Home / Hem / En nybörjarguide för plockning av köksplattor
En nybörjarguide för plockning av köksplattor

En nybörjarguide för plockning av köksplattor

Kakel är en viktig del av varje kök och används för dekoration samt en bakvägg nära stökigare områden som handfat och spisar. Vissa använder också kakel som golv i sitt kök istället för något som vinyl med ett falskt kakelmönster.

Vill du renovera en fastighet för första gången? Eller vill du ge ditt första hem en makeover? Att veta var man ska börja kan vara svårt. Så här är en titt på grunderna för hur du väljer de bästa plattorna för ditt köksgolv och väggar för att hjälpa dig om du är ny på det.

Välj kakelplattor

LO2774PW-012 En nybörjarguide för köksplattor

De viktigaste sakerna att tänka på vid golv är budget, komfort, hållbarhet, underhåll och valuta för pengarna.

Om du är en DIY-entusiast kan det vara lätt att lägga kakelgolv, men om du måste klippa kakel kan det bli svårare. Om du är osäker, köp antingen från en plats som erbjuder gratis eller rabatterad anpassning eller arbeta med tegelavgiften i projektet.

Naturligt eller konstgjort?

Geometriska golvplattor-Köksgolv-idéer-Jonathan-Jones En nybörjarguide för köksplattor
Granitplattor är tillräckligt tuffa för kök, men de är tuffa så allt du tappar kommer definitivt att gå sönder. Skiffer är också tufft, även om båda alternativen kan sätta mycket på dina fötter om du står på den under långa perioder.

Stenbrott och terrakotta är ädla Kakel golvplattor Båda måste dock förseglas före användning så att de är vattentäta. Porslin och keramiska plattor är färdiga att använda, hållbara och finns i ett imponerande utbud av färger, mönster och ytbehandlingar.

Välj köksväggplattor

Kakel av keramik eller porslin

Porslin Kakel Golvkök En nybörjarguide för plockning av köksplattor

Om du har ett stort golv att täcka och du har en kort budget är konstgjorda plattor som keramik eller porslin vanligtvis billigare. De är också lätta att hålla rena och kräver i allmänhet lite underhåll. De kan köpas i många olika storlekar och hundratals färger och mönster, och vissa ser till och med ut som marmor eller trä om det är din preferens.

Glasplattor
Dessa är bra för väggarna i ett toppmodernt kök eller en billigare men lika effektiv version som kvarts och harts med ytterligare glasbitar.

Det naturliga utseendet
Det är möjligt att ha stenväggsplattor, även om dessa är ganska dyra och måste tätas före användning. Marmor är också ett alternativ, även om det är vanligare i badrum. Ett stänk av marmorkök ser väldigt elegant ut och bonusen är att det är lätt att hålla rent.

Ett tips angående färg / mönster
Om ditt utrymme är mindre, välj större brickor och ljusa neutrala för att ge känslan av extra utrymme. Det är också bäst att undvika att överdriva noga mönster, antingen fästa dem på en funktionsvägg eller använda dem för att lägga intresse för ett större, mer neutralt block med enfärgad kakel.

Oavsett vilken väg du går, ta dig tid, för i framtiden måste du leva med ditt beslut under en rimlig tid!
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*