Home / Hem / Bunkie Board: Vad det är och vanliga frågor om det

Bunkie Board: Vad det är och vanliga frågor om det

Du kanske aldrig har hört talas om bunkiebrädor om du inte äger en plattformssäng och skulle hitta en mycket användbar.

Har du lagt märke till att mellanspåren på plattformen som skapar luckor i madrassen kanske inte är oundvikliga? Det är precis problemet! Du kan skaffa bunkie och madrassbrädor.

Så vad är en Bunkiebräda? Denna artikel hjälper dig att bli bekant med det här användbara sängtillbehöret och hur du använder det.

Original-Palm-Springs-Mid-Century-Alexander-von-NDC-Homes-Inc.  Bunkie Board: Vad det är och vanliga frågor om det
Bildkälla: NDC Homes, Inc.

Du kanske undrar: “Vad är en bunkiebräda?” I allmänhet är fulla bunkiebrädor platta brädor av trä som skärs till din madrass exakt och sedan placeras direkt under den. Du hittar alla typer av bunkiebrädor i alla storlekar, tjocklekar och träslag. Du kan till och med skapa ditt eget DIY bunkiebräda om du måste.

Att köpa en IKEA bunkiebräda skulle vara en bra idé eftersom företaget erbjuder dem i alla storlekar och höjder och fortfarande tar ett måttligt pris som alla har råd med. Du kan till och med hitta minneskumfjädersängar, två bunkiebrädor och andra coola widgets för en bekväm säng där. En IKEA bunkiebräda är ett populärt val.

Komplett sovrumsset av Macral-Design-Corp Bunkie Board: Vad det är och vanliga frågor om det
Bildkälla: Macral Design Corp.

Hur används Bunkie Board?

Vid den här tiden kanske du undrar: “Vad är en bunkiebräda?” En bunkiebräda ersätter i huvudsak en boxspringbädd. Att välja ett bunkiebräde kontra boxfjäder är ofta för minimalistiska husägare. En bunkiebräda passar ägare med madrasser som är beroende av sådana fjädrar. Dess grundläggande och minimalistiska design bibehåller madrassens diskreta utseende, men skyddar och stöder madrassen.

De tycker det är särskilt användbart för en madrass som inte kan sitta på en lamell och istället behöver en plan och fast yta. Bunkiebräda kontra lameller är ett val att bevara madrassen. Människor köper också plattformssängen Bunkie Board för att hjälpa till att ordna våningssängar och spara lite utrymme.

San-Marino-5-PC-Arched-Headboard-and-Footboard-Bedroom-Set-Dark-Walnut-by-TheBedroomSets Bunkie Board: Vad det är och vanliga frågor om det
Bildkälla: TheBedroomSets

Fungerar en bunkiebräda med din madrass med minneskum?

Du kanske undrar, “Behöver jag ett bunkiebräde för min madrass med minneskum?” Svaret är ett enkelt ja! En stabil grund är ännu bättre för madrasser med minneskum, eftersom dessa är tunga och alltid kan kräva ytterligare stöd.

I det här fallet rekommenderar vi det tjockaste brädet du kan hitta (två till tre tum) eller en lamellram, förutsatt att lamellerna är något bredare än vanligt. Kom ihåg att vikten också måste fördelas jämnt. Så om du har en queen size-madrass, sätt upp den med ett femte ben i mitten.

Kommer plywood att fungera för en DIY bunkiebräda?

En bunkiebräda av plywood är ett utmärkt val för hemförbättring. Den är solid och billig, och du kan få den i vilken lokal butik som helst. Med rätt verktyg kan du skapa en bunkiebräda istället för att köpa en. Var dock noga med att använda rätt tjocklek och mått. Om du inte är säker kommer vi att ge dig information om hur du gör bunkiebrädor senare. Bunkie Board DIY är ett utmärkt alternativ för att hålla din madrass vid liv.

BD-Residence-by-Via-Builders-Inc Bunkie Board: Vad det är och vanliga frågor om det
Bildkälla: BD Residence av Via Builders Inc.

Ersätter våningssängar lameller?

I de flesta fall kommer det att göra det, men med en madrass som inte kan klara sig utan en fjäderlåda sparar bunkiebrädor inte precis besväret. Istället behöver du en grund utan fjädrar och helst inget att böja.

Att få / göra ett bunkiebräde istället för en boxfjäder är ett bra sätt att gå, med tanke på att dessa brädor är tillräckligt starka för att stödja både madrassen och de som ska använda den. Samtidigt erbjuder de obetydligt och enkelt stöd. En bunkiebräda kan enkelt justeras till höjden på våningssängar och liknande sovutrymmen. Du kan använd ditt bunkiebräde på lameller för att stödja dina våningssängar.

Teenage-sovrum-i-Scion-Melinki-One-by-Briggate-House-Interiors Bunkie Board: Vad det är och vanliga frågor om det
Bildkälla: Briggate House Interiors

Att ha en fastare yta under madrassen ger dig inte bara extra stöd utan begränsar också luftflödet under madrassen, vilket minskar allvarliga problem i vissa miljöer.

På grund av det stöd de ger din kropp är spårytor alltid en smart idé och värt att bygga ett bunkiebräde även om du inte tror att du behöver en.

Är bunkiebrädor och fjäderboxar samma sak?

Bunkiesängar, som nämnts tidigare, är stora brädor gjorda av plywood som vi kan lägga under vår madrass. Du behöver inte välja mellan a Bunkiebräda eller fjädersängar, i alla fall. Människor använder ibland en solid bunkiebräda med äldre fjädersängar eller andra plattformar och fundament som tidigare stödde sina tunga madrasser. Om du lägger ditt bunkiebräde på box-basuppsättningar bibehålls detta stöd.

Guest-room-by-Nina-sobiNina-Design Bunkie Board: Vad det är och vanliga frågor om det
Bildkälla: Nina sobiNina design

Boxmadrasser är faktiskt hela möbler – deras höjd är 6 tum så att de kan ge madrassen det extra stöd och komfort den behöver.

ägare av Casper-liknande skummadrasser är målkunder för mer stabila sängfundament, inklusive våningssängar, som ger ytterligare stöd och håller kroppen i rätt position.

Queen-Complete-Bedroom-Set-by-Macral-Design-Corp Bunkie Board: Vad det är och vanliga frågor om det
Bildkälla: Macral Design Corp.

För att stödja fjädermadrasser kom designers med boxmadrasser för att skjuta tillbaka vikten på madrassen och stödja kroppen, men med en serie tryckpunkter. Dessa punkter är dock inte de mest bekväma, varför människor får våningssängar för att eliminera en sådan effekt och ändå säkerställa adekvat stötdämpning. Du behöver inte använda ett bräde istället för ett fjäderstöd utan en kombination.

Bunkiebrädor och dubbla bunkiebrädor kanske inte hjälper dig att bygga dina drömmars säng, men de kommer säkert att komplettera och förbättra den säng du har. En bunkiebräda för att välja madrasser med minne skum ger ytterligare stöd för enkel viktfördelning.

Rustik-modern-av-KellyBaron Bunkie Board: Vad det är och vanliga frågor om det
Bildkälla: KellyBaron

Rollen med bunkiebrädor är att ersätta en obekväm fjäderboxfundament och hålla madrassen platt och på plats. Observera dock att bunkiebrädorna inte nödvändigtvis överlever din madrass.

DIY Bunkie Boards – Hur man gör en?

Steg 1

Ta av madrassen. Därefter mäter du sängramens yta (både sida till sida och skena mot skena) för att få en uppfattning om det utrymme din madrass kommer att ta upp. Dra sedan några centimeter från längden och bredden (i princip en tum för alla storlekar) så får du de ideala proportionerna för ditt bunkiebräde.

Det faktum att ditt bunkiebräde är kortare än sängens kanter hjälper dig bara eftersom du kan linda vadderat tyg / vaddering runt det för att göra det mjukare och mindre riskabelt för din dyra madrass. Kom ihåg: ju tjockare vaddering du väljer, desto mindre behöver du brädan.

Modern-Bunkie-Muskoka-by-Colin-Justin Bunkie Board: Vad det är och vanliga frågor om det
Bildkälla: Colin & Justin

steg 2

Om du har ett ark av plywood, skär det till rätt storlek. För att göra detta kan du använda en cirkelsåg och ett hårdmetallblad (utformat speciellt för plywood). För våningssängar och dubbelsängar med ramar på 38 x 75 tum, överväg att klippa en 36,5 x 73,5 tum bit eller en extra tum på spännen för tjockare stoppning. Det här är början på din bunkieboardkonstruktion.

steg 3

Använd medelstort sandpapper för att slipa kanterna på våra brädor samt eventuella stötar eller grovhet som du ser på dem. En bra slipmaskin gör jobbet på nolltid, och du har en slät och slät bräda som inte kommer att bära så mycket över tiden.

Guest-Bunkie-Lakeside-Bedroom-by-Clarke-Muskoka-Construction Bunkie Board: Vad det är och vanliga frågor om det
Bildkälla: Clarke Muskoka Construction

Steg 4

Sängbrädor drar nytta av locket. Ta den vadderade stoppningen och sprid den försiktigt på golvet (eller någon annan yta av lämplig längd) genom att vända den upp och ner. Skär den i två delar – den ena ska gå upp och den andra ner på bunkiebrädet.

Vi rekommenderar en bas som mäter den exakta längden och bredden på brädet och en något längre och bredare topp som du kan linda runt plywoodarket och överlappa för enklare häftning.

Fresh-Ways-With-Neutrals-in-Nashville-by-Caroline-Sharpnack Bunkie Board: Vad det är och vanliga frågor om det
Bildkälla: Caroline Sharpnack

Steg 5

Föreställ dig en 53 ”vid 74” bunkiebräda för att ge dig idén. Du måste klippa en bit tyg i den exakta storleken för botten och 59 x 80 tum för toppen för att se till att det finns några extra tum kvar för att tyget ska sträcka sig ordentligt. Anpassa dina mått till storleken på ditt bunkiebräde.

Guest-Bunkie-2nd-Bedroom-by-Clarke-Muskoka-Construction Bunkie Board: Vad det är och vanliga frågor om det
Bildkälla: Clarke Muskoka Construction

Steg 6

Vänd plywooden upp och ner och spraya den med tyglim. Välj en perfekt passande stoppning för golvet, jämna ut det, rengör dammet och centrera det sedan i bredd och längd. Vänd plywooden igen och spruta den aktuella sidan med samma lim. Lägg sedan en lite större bit av tyget över den och vik och trampa i varje hörn för att hålla det på plats.

Listing-by-Modern-Living-LA Bunkie Board: Vad det är och vanliga frågor om det
Bildkälla: Modernt liv LA

Steg 7

Vik i stället för att klippa den och fäst den extra quiltningen på brädet. På så sätt kommer dina överlappande hörn och kanter att vara säkrade och du får en mer vadderad finish.

Och låt oss gå. Du vet nu hur du gör ditt eget bunkiebräde.

Bunkie Board av Crescent-Home-av-H.-Gary-Frank-Architects: Vad det är och vanliga frågor om det
Bildkälla: H. Gary Frank arkitekter

Avsluta tankar

Den idealiska användningen av bunkieboards är på våningssängar, och det finns flera orsaker till detta. Den första är takhöjden i ett genomsnittligt rum där människor behöver tillräckligt med utrymme mellan sin säng och taket.

Som en våningssäng som behöver fjäderboxar för att stödja den, skulle den totala höjden vara för hög när madrassen är på plats. Bunkiebrädor är praktiska eftersom de är tunnare och ger madrassen ungefär samma stöd utan att lyfta upp den.

Du kan dock använda bunkiebrädor i queen size, en king size-bunkiebräda eller en enkelsängsbräda för att förbättra madrassens liv och sömnkvaliteten.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*