Home / Dekor / Idéer för tak i köket
Idéer för tak i köket

Idéer för tak i köket

KÖKTAK IDÉER – De flesta av oss föredrar att täcka taket mellan taket och köket med ett visst material. Detta gäller för andra rum i ett hus. Strategin hjälper till att samla dammpåsar så att de inte krossar köket.

Annars kommer takbeläggningen att skapa en varm och bekväm atmosfär i köket. Vissa går längre genom att måla taket med dekorationer, från vackra taklampor till detaljerad ljuskronabelysning.

Planerar du att omforma kökstaket inom en snar framtid? Ta några minuter att läsa våra stilar nedan.

Former av köketaket

Former av köketaket
Källa: hgtv.com

Vi öppnar den här listan med den för närvarande populära köktaksmodellen. Det formade köketaket täcker det lilla takutrymmet i skaffeköket. Takformationen följer den i köksformen. Så att du kan se att taket ser unikt ut.

Den infällda belysningen ligger inom det begränsade taket. Belysningen ser stor och dyr ut och går från det släta taket till en betydande dekoration. Du kan använda en annan färg i taket.

Med den gjutna betongdelen kan taket stå i många år. Detta takkoncept garanterar en lång livslängd.

Tak i glas

Tak i glas
Källa: home-designing.com

Först och främst använder detta kök ett mycket unikt koncept. En av dem avser taket i köket. Vissa delar av det totala taket är insvept med glasöverdrag. Från bilden kan vi anta att glastaket också fungerar som en köksvägg.

I likhet med ett glashus ger taket så många fördelar. Glastaket släpper in naturligt ljus i köket. Detta möjliggör lägre energiförbrukning eftersom inga lampor tänds under dagen.

En annan fördel är den generösa känslan av utrymme i köket. Detta innebär att exemplet passar in i det lilla köket.

Tak av plywoodkök

Tak av plywoodkök
Källa: hgtv.com

Vi beundrar hur detta kök och det moderna köket tillämpar vissa element i traditionell matlagning. En av dem avser köketaket. Plywood blir materialet för kökstaket.

Vi tror att köket använder den starka plywood för att säkerställa långvarig användning. Plywood är uppdelad i fyra sektioner, vilket indikeras av de vitmålade balkarna. Plywooden är vitmålad för ett rent och snyggt utseende.

Som ett resultat ser hela köket traditionellt ut med de röda fauxplattorna och det enkla fönstret.

Målat träköktak

Målat träköktak
Källa: cheatersutopia.com

Taket i träköket charmar många husägare av många skäl. Detta starka och starka takmaterial skapar en naturlig smak som kommer från träd. Trä kan också förvandlas till olika takstilar.

Ta detta exempel. Köktaket är tillverkat av träbrädor som är målade vita. Strategin passar köket, som huvudsakligen använder vitt och grått. Köktaket erbjuder fridfulla och hemtrevliga känslor som fyller varje hörn av platsen.

Du kan kontakta en professionell för att beställa trätak i andra färger.

Takbjälke i träbjälklag

Takbjälke i träbjälklag
Källa: firestarterpyrography.com

Vi kan få så mycket inspiration från det här lantliga köket. Några av er som har besökt webbplatsen måste ha varit bekanta med detta exempel. På denna punkt avser vårt småprat köketaket.

Vi kan definitivt gissa att köket väljer ett trätak. Dessutom är taket tillverkat av starka träbitar med skrymmande balkar. Hela taket ser väldigt naturligt och robust ut. De legendariska lantlamporna är fästa från taket.

Vi tror att trä med takbjälkar kostar så mycket pengar men är mycket givande.

Mörkt kökstak

Mörkt kökstak
Källa: space-time-mass.com

Anpassa ditt planerade kökstak med en övergripande kökskonstruktion. Detta är huvudbudskapet från köket. Till skillnad från de flesta kök presenterar den här en ovanlig köksutseende för oss. Mörka och dramatiska toner omsluter hela köket.

Som sådant målar köket det gjutna taket med svart. Köket målar också den inbyggda belysningen i svart. Detsamma gäller väggen och bakplattan. Vi uppskattar verkligen att köket görs i ett helt mörkt kök.

Resultatet ser fantastiskt ut. Den dramatiska känslan framträder också från taket.

Krävande kökstak

Krävande kökstak
Källa: donpedrobrooklyn.com

Det planade köktaket visas från detta kök. Denna stil försöker markera taket som en konstnärlig del i ett kök. Från tunn med en mönstrad motivkant till tjocka lager blir det graderade kökstaket en annan trendig del av ett kök.

Detta köktak tillämpar en sofistikerad takmodell så att taket får ett speciellt skydd. Under det gjutna taket finns det trappstegsskikt där de inbyggda lamporna är inrymda.

Det visar sig att kökstaket också är tänkt att betyda det detaljerade taklampan.

Elegant kökstak

Elegant kökstak
Källa: mobalpa.co.uk

Baserat på samma koncept tillämpar detta åttonde exempel konceptet med det nivåerade köktaket som det sjunde förslaget. Naturligtvis är skiktningen mycket tunnare och mer prisvärd.

Skiktet hänvisar till den svarta kanten under taklisten. Gränsen ser elegant ut med designen. Kanten står i kontrast till den vita taklisten. Kombinationen ger en cool utsikt över köket.

Tak i sten

Tak i stenkök
Källa: Coastalliving.com

Åh ja. Det här köket igen. Så mycket att beundra från det kavernösa köket. Vi kommer inte se den här köksstilen ofta. Varför diskuterar vi inte ytterligare ett element från detta exempel?

Vår poäng är i köketaket. Med tanke på det kavernösa temat är köketaket inslaget i sten med cementet. Taket verkar kort, ungefär som när vi besöker en grotta. Stenen fungerar också som en köksvägg.

Taket förblir som det är med lampan och föremålet ovanför gasspisen som fläckar väggen.

Öppet kökstak

Öppet kökstak
Källa: samokaweb.com

Vår andra term för detta öppna köktak är ”sekundärtak”. Detta kök tillämpar den smarta idén att dra nytta av det höga huset. Det finns balkar i köket som fungerar som ett öppet kökstak.

I själva verket sträcker sig köktaket helt upp till husstaket, vilket tyvärr inte kan ses på den här bilden. Det öppna köketaket skapar en hemtrevlig känsla jämfört med utsikten över husets tak.

Taket understryker det rustika konceptet som ger naturliga och lindrande toner i köket.

Vi hoppas att listan inspirerar dig att bygga om eller skapa tak i köket.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*