Home / Hem / DIY-idéer för att förbättra ditt hemlagring
DIY-idéer för att förbättra ditt hemlagring

DIY-idéer för att förbättra ditt hemlagring

Ny forskning har visat att fotavtrycket i våra hem krymper, det genomsnittliga vardagsrummet är en tredjedel mindre och sovrummen blir mindre och mindre. Det betyder att få ut det mesta av ditt hem har aldrig varit viktigare, särskilt när det gäller lagring.

Det är sant att det finns knep för inredning som gör att du kan göra rum mer rymliga. Men om du tycker att ditt hem känns litet och trångt kan lite DIY göra en lösning.

Konvertera utrymme under trappan

För många människor går utrymmet under trappan ofta till spillo för att dölja skräp eller för att dammsuga. Detta område kan dock användas bättre för att ge antingen ytterligare lagring eller, i vissa fall, ytterligare utrymme.

Understairs-Gallery-2d-1920x1305 DIY-idéer för att förbättra ditt hemlagring

Genom att putsa och måla detta rum och på ett smart sätt täcka alla elmätare kan du göra det förvandlas under trappan i ett skafferi eller sittgrupp, en husdjurssäng eller läsplats och i hyllor, lådor eller ett skåp.

Installera dold lagring av sängramar

Sovrummet är ett rum som behöver mer och mer förvaringsutrymme. Problemet är att det kan vara svårt att uppnå utan ytterligare lådenheter eller garderober, men många sovrum saknar den golvyta som krävs för att göra det.

Dolda sovrumsförvaring DIY-idéer för att förbättra ditt hemlagring

Tänk istället på sängramens alternativ för att hålla ditt sovrum snyggt och för bättre förvaring utan att ta upp allt utrymme. Detta kan inkludera att du byter ut ditt huvudgavel mot en hylla (antingen synliga eller dolda utdragningsalternativ) eller Installera gasfjädrar för att enkelt höja sängbotten och erbjuder mycket dolt lagringsutrymme.

Använd utrymme på väggen

Medan du förmodligen redan har funderat på att investera i mer lagringsutrymme och utnyttja det tillgängliga golvytan, har du funderat på att bryta dig in i väggarna? Även om detta kan vara en större uppgift som kräver ytterligare verktyg och planering, kan det ge smart lagring i ett litet utrymme.

Till exempel i ett litet badrum, Installation av inbyggd lagring kan säkerställa att det finns plats för schampoflaskor, tillbehör eller handdukar. Alternativt, om det saknas väggskåp, kan det skapas utrymme i köket för ett utdragbart kryddställ eller ett utdragbart skåp eller en extra hylla för tallrikar och skålar.

Installation av inbyggda garderober

Genom att omvärdera befintligt inbyggt förvaring som skåp och alkover kan du hitta extra utrymme utan att ta mer plats. Detta kan innefatta att säkra mer lagringsutrymme från det befintliga utrymmet genom att lägga till fler hyllor eller ändra höjden. Eller så kan du gå ett steg längre genom att installera ett hopfällbart skrivbord för att skapa ett funktionellt hemmakontor.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*