Home / Hem / Så här ökar du värdet på ditt hem med en budget

Så här ökar du värdet på ditt hem med en budget

När man funderar på om man ska köpa eller hyra ett hus har värdet det sista ordet. Tyvärr lever vi i en tid med instabil bostadsstatistik och fallande värden, varför varje husägare bör leta efter ett sätt att öka värdet på sitt hem.

Att förbättra kvaliteten är inte en 100% garanti för detta, men det är en bra utgångspunkt för att bli mer konkurrenskraftig på marknaden.

Ibland betyder det att det bara finns några enheter att byta ut, men ibland krävs en fullständig renovering. Att veta hur man kan tillföra värde till ditt hem är verkligen en utmanande upplevelse.

Det är aldrig för sent för en bra start. Läs dessa tips för att öka mervärdet till ditt hem och bli belönad med tiden.

Kvalitet slår kvantitet

Så här lägger du till värde för ditt hem på en budget 1 Hur du lägger till värdet på ditt hem på en budgetBildkälla: Smith Firestone Associates

Innan du fattar några allvarliga renoveringsbeslut, kom ihåg att prioritera kvalitet. Detta är en viktig strategi för att välja värdefulla kosttillskott, vilket innebär att du bara ska köpa hållbara och hållbara material.

Att spendera mindre kan vara en bra idé idag, men ärligt talat föredrar köpare små, obefläckade hem framför herrgårdar med kakskärare.

Börja från utsidan

Hur du ökar värdet på ditt hem på en budget 3 Hur du ökar värdet på ditt hem på en budgetBildkälla: Vitt rum

När en shoppare anländer är det första de imponerar på på utsidan av platsen. Så ge honom en trevlig utsikt som fascinerar honom att komma in.

Om din plats ser övergiven, förfallen eller helt enkelt ful ut, hjälper det dig inte att få en affär. Att reparera utsidan kostar inte för mycket och innebär vanligtvis att man applicerar en färgfärg och fixar brister här och där.

För ett modernt och universellt utseende, välj neutrala nyanser och undvik djärva och prickiga val som limegrön.

Vissa människor kan vara absoluta fans av dina djärva idéer, men majoriteten skulle gå för en ödmjuk och förväntad lösning.

Neutrala system

Så här lägger du till ditt hem på en budget2 Hur du lägger till värdet på ditt hem på en budgetBildkälla: Sutton Suzuki Architects

Chocka inte köpare med upprörande rosa, bländande orange eller neonblå. Det är bra att använda en mängd olika färger och göra platsen välkomnande.

Samtidigt finns det många neutrala nyanser som kan göra samma sak. Magin med neutrala nyanser ligger i deras säkerhet – människor har många olika smaker och uppfattningar, men alla har det bra med beige!

Bekymrade för vad de vill ha, tenderar människor att underskatta detta faktum och beslutet hemsöker tyvärr dem när det är dags att sälja ut. Av denna anledning är neutrala system kända som den gyllene regeln i design.

Hoppa över trenderna

Hur du ökar värdet på ditt hem på en budget 4 Hur du ökar värdet på ditt hem på en budgetBildkälla: LiLu Interiors

Om du följer trenderna är du nästan säker på att du säljer ett föråldrat hem. Populära designlösningar bleknar med tiden. Så håll dig till möbler och apparater som är typ av klassiska och tidlösa i den meningen att de kommer att smälta in i alla interiörer.

Köksmöbler hjälper

Så här ökar du värdet på ditt hem på en budget 5 Hur du ökar värdet på ditt hem på en budgetBildkälla: Josh Partee | Arkitektfotograf

När du pratar om köket, överväga effekterna av dina skåp. Detta är det första kunderna märker efter att ha kommit in i köket. Så tänk på ett trendigt, men ändå elegant och slitstarkt stycke.

Glöm inte golv, lister och fönster och lägg till vinställ och träverk för att göra köket unikt. För att hålla nere kostnaderna måste du omforma skåpen och lägga till lådtillbehör.

Gör det energieffektivt

Detta är en trend som är väldigt viktig, och du kommer att förstå om du helt enkelt kommer ihåg dina månatliga vatten- och energikostnader.

Om du kan sänka kostnaderna så här för andra ägare, tjänar du mer pengar på att sälja ditt utrymme. För att förstå hur du gör detta, kontakta lokala leverantörer för granskningar och råd.

Underskatta inte jorden

Så här ökar du värdet på ditt hem på en budget 6 Hur du ökar värdet på ditt hem på en budgetBildkälla: Neumann Mendro Andrulaitis Architects LLP

Istället för att göra det slående vackert, gör det glas för att vara hållbart. Ju högre du uppdaterar den, desto längre kommer den att vara och desto bättre är avkastningen.

Vi rekommenderar lövträ, natursten och kakel, medan vinyl och mattor är längst ner i vår lista över alternativ att överväga.

Hyra professionell hjälp

Hur du ökar värdet på ditt hem på en budget7 Hur du ökar värdet på ditt hem på en budgetBildkälla: Kariouk Associates

Om du inte är en renoveringsexpert, överväga att anställa en professionell för att göra det åt dig, eller uppskatta åtminstone mängden arbete.

Du kanske tror på dina DIY-färdigheter, men det är ingen garanti för att din brist på uppmärksamhet inte kommer att synas och ingen kund kommer att bli imponerad.

Låt experter göra hanterbara uppgifter eftersom de redan har gjort det och de kan lösa även de mest komplicerade problemen. Det kommer naturligtvis att kosta, men du kommer att vara djupt tacksam för att du gör det när du har kommit ett steg före dina konkurrenter.

Byt beslag även om du inte behöver

Hur du ökar värdet på ditt hem på en budget8 Hur du ökar värdet på ditt hem på en budgetBildkälla: Koncept kök och badrum

Den vanliga tidsperioden då sanitära inredningar har en garanterad effektivitetsgrad är 10 år. När dessa tio år har gått, överväga att byta ut det, även om det ser ut som om det fungerar ordentligt.

Byt ut hylla med högkvalitativa material som antik koppar, mässing och borstat nickel (de kostar inte ens mycket för dig!).

Välj en samling som matchar kontroll-, kran- och diskbänkar för diskbänken. För badrummet, å andra sidan, köp duschar och handfatreglage som harmoniserar med det enhetliga utseendet på resten av ditt hem.

Fokusera på detaljerna

Hur du ökar värdet på ditt hem på en budget9 Hur du ökar värdet på ditt hem på en budgetBildkälla: Webber + Studio, arkitekter

Vi vet att din budget inte är obegränsad och att du har rätt om du först fokuserar på större renoveringar. Överskrid dock inte effekten av detaljer!

Du har ingen aning om hur mycket värde en attraktiv trappa eller en snidad garderob till exempel kan tillföra. Ge människor extra som stoppade sänggavlar, uteplatser eller extra lagringsutrymme så kommer de att uppskatta det.

Gör din egen inspektion

Hur du ökar värdet på ditt hem på en budget10 Hur du ökar värdet på ditt hem på en budgetBildkälla: 50 grader norr arkitekter

Med inspektion menar vi inte att gå runt och leta efter rent kosmetiska problem. Inspektion innebär att man undersöker varje detalj och hanterar försämrade tak, föråldrade elektriska system eller eventuellt angrepp av termiter.

Utan en professionell inspektör kan dessa problem inte lokaliseras. Baserat på sin erfarenhet kommer inspektören själv att upptäcka de flesta dolda problem som Murphys lag säger kommer att uppstå när de förväntas minst och kommer att påverka priset på din plats negativt. Utför inspektionen så snart som möjligt – ju längre du väntar desto mindre märkbar blir skadan!

Du är ansvarig för lamporna!

Hur du ökar värdet på ditt hem på en budget11 Hur du ökar värdet på ditt hem på en budgetBildkälla: Ren belysning

Även om de kostar mycket är de mycket viktiga när det gäller att tillföra värde till ditt hem.

Ett hus fullt av föråldrade lampskärmar av papper och gammaldags ljuskronor är inte av intresse för köpare, eftersom de omedelbart kommer att börja beräkna den beräknade kostnaden för utbytet.

Om möjligt, fixa och häng lampor på flera ställen och låt belysningen spela sin roll för att göra andra dekorationer mer synliga och vackra. När lamporna är energieffektiva tillför de ditt hem ännu mer värde.

Mysigt sovrum

Hur du ökar värdet på ditt hem på en budget12 Hur du ökar värdet på ditt hem på en budgetBildkälla: DKOR Interiors Inc. – Inredningsarkitekter Miami, FL

Det stora sovrummet måste skapa en känsla av komfort och reträtt och det finns många sätt att uppnå detta. Du kan fräscha upp platta tak med upphöjda brickor och lägga till mer än ett belysningsalternativ.

Den föredragna är uppenbarligen dimning eller ett par vägglampor för en hotellatmosfär som alltid gör att platsen ser dyrare ut än den är.

Anlagda och upplysta gårdar

Hur du ökar värdet på ditt hem på en budget13 Hur du ökar värdet på ditt hem på en budgetBildkälla: CCI renoveringar

Du kan göra magi för värdet av ditt hem när du har en trädgård och tillräckligt med tid för att utforma det. När gården ser fin ut, ger det vanligtvis helhetsintrycket att ägarna har tagit hand om sitt utrymme, medan mulch och döda växter kan ha motsatt effekt.

Håll därför gården organiserad och välkomnande och låt dem reflektera över de trevliga sommareftermiddagarna de skulle tillbringa där.

Om du inte själv är expert, hyra en trädgårdsmästare för att göra det åt dig. Glöm inte att tända den ordentligt, för köpare kan också anlända på kvällen och du vill inte förlora effekten av en vacker trädgård bara för att de inte lyckades se den.

Naturligtvis finns det en mängd olika lampor att välja mellan, och du kommer säkert att hitta det perfekta eleganta tillskottet för att göra din trädgård ännu vackrare på natten.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*