Home / Hem / Designa ditt eget drömhem med hjälp av dessa designprinciper

Designa ditt eget drömhem med hjälp av dessa designprinciper

Oavsett om du vill bygga eller ombygga är det fullt möjligt att designa ditt drömhem. Det finns många anledningar till att husägare skapar sina egna mönster för sitt hem. Valet görs oftast av två huvudskäl. För det första kan du spara mycket pengar genom att designa din egen dröm. För det andra gör det ditt hem ditt eget.

Våra hus är inte bara hus. De är hus. Ett hem är en plats där du bor och höjer din familj. Ett hus är bara en byggnad. Det är en struktur gjord av trä och balkar. Det har väggar, tak och golv. Den är gjord av trä och ark eller gips av paris. Den kan målas, dekoreras och utformas beroende på vem du är och hur du bor.

Dekorera och design

Inredning och design Designa ditt eget drömhus baserat på dessa designprinciper

Att dekorera och skapa involverar många saker. Dekorering avser ögonögon. Det är när du får ditt hem att se attraktivt ut. Dekorationer inkluderar saker som väggfärg, golv, möbler och stil. Att utforma ett drömhem är lite annorlunda. Det avser funktionalitet. Vissa människor är naturligt kreativa. Andra behöver inte vara säkra på var de ska börja när det gäller detta. Syftet med den här artikeln är att ge dig några användbara tips, idéer och tips om att dekorera och designa.

belysning

Lighting1 Designa ditt eget drömhus baserat på dessa designprinciper

Belysning är en form av design. Ett rum som inte är ordentligt upplyst kan omformas genom att lägga till olika lampor eller genom att installera ny eller extra belysning. Från takfläktar till inbyggda lampor är möjligheterna oändliga. När du utformar ditt drömhem, var uppmärksam på typerna av belysningsalternativ och deras priser.

Du kan göra detta online eller genom en resa till din lokala hårdvaruaffär. Belysning är viktigt. Det hjälper oss att inte bara se vissa delar av huset utan också att lyfta fram dem. Till exempel accentuerar en ljuskrona vanligtvis ett matbord. Det handlar lika mycket om hur det ser ut som om det ljus det erbjuder.

Gör det själv

Gör-det-själv1 Designa ditt eget drömhus baserat på dessa designprinciper

Att hyra en dekorations- eller designproffs kan vara dyrt. Om du inte känner att du kan måla dina egna väggar eller välja dina egna tyger är det förmodligen bäst att anställa en expert. Om du är en husägare som är praktisk och har ett öga för stil, kan du göra allt arbetet själv.

Vet vad du gillar

Att veta vad du gillar Designa ditt eget drömhem med hjälp av dessa designprinciper

När du dekorerar ditt hem kan du göra det till en plats du absolut älskar att vara. Det hjälper ditt hem att se bra ut. De saker som ser bra ut för oss och som får oss att må bra är de saker vi älskar. Har du någonsin gått igenom en butik när du märker något? Du dras till den och dras till den. När du väljer objekt till ditt hem kommer du att upptäcka att vissa färger, teman, tryck, texturer etc. tilltalar dig mer än andra.

Användbart och negativt utrymme

Användbart utrymme och negativt utrymme1 Designa ditt eget drömhem med hjälp av dessa designprinciper

Varje rum i ditt hem har två typer av utrymme. Användbart utrymme och negativt utrymme. När du dekorerar och utformar dina drömmars hem är det två viktiga saker att komma ihåg. Det första du ska komma ihåg är att göra alla negativa utrymmen attraktiva. Det är här du lägger till dekor.

Användbart utrymme och negativt utrymme 2 Designa ditt eget drömhem med hjälp av dessa designprinciper

Den andra saken att komma ihåg är att göra allt det användbara utrymmet funktionellt. Det här är rummet du bor i. Här sitter du, där du äter, där du lagrar dina saker och kläder. Det är här du lägger din säng, soffor och stolar. Var noga med att överväga många lagringsalternativ när du designar. Saker som hyllor kan läggas till i negativt utrymme för att göra det användbart.

Termen negativt utrymme avser rum i ditt hem som inte används eller som inte kan användas. Om du vinklar din soffa i ett hörn blir utrymmet bakom soffan ett negativt utrymme. Du kan göra utrymmet användbart genom att lägga till dekor, belysning eller omorganisera dina möbler så att soffan är tillbaka mot väggen. Användbart utrymme skulle skapas och negativt utrymme skulle elimineras helt.

Använd utrymmet under trappan

Använda utrymmet under trappan Designa ditt eget drömhem med hjälp av dessa designprinciper

Här är ett bra exempel på hur du kan förvandla negativt utrymme till användbart utrymme. Det finns ett tomt rum under varje trappa. Många väljer att lägga hyllor eller skåp under. Detta hjälper till att minska röran i ditt hem genom att ge ytterligare lagringsutrymme. Många människor lagrar böcker, kläder, specialföremål och personliga föremål i hyllorna. När det är snyggt ordnat är det både funktionellt och dekorativt. Semesterartiklar, rockar och skor, oanvända hushållsartiklar och lågsäsongsprodukter kan lagras i en garderob i utrymmet under trappan.

Hitta ditt rumsfokus

Hitta-dina-rum-kontaktpunkt Designa ditt eget drömhus med dessa designprinciper

Varje rum i ditt hem kommer att ha fokus. Denna punkt är inte nödvändigtvis mitten av rummet. Det är här ögat dras. Här sker handlingen i rymden. Kom ihåg att börja med fokus när du dekorerar och utformar ett visst rum i ditt hem. Ta hänsyn till detta utrymme i alla beslut du fattar om att dekorera och utforma utrymmet.

Find-Your-Rooms-Focal-Point1 Designa ditt eget drömhem baserat på dessa designprinciper

Använd ett färghjul

Använda ett färghjul1 Använd dessa designprinciper för att skapa ditt eget drömhem

Med ett färghjul kan du se många färger tillsammans. Du kommer att upptäcka att du gillar vissa färger bättre än andra. Använd de färger du gillar mest, på väggar, i tyger och i allt. Varje rum i ditt hem kan använda olika färgtema. Du kan använda många olika färger över hela ditt hem. Attraherar du tuppar, kor, gamla lador och stora fält? Då skulle ditt ämne vara länet.

Älskar du tropiska platser med sandstränder, solsken och palmer? Då skulle ditt ämne vara tropiskt. Vissa människor gillar allt modernt, andra älskar safari och djungeln. Motivernas möjligheter är oändliga. Färger som blått och lila hjälper till att skapa safari-temat. Du kan förvandla ditt hem till en exotisk oas. Svart och vitt är vanliga färger i ett modernt tema.

Moderna teman använder ibland också ljusa, neon, kontrasterande färger. Med blommiga teman används mjukare färger, liksom flera nyanser av grönt. Nationella teman använder vanligtvis mycket rött, orange och brunt. Du kan använda färghjulet för att se olika nyanser för varje färg. Så du kan välja de perfekta färgerna för dina väggar, tak, golv, möbler och dekorationer.

Känna sig själv

Känn dig själv Designa ditt eget drömhus med dessa designprinciper

Du kan designa och dekorera ditt drömhus bättre än någon professionell designer eftersom du är den enda som vet hur du bor i ditt hem och vad du tycker är attraktivt. Fyll ditt hem med saker som får dig att må bra med dig själv. Välj föremål och möbler som är användbara och funktionella. Skapa ditt hem baserat på dina behov och behoven hos andra människor som bor där. Varje familjemedlem bör inkludera sina egna preferenser i planen.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*