Home / Hem / Designtips för att dekorera ett litet sovrum med en budget
Designtips för att dekorera ett litet sovrum med en budget

Designtips för att dekorera ett litet sovrum med en budget

Platsen där vi är fria från stress och bekymmer i vardagen är ingen annan än sovrummet.

Här tillbringar vi vår tid med att koppla av, sova och för par är det också en plats att njuta av romantik.

Det finns många användningsområden för sovrummet, till exempel: B. Läsa, titta på TV eller andra fritidsaktiviteter.

Designtips för att dekorera ett litet sovrum på en budget 1 Designtips för att dekorera ett litet sovrum med en budgetBildkälla: Oliver Burns

Sovrummet kan också vara ett förvaringsutrymme eftersom många av våra tillhörigheter, inklusive garderober med kläder, tillhörigheter, värdefulla föremål och mycket mer förvaras i detta utrymme. Var försiktig när du ställer in rummet eftersom det kan vara lite trångt om du inte har för mycket utrymme att arbeta. Därför är det väldigt viktigt att veta hur man får ut mesta möjliga av ett litet sovrum om du vill se till att det finns platsfri morgon och natt.

Det kanske inte är lätt att lägga i många möbler och föremål, eller ha ett litet antal praktiska, men ett litet sovrum kan vara en riktigt bekväm och välkomnande plats med rätt taktik som att skapa intryck av ett större utrymme.

Gör ett iögonfallande centrum.

Vilket bättre sätt att säga “imponerande och snyggt” än ett rum som har sitt eget fokus och ett bra arrangemang av föremål? Fokus kan vara vad du vill – sängens huvud eller till och med ditt fönster. Om du väljer sängens huvud kan du komplettera det med att dekorera det med en iögonfallande inriktning av kuddarna.

Designtips för att dekorera ett litet sovrum på en budget 2 designtips för att dekorera ett litet sovrum med en budgetBildkälla: Elizabeth Cross-Beard

Om något liknande fönstret också fångar ögat kan du dekorera den ena eller andra mer neutralt för att behålla effekten av den valda kontaktpunkten, eller du kan skapa en kombinerad kontaktpunkt, till exempel genom att placera sängen framför fönstret .

Lugna färger för att utöka utrymmet

Att integrera liknande färger för väggar, möbler och sängkläder i rummet kan skapa en känsla av lugn och ro. Denna lugn förbättrar stämningen och bredden i rummet något. Denna färgpalett är lätt för ögonen när dina ögon försiktigt tittar över de subtila färgskillnaderna och den totala balansen. En kontrasterande färg är inte en dålig idé eftersom den kan krydda atmosfären med en touch av kreativitet.

Designtips för att dekorera ett litet sovrum med en budget 3 designtips för att dekorera ett litet sovrum med en budgetBildkälla: InDesign / Lori Ludwick

Spegel för djupet

Det perfekta sättet att lägga till dimension i ett rum är att använda speglar eftersom de ger ljusstyrka och djup och har en enorm inverkan på ett litet sovrum. De är ett utmärkt alternativ till fönster som ljuskälla och ett elegant val av inredning. När du dekorerar ett litet sovrum på en budget kan det bara vara ett trick att lägga till några små speglar i ett intressant arrangemang för att ge ditt rum estetisk charm.

Designtips för att dekorera ett litet sovrum på en budget 4 designtips för att dekorera ett litet sovrum med en budgetBildkälla: mdiscipio

Mer ljus

För ett litet rum är det mycket viktigt att hålla så mycket ljus som möjligt ut ur dina fönster. Därför skulle det vara ett klokt beslut att begränsa fönsterbehandlingar. Jalusier eller hängande platta skärmar gjorda av voile eller spets är bra alternativ när integritet är ett problem.

Designtips för att dekorera ett litet sovrum på en budget 5 Designtips för att dekorera ett litet sovrum med en budgetBildkälla: ARBETEN

Den perfekta glöden

Som en till synes obetydlig detalj är belysning en av de viktigaste sakerna som påverkar atmosfären i rummet. Du kan leka med belysningen i ditt rum genom att prova olika positioner för att uppnå önskad effekt på ditt privata utrymme. Det är bäst att hålla belysningen mjuk så att du kan integrera en drömmande och varm miljö som kastar bort storleken på rummet i dina ögon.

Designtips för att dekorera ett litet sovrum på en budget 6 Designtips för att dekorera ett litet sovrum med en budgetBildkälla: Vanessa De Vargas

Att strategiskt placera en strålkastare på sängen kan ge den en fräschare och bredare känsla, eftersom en pendellampa kan sätta sängen själv i rampljuset genom att bada den i ljus medan den hänger från taket.

Gör sängen mindre

Vad är ett enkelt sätt att få lite extra utrymme? Varför inte minska sängens storlek lite? En queen size-säng tar cirka 33 kvadratmeter medan en full säng tar upp cirka 28 kvadratmeter. Denna subtila förändring kan göra stor skillnad när utrymme är viktigt för dig. Det är inte en så stor förändring att du förmodligen inte ens känner för mycket skillnad medan du låter ditt utrymme andas.

Designtips för att dekorera ett litet sovrum på en budget 7 designtips för att dekorera ett litet sovrum med en budgetBildkälla: Shannon Malone

Släpp in luft

Gör inte rummet täppt – för många saker är inte bara onödiga, de kan också vara mycket obekväma. För mycket möbler eller olika föremål leder i slutändan till någon form av röran. Så det är viktigt att välja något som tar mindre plats. Att välja rätlinjiga möbler framför böjda möbler sparar utrymme, medan inbyggda minimalistiska designade bitar är ett effektivt och elegant sätt att göra det.

Designtips för att dekorera ett litet sovrum på en budget 8 designtips för att dekorera ett litet sovrum med en budgetBildkälla: Toks Aruoture

Möbelns funktion

Som tidigare nämnts är kurviga möbler definitivt inte lämpliga för små sovrum. Möbler med raka linjer skulle vara ett bättre val eftersom det tar mindre plats. Om du vill ge ditt rum en luftigare känsla, lyft dina solstolar och bord vid benen. Det förstorar utrymmet och får det att se friskt ut.

Multifunktionella möbler är mycket viktigt – en ottoman att sitta på och förvara kläder, ett nattduksbord som kombinerar säng och skrivbord och ett sidobord för extra lakan är bara några små tips för sovrumsdesign att använda när man dekorerar och förvarar kan använda ledigt utrymme i åtanke.

Designtips för att dekorera ett litet sovrum på en budget 9 Designtips för att dekorera ett litet sovrum med en budgetBildkälla: Cotton Tree Interiors

Du kan enkelt få saker gjorda i sovrummet genom att placera ett litet skrivbord bredvid sängen. Varför inte ett litet nattduksbord som du också kan arbeta med? Loppmarknader är till exempel ett bra ställe att hitta ett litet begagnat skrivbord som är unikt och som passar ditt sovrum.

Rätt lager och texturer

Det är alltid kul att duscha ditt personliga utrymme med charmiga texturer som ökar dess estetik. Till exempel kan ett par kuddar gjorda av mjuka och bekväma tyger vara inbjudande dekorationer, liksom en texturerad filt kan vara en snygg bit som färgar dina nätter. Att leka med färgerna och texturerna på dina gardiner och ha ett välskött golv med en mjuk matta kan definitivt ge personlighet till rummet.

Designtips för att dekorera ett litet sovrum på en budget 10 Designtips för att dekorera ett litet sovrum med en budgetBildkälla: Helena Bryan

Både en sänggavel och en bokhylla

Det ser väldigt bra ut och är praktiskt. Att göra en bokhylla från huvudgaveln är ett enkelt sätt att nå en bok som du vill läsa innan sängen. De finns i många former, med många hyllor och hörn att välja mellan.

Designtips för att dekorera ett litet sovrum på en budget 11 designtips för att dekorera ett litet sovrum med en budgetBildkälla: Stephani Buchman

Förvara den under sängen

Ett annat bra sätt att spara utrymme är under din säng. Korgar, plastbehållare, degskålar eller rulllådor ger användbart förvaringsutrymme där inget utrymme slösas bort när du placerar det under sängen. När du lägger den under sängen är allt säkert och ditt rum är säkert och rörigt. Vakuumförslutna rymdpåsar sparar extra utrymme när du fyller behållaren.

En accentvägg

En vägg målad i en annan nyans eller dekorerad med intressant tapeter lyser upp rummet och ger det extra djup.

Designtips för att dekorera ett litet sovrum på en budget 12 designtips för att dekorera ett litet sovrum med en budgetBildkälla: Laura Stein Interiors

Använd vertikalen

Om du undrar hur du ställer in ett litet sovrum, kom ihåg att det är viktigt att hålla ett organiserat utseende genom att utnyttja ditt vertikala utrymme så mycket som möjligt. Du kan använda flytande hyllor för några av dina böcker och tidskrifter. En mer kreativ idé skulle vara att hänga minikorgar och hinkar på väggen så att du kan förvara allt du behöver i dem.

Designtips för att dekorera ett litet sovrum på en budget 13 Designtips för att dekorera ett litet sovrum på en budgetBildkälla: Laurie Clark

Ta med korgar

Korgar är definitivt ett utmärkt val för dekoration. De finns i olika former och storlekar och kan enkelt komplettera ditt rums design under användning. Du kan också placera dem var du vill. Till exempel är en strategiskt placerad korg med tidningar bredvid din säng ett utmärkt sätt att organisera ditt läsmaterial och föra det nära dig.

Lampan

Här är en annan fokusidé! En ljuskrona, lykta eller pendellampa kan vara precis saken för att frigöra utrymme på golvet och vara den iögonfallande detalj som ditt rum behöver.

Designtips för att dekorera ett litet sovrum på en budget 14 designtips för att dekorera ett litet sovrum med en budgetBildkälla: Svartband design

Whopping Window Behandlingar

Det är känt att drapering av gardiner lite högre än vanligt genom att placera stavar närmare taket ger intrycket av ett mycket större utrymme. Effekten blir ännu större när gardinerna är tillräckligt långa för att röra golvet. Du kan också använda stången till din fördel – gardiner som hänger på en stång som är bredare än fönstret täcker både fönstret och väggen på sidorna, vilket gör att fönstren ser större ut.

Eliminera röran

Låt ditt rum andas. När du blir av med alla gamla och onödiga saker som du har hållit på så länge kommer ditt rum att se mycket rymligare och större ut. Förbättra estetiken genom att bara förvara det väsentliga och förvara dem i exakta förvaringsrum.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*