla: Angie Keyes CKD

Men om du vill ha ett mer klassiskt utseende för ditt kök, prova en 2×4 eller 3×6 storlek sillben backsplash. Om du inte är särskilt förtjust i traditioner och vill uttrycka dem, välj ett 2 × 8 rum.

Om du väljer att använda trägolv för att göra ditt fiskbensgolv, överväga också att använda fiskbensplattor. Detta skapar ett återkommande tema i ditt hem som gör att hemmet verkar mer omtänksamt och dekorativt.

Försök lägga till några lampor runt eller i fältet för att återuppliva backsplashen. Du kan också prova att blanda eller ändra både sillben och chevron backsplash.

Sillbenmönster

Sillben Mot Chevronmönster 9 Sillben Mot Chevron KakelmönsterBildkälla: Elizabeth Reich

Det kan överraska dig att det faktiskt finns flera varianter av fiskbensplattan.

Oavsett om du ändrar färg eller riktning finns det många sätt att göra din fiskbenssten unik och individuell.

Neutrala plattor

Sillben vs Chevronmönster 8 Sillben vs Chevron kakelmönsterBildkälla: Masa Studio Arkitekter

Om du vill att dina brickor ska vara mer neutrala är vitt ett tydligt val. Men grått kan fungera lika bra om du lägger lite färg på mönstret.

Grå är en mycket jämn färg som också kan hjälpa till att täcka över de irriterande fläckarna som vit gillar att ta fram. Grå är mer av ett modernt utseende.

Använd ett grått fiskbensmönster tillsammans med vitvaror i rostfritt stål för att få en mer modern känsla.

Så ditt kök kan vara modernt och neutralt och lägga till stil och personlighet i rummet.

Mörkt och grafiskt

Sillben Mot Chevronmönster 7 Sillben Mot Chevron KakelmönsterBildkälla: Giulietti Schouten arkitekter

Använd mörkare gråtoner och svarta för att skapa ett lynnigt kök. Lägg till några ljusa färger här och där så har du en skarp men sofistikerad kontrast som säkert kommer att fånga ögat.

Ett annat sätt att uppnå denna grafiska effekt är att använda korniga, högstrukturerade plattor. Strukturen på plattorna står i kontrast med de tydliga, geometriska linjerna och formerna på fiskbensmönstret.

Detta skapar en viss bild som kan vara svår att skapa på annat sätt. Täck över hela väggen med dessa plattor, och rummet ser tillräckligt starkt ut för att få en formidabel gäst att gispa.

Färgglada plattor

Sillben Mot Chevronmönster 12 Sillben Mot Chevron KakelmönsterBildkälla: FILO fastighetsgrupp

Om du är en lättviktig person med en livlig personlighet, låt fiskbensplattorna spegla det. Välj ljusa färger för brickorna för att ge ditt hem kul.

Eller så kan du använda en konsekvent mörk eller vit färg för mönstret och lägga till färg bara några få brickor. Detta kommer att blanda ihop mönstret och kan skapa ett lysande tema över hela ditt hem.

Det håller också din vägg, golv eller backsplash mer intressant och engagerande.

Olika riktningar

Sillben Mot Chevronmönster 15 Sillben Mot Chevron KakelmönsterBildkälla: Terrakottastudio

Färg är inte det enda sättet att lägga till en twist på det traditionella fiskbensmönstret. Ordna brickorna i valfri riktning – vertikalt, upp och ner, diagonalt.

Var modig och skapa din egen layout som stjärnor, cirklar, trappor etc. Var gärna original eftersom fiskbensmönstret är lätt att anpassa och fungerar för nästan vad som helst!

Att ändra riktningen på plattorna är ett enkelt men lysande sätt att lägga till unikhet och individualitet till en klassisk design.

Det kan också uppmärksamma vissa delar av rummet. Till exempel kan en vertikal backsplash dra tittarens uppmärksamhet på ditt fantastiska kylskåp eller lyxiga bänkskiva.

Slutsats

Sillben Mot Chevronmönster 11 Sillben Mot ChevronmönsterBildkälla: Allwood Construction Inc.

Sillbenmönstret är en klassisk men ändå mycket modern design som fungerar bra i alla rum i huset. Det är populärt för sin enkelhet och fantastiska anpassningsförmåga.

Den kan användas på golv, väggar, splashbacks och mer. Använd den i badrum, kök och sovrum – var som helst! Det är lätt att anpassa mönstret genom att lägga till färg och struktur, eller genom att ändra riktningen på brickorna.

Sillben, tillsammans med sin liknande men tydliga kusin, Chevron, kan också göra ett utmärkt jobb med att skapa en invecklad design som ingen annan.

Det finns mycket att göra med ett mönster som är så elegant och enkelt som sillbenet. Oavsett vilket tema ditt hem har, det finns ett sätt som fiskbensmönster kan fungera för dig.

Allt du behöver göra är att prova det, prova olika mönster och tekniker och sedan bli kär i ditt fiskbensmönster.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*