Home / Hem / Eldgropsdesigner, idéer, omslag och hur man gör en

Eldgropsdesigner, idéer, omslag och hur man gör en

En eldstad kan lägga till en helt ny dimension på utsidan av ditt hem. Utomhus eldstäder kan göra en blygsam bakgård till den bästa inomhusplatsen. Att tända en eld kan till och med göra en kväll utomhus till ett evenemang.

Det finns många alternativ för bakgårdens eldgropsdesign, från en vedeld till en gaseld till en överjordisk eldstad till flera detaljerade eldstadsdesigner. Du kan bygga den själv, köpa den i en butik eller låta den byggas av en entreprenör. Det finns många bra idéer för eldgropar på bakgården.

Vilka är fördelarna med en eldstad för utomhusbruk?

  • En eldstaden ger ljus och värme för att förlänga den del av året när du kan använda din trädgård för att samlas.
  • En eldstad är en utmärkt samlingsplats för familj och vänner.
  • Du kan få din eldstad att se ut som du vill!
  • Eldstaden drar alla in i bakgården och bort från TV-skärmen.
  • En eldstad ökar värdet på ditt hem.

Alderwood-landscape-by-Alderwood-landscape-architecture-and-construction brand pit designs, idéer, omslag och hur man gör en
Bildkälla:Alderwood landskapsarkitektur och konstruktion

Hur man gör en eldstad

Välja bränslekälla

Det första du ska bestämma för din bakgård eldstadsdesign är vilken typ av bränslekälla du ska använda till den. Detta påverkar konstruktionskraven inte bara för eldstaden utan också för hela din trädgård. Basera dina eldgropsidéer på din bränslekälla.

En vedeldning är mycket traditionell och skapar en lägereldslukt. Det är ett mycket billigt alternativ som kostar cirka $ 1,50 per brand. Du måste ha en plats att lagra och tända torrt trä så att du kan starta elden och mata den.

Att få elden igång tar lite ansträngning, liksom att hålla den igång. Du måste se till att det är minst 10 fot från vilken struktur som helst för säkerhet.

En gaseldad spis kan köra antingen flytande propan som gasgrillar eller naturgas. Att använda en propanbehåll gör eldstaden mer bärbar om hela installationen inte är för tung. Det kostar vanligtvis cirka 2 dollar om du startar branden.

Den kan placeras var som helst så länge du följer lokala regler och förordningar. Du måste regelbundet rengöra brännarens öppningar och ventiler. Om du ansluter eldstaden till ditt hems naturgasledning sparar du pengar över tiden, speciellt om du regelbundet gör en utomhuseld.

Patio-och-eld-grop-sommar-2011-av-Sun-Valley-landskapsarkitektur eldgropsdesigner, idéer, omslag och hur man gör en
Bildkälla:Sun Valley landskapsarkitektur

Naturligtvis har en gasbrand också andra fördelar. En två timmars eld kostar ungefär $ 5. De är faktiskt mer miljövänliga än vedeldade eldstäder. När människor sitter en liten stund vid gaselden luktar inte deras kläder och hår.

Utan rök kommer en gasspis inte att orsaka problem för personer med andningssvårigheter. Det finns ingen aska att städa upp och inga gnistor att oroa sig för. Du kan också förvandla en gaseldplats till en eldstadsgrill om eldstaden har rätt betyg.

Eldstorlek storlek

Därefter bör du ta reda på hur stor eldstaden ska eller ska vara. För en vedeldad grop som du kommer att fortsätta ett tag vill du ha en större eller djupare eldstad. Mindre eller grundare eldstensskal kan också hållas igång ett tag, men du måste ha mycket ved till hands för att hålla det igång.

Tänk också på hur många människor du vill eller förväntar dig att sitta vid eldstaden. Du vill se till att alla är bekväma och att den konversationen är lätt att ha. Detta är också viktigt för att ta reda på hur många platser du vill ha.

Boise-Residence-by-Hsu-McCullough Fire Pit Designs, Ideas, Covers, and How to Make One
Bildkälla:Hsu McCullough

Lokala förordningar

Din stad eller ditt område har sannolikt flera regler om storleken och strukturen på bakgårdens eldstäder. Du kan behöva brandsläckare ett visst avstånd från eldstaden. Var noga med att kontrollera de juridiska kraven innan du börjar bygga en eldstad. Annars kan du få höga böter.

Material och struktur

När du väl känner till grunderna är det nu dags att ordna dina eldstadsidéer utomhus. Du bör välja material som kommer att komplettera din landskapsarkitektur och som kommer att hantera lokalt väder väl under säsongerna.

En tegelhärd är en mycket traditionell permanent härd. Det ser bra ut att sitta utanför ett lantgård eller utanför ett modernt hem. Tegel tål mycket väder – hus är byggda av det – men se till att det är ordentligt lagt. En rund eldstaden ser väldigt traditionell ut och de flesta tegelstenar är cirkulära.
En metallbrunn kan vara mycket modern eller väldigt rustik.

Allt beror på design och typ av metall som används. Vittrad metall och wellpapp passar perfekt med västra landskapsarkitektur. En fyrkantig design i rostfritt stål ser både väldigt modern och väldigt mysig ut.

Fire Pit-by-Rick-ODonnell-Architect Fire Pit Designs, Ideas, Covers, and How to Make One
Bildkälla:Rick O’Donnell arkitekt

En hemgjord eldstad öppnar många möjligheter. Du kan göra den av betong eller till och med få ringen att göra av staplad sten. Det bör komplettera ditt befintliga hem och landskap. Eldstaden kommer automatiskt att vara en kontaktpunkt för din trädgård.

En mobil eldplats kan vara det bästa alternativet för vädret och hur du använder det. En eldstad sjunkit i golvet har inbyggda sittplatser och fungerar som vindskydd. Du kanske vill få ett eldstadsskydd för att förhindra att regn och skräp byggs upp i eldstaden.

Du kanske vill inkludera ett stålfoder i eldstaden oavsett vad du planerar att göra det från. Detta foder gör det lättare att rengöra vedspisar. Det förhindrar också att överdrivna mängder värme absorberas i stenen medan det återspeglar hörseln för människorna som sitter runt eldstaden.

Slutsats

En eldstad är ett utmärkt tillskott till din landskapsarkitektur. Med så många designalternativ kan en eldstaden byggas eller köpas för att passa i vilken stil som helst för alla typer av samlingar. Det kommer att vara en utmärkt kontaktpunkt för alla evenemang.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*