Home / Hem / Att välja bra köksmöbler kan vara en utmaning
Att välja bra köksmöbler kan vara en utmaning

Att välja bra köksmöbler kan vara en utmaning

Du bör se köket som hjärtat i ditt hem och hålla det i gott skick så att resten av “kroppen” fungerar ordentligt. Köket är också där du förbereder maten, vilket innebär att den ska vara funktionell, inte bara vacker.

Hur väljer du bra köksmöbler? Vi kunde inte tänka oss ett universellt svar på denna fråga. Att välja bra köksmöbler är mer en kombination av faktorer och smak, vilket tillsammans ger ett underbart resultat.

För gott eller ont finns det mycket forskning som behöver göras innan du börjar dekorera ditt kök. Kolla in våra tips om hur du väljer köksmöbler och se om du är på rätt väg:

Huvudfunktionen i ditt kök

Att välja bra köksmöbler kan vara en utmaning1-1 Att välja bra köksmöbler kan vara en utmaningBildkälla: Hill Farm Furniture Ltd.

Kök gjordes för matlagning, period. De har vuxit mycket under de senaste åren och har blivit multifunktionella platser där vi äter, arbetar eller till och med bjuder in vänner för roliga middagar, men kök är främst avsedda som matlagningsområden.

Det gör matlagning till en topprioritet som du måste tänka på när du köper köksmöbler utan att påverka de andra funktionerna i ditt kök.

Att välja bra köksmöbler kan vara en utmaning3 Att välja bra köksmöbler kan vara en utmaningBildkälla: Maric Homes

Till exempel bör öppna kök utformade för att ta emot och underhålla gäster ställas in på ett intressant och roligt sätt, helst med en strömbrytare eller ett par väl valda avföring.

Pallar ser snygga och mysiga ut och ska inte bara användas av gästerna – de ska också vara din favoritpaus när du lagar mat.

Storleken och arbetsytan du har tillgänglig

Att välja bra köksmöbler kan vara en utmaning2 Att välja bra köksmöbler kan vara en utmaningBildkälla: One & Only Interior

Att köpa möbler utan att ta hänsyn till storleken på ett rum är självklart ett fruktansvärt misstag. Om du inte har turen att få en lösning konfigurerad av ögat behöver du exakta åtgärder och välplanerade lösningar.

Även om en del passar, ska den passa sömlöst snarare än att överväldiga hela utrymmet. Så fråga innan du köper och tänk på de saker du verkligen behöver. Behöver du en disk, frukostplats eller förvaring?

Att välja bra köksmöbler kan vara en utmaning4 Att välja bra köksmöbler kan vara en utmaningBildkälla: Margaret Donaldson Interiors

Den andra saken att tänka på är naturligtvis de möbler du redan har (om det finns några) och att välja delar som lätt kommer att smälta in i den infrastrukturen.

Ett universellt råd för köksmöbler är att välja långa och funktionella förvaringsutrymmen placerade vertikalt på mindre fläckar eller horisontellt på större fläckar. Det perfekta fallet är naturligtvis ett rymligt kök som rymmer din dekorationsupplevelse och mer hemtrevliga, söta möbler.

Färger

Att välja bra köksmöbler kan vara en utmaning5 Att välja bra köksmöbler kan vara en utmaningBildkälla: Red Pepper Design & Cabinetry

Det första du bör bestämma ska vara färgen, speciellt om du redan har implementerat ett färgschema i köket. Det tar inte ett konstnärligt öga att se att lila inte går med brunt, men i fall av nära skillnader mellan färger kan du vara riktigt förvirrad.

Det bästa sättet är att välja färger som är helt motsatta det du redan har, eller välja färger som liknar varandra. Märkbara skillnader rekommenderas aldrig.

Nästa steg: material

Att välja bra köksmöbler kan vara en utmaning6 Att välja bra köksmöbler kan vara en utmaningBildkälla: Urrutia design

Det kanske inte är lika utmanande som vardagsrummet, men köksmöbler kommer också att ge dig en svår tid innan du upptäcker rätt material.

Vi skulle säga att detta beror på stilen, vilket innebär att moderna kök kan hantera rostfria hyllor och tillbehör, medan vedkök är bättre lämpade för rustika och traditionella kök. Om du är osäker på vad du vill uppnå, ta en minut och blanda elementen en efter en.

Snart kan du se om toppar av rostfritt stål, trävagnar eller kopparställ är din lösning. De modiga bland er kommer sannolikt att hitta inspiration i att skapa originalkombinationer av dessa material.

Bra shopping

Att välja bra köksmöbler kan vara en utmaning7 Att välja bra köksmöbler kan vara en utmaningBildkälla: Aviad Bar-Ness

Köket är inte platsen att leta efter besparingar eftersom det sannolikt är det enda rummet i ditt hem där möbler förväntas skadas.

Det finns en öppen spis i närheten, massor av raka linjer och skarpa kanter att tänka på, och massor av aktiviteter att göra.

Det är därför som kvalitet bör vara din främsta prioritet, vilket innebär att du bara köper bitar från ansedda leverantörer med utmärkta meritlistor. Lita på oss; Detta är mycket viktigare än att köpa en soffa.

budgetering

Att välja bra köksmöbler kan vara en utmaning8 Att välja bra köksmöbler kan vara en utmaningBildkälla: David Vandervort Architects

Du vet vad du ska göra och du vet hur, men det största problemet är alltid budgetering. När du tänker på att köksmöbler är en långsiktig investering behöver du mer ekonomi för att se till att du köper hållbara bitar.

Spara inte på fasta öskåp och nya enheter! Gör också en detaljerad undersökning och jämför priser innan du köper för att få en fickvänlig lösning som ser bra ut samtidigt som den fungerar felfritt. Om du inte har råd att köpa mycket, återanvänd gamla och vintage möbler – resultatet blir också vackert!

Utseende eller funktionalitet?

Att välja bra köksmöbler kan vara en utmaning9 Att välja bra köksmöbler kan vara en utmaningBildkälla: Egen design

Samma fråga som dyker upp i varje rum! Om du inte har ett köketema väljer du ett och ställer in det därefter. Jaga allvarliga funktionella delar i processen, för om du inte gör det kommer hela köksändamålet att ifrågasättas.

Funktionellt innebär att du väljer bitar som passar utrymmet, matchar de gamla möblerna eller har tillräckligt med köksinventering för att hjälpa till med matlagning och andra aktiviteter. Det finns ingen kompromiss, det borde det vara!

Gör utrymme för funktionalitet

Att välja bra köksmöbler kan vara en utmaning12 Att välja bra köksmöbler kan vara en utmaningBildkälla: Vision Homes & Remodeling

Om du inte vet vad som är bra, fråga vad som är dyrt och kalla detta den ultimata regeln för inredning i allmänhet. När det gäller kök har extrem funktionalitet ett högre pris, även om priset som sådant har olika betydelse för varje person.

Det är svårt att fastställa universella regler för hur ett kök fungerar, men det är få som bör övervägas: förvaring är högsta prioritet; Du behöver öar med inbyggt förvaringsutrymme, antingen stora skåp eller lådor.

Mindre skåp ser snyggare ut, men oavsett hur hårt du försöker kan du inte lägga allt ditt lager där. Stolar runt öarna är obligatoriska; Annars ser platsen inte bra ut alls.

Rätt föremål för ditt kök

Att välja bra köksmöbler kan vara en utmaning11 Att välja bra köksmöbler kan vara en utmaningBildkälla: Stora rum!

Innan du beslutar om något, mät och inspektera platsen ordentligt. Det finns inget utrymme för allvarliga misslyckanden eftersom kök vanligtvis är små och varje enskilt element måste passa.

Ta mätningarna med dig och försök att inte köpa vackra bitar som inte är användbara för ditt kök, hur starka dessa frestelser kan vara.

Beroende på vilket utrymme du har tillgängligt kan du tänka på intressanta och kreativa lösningar, till exempel ett litet frukostbord eller till och med en helt separat matplats.

Utrustning

Att välja bra köksmöbler kan vara en utmaning13 Att välja bra köksmöbler kan vara en utmaningBildkälla: Mark English Architects, AIA

Inredning är enkelt med rätt möbler. Du behöver bara några utvalda och attraktiva tillbehör för att förhindra att köket blir tråkigt och ensamt.

Lyckligtvis finns det ett stort urval: du kan kombinera kylkrukor och blockknivhållare med vagnar av rostfritt stål eller lägga till ett perfekt träelement i ditt rustika kök.

Köksmärken och kundservice

Att välja bra köksmöbler kan vara en utmaning10 Att välja bra köksmöbler kan vara en utmaningBildkälla: Ana Williamson arkitekt

En av de bästa lösningarna du kan komma på är att be en designer skapa ett speciellt kök åt dig, med uppmärksamhet på eventuella specifika förändringar som håller på att genomföras.

Men gör dig redo att betala mer för det! Unika mönster är naturligtvis dyrare, men åtminstone blir resultatet något som definitivt kommer att tillgodose och svara på alla dina behov.

När du väljer ett varumärke eller en specifik design, ta reda på mer om tjänsterna efter köpet som erbjuds. Detta är viktigt för din fantastiska kökinstallation och underhåll!
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*