Home / Hem / Vilken färg är indigo och hur man använder den i inredningen
Vilken färg är indigo och hur man använder den i inredningen

Vilken färg är indigo och hur man använder den i inredningen

Vilken färg är indigo? När det gäller den här färgen kan blå jeans vara det första som kommer att tänka på, men den här autentiska och bedårande färgen är lika framhävd i interiören som i våra traditionellt föredragna kläder.

Dessutom har denna naturliga blå färg använts under lång tid, särskilt inom inredningen, och den är gjord med den blommande indigofera-växten.

Blå står för skuggan av tillit, äkthet, logik, vänlighet och förnuft, för sinnets färg som påverkar oss rationellt. Det är en djup, mörk, rik nyans av blått med lila komponenter.

Till skillnad från den riktiga blå färgen talar indigofärgen för inre undersökning och självreflektion. Det är en nyans för lugn visning.

Image-2-10 Vilken färg är indigo och hur används den i inredningen?
Bildkälla: Lisa Clark Design

Indigo-inredningen gör sin väg in i våra hem och utvidgar vårt väletablerade förhållande med den mörkgråa, den andra ödmjuka, humöriga färgen. Denna färg är mycket flexibel och kan skapa ett rikt, bekvämt och modernt utseende beroende på hur och var den används.

Så om du undrar hur du kan dekorera med indigo, här är några bra idéer om hur du får ut det mesta av denna sensationella nyans och får bästa möjliga effekt.

Image-3-10 Vilken färg är indigo och hur används den i inredningen?
Bildkälla: Brooke Wagner design

Indigo dekor i kombination med vitt, beige och grädde

Om du vill experimentera med lite nyans är indigo den perfekta färgen för att uppnå det. Detta är den bästa färgen när huvudaktörerna är vita, beige och grädde. Du skulle absolut älska resultatet!

Image-5-10 Vilken färg är indigo och hur används den i inredningen?
Bildkälla: Wm Ohs Inc.

Kombinera indigo med lila och senap

Det kan tyckas lite galen, men kombinationen av indigofärg med lila och senap passar perfekt tillsammans! Lila fungerar bara perfekt med tanke på att indigo redan har ett skott av den nyansen i sig. När det gäller senap med indigo som bakgrund är den här färgen lysande som en kontrasterande kontrapunkt.

Image-4-10 Vilken färg är indigo och hur används den i inredningen?
Bildkälla: Charlotte Crosland Interiors

Kombinera indigo med jämförbara färger

Berika den matta indigobasen genom att kombinera den med jämförbara nyanser som turkos, kungsblå eller azurblå om du vill uppmärksamma den blå nyansen i indigoskuggan.

Image-6-10 Vilken färg är indigo och hur används den i inredningen?
Bildkälla: Rikki Snyder

Indigo vardagsrum

Ge ditt vardagsrum ett friskt utseende genom att färglägga din spis indigo. Även om det ibland kan vara svårt att bestämma vad du ska göra med din eldstad när du gör en helrenovering av väggfärg, kan det här vara det bästa sättet att lägga till en touch av unikhet i ditt vardagsrum.

Image-7-10 Vilken färg är indigo och hur används den i inredningen?
Bildkälla: Alex Maguire Photogyryr

Indigo accenter

Om du inte vill måla hela rummet i den här färgen, försök börja med några indigo accentbitar. Placera till exempel en indigofärgad kudde över din soffa eller lässtol och experimentera med en indigofärgad vas fylld med färska blommor.

Vita väggar med indigo fönsterramar

Genom att konsolidera distinkta ytor från matt till polerad med indigofärg kan du ge ditt utrymme den speciella atmosfär du letar efter. Att färga några fönsterramar eller en enda dörrindigo kan ge en ny titt på vita väggar.

Bild-8-10 Vilken färg är indigo och hur används den i inredningen?
Bildkälla: Tom Stringer designpartner

Gör en modern twist

Var noga med att prova några testkrukor när du väljer en färg så att du får den perfekta nyansen och effekten för det rum du planerar att måla. Du kan hitta nyanser av indigo som sträcker sig från nästan svart till grått eller grönaktigt.

Frodiga, djupa indigo väggar lägger omedelbart till ett knäppt utseende som är perfekt om du vill ha ett bekvämt lantligt boutiquehotellutseende.

Indigofärgen passar perfekt med traditionella beslag. Så när du väljer en indigo nyans, titta på test nyanser i normalt och konstgjort ljus vid olika tidpunkter på dagen för att se till att du har gjort ditt val.

Image-9-10 Vilken färg är indigo och hur används den i inredningen?
Bildkälla: Oliver Chapman Architects

Boho-stil

Denna nyans passar också perfekt med ditt hem, tillsammans med guld, metallic och brons. Om du älskar en avslappnad atmosfär, para ihop indigofärgen med dessa jordnära utsmyckningar och ge ditt rum ett elektriskt, globalt resenärsutseende.

Image-10-10 Vilken färg är indigo och hur används den i inredningen?
Bildkälla: Vandehaar golv och färg

Marockansk stil

Indigoskuggan används ofta i Marocko och kombineras vanligtvis med en orange nyans för en bra kontrast. Det är rätt färgkombination om du vill ha ett rum i marockansk stil. Du kan också kombinera det med klarvitt och några geometriska motiv för att ge ditt rum en underbar Marrakech-atmosfär.

Nautisk stil

Som vi alla vet är indigo den perfekta färgen för rum i nautisk stil. Är en härlig nyans om du vill ha ett havsinspirerat utseende. Som nämnts ovan är detta den perfekta nyansen för dekoration.

Image-11-10 Vilken färg är indigo och hur används den i inredningen?
Bildkälla: Highgate House

Indigo kök

Om du vill ändra och fräscha upp ditt gamla köksutseende är den här färgen, särskilt i kombination med vitt, den perfekta kombinationen för dig. Du kan bara måla några avföring eller hyllor för att ge lite karaktär, eller bara måla garderoben i den nyansen för att återuppliva ditt gamla kökslook på en sekund.

Kombinera indigo med några nyanser av rött

Dessa två färger tillsammans ger ditt rum ett fräschare utseende. De går perfekt tillsammans och arbetar i varje säsong och i varje kombination. Så kombinera dem för ett magiskt utseende. Ibland behöver vi lite magi!

Image-12-11 Vilken färg är indigo och hur används den i inredningen?
Bildkälla: Barron Custom Design, LLC

Indigo badrum

Att byta bord eller en gammal byrå kommer att se väldigt snygg ut i ditt badrum. Kombinera indigofärgen med lite målat trä om du vill ge ditt badrum ett fräschare utseende. Markera din otroliga upptäckt med ett streck indigo. Denna färg fungerar också bra med en koppar skål.

Indigotyg

Om ditt rum är vitmålat kan du enkelt lägga till några kuddar eller en texturmatta i indigofärg. Detta ger ditt rum lugn och ro och kommer verkligen att stämma. Detta gör att ditt rum ser mer färgstarkt och snyggt ut.

Image-13-10 Vilken färg är indigo och hur används den i inredningen?
Bildkälla: Barron Custom Design, LLC

Indigo detaljer

Image-1-10 Vilken färg är indigo och hur används den i inredningen?
Bildkälla: Witt konstruktion

Om du vill ha en högkvalitativ känsla, gå till en pulverformig, matt finish på väggarna.

Indigo ger en extraordinär bakgrund i galleristil när design och nyanser verkligen sticker ut. På detta sätt kan dukar och utskrifter också vara i centrum.

Indigo hemmakontor

Om du vill att dina kontorsmöbler ska se bra ut tillsammans med dina indigo-målade väggar, använd samma färgskugga och måla ditt träarbete. Du kan också återuppliva dina radiatorer och måla dem en indigo nyans. Så här ser ditt hemmakontor ut så snyggt och ger dig sinnesro.

Image-14-10 Vilken färg är indigo och hur används den i inredningen?
Bildkälla: Rochelle Cote inredning

Indigo möbler

Om du vill ge ditt rum ett fantastiskt utseende, försök måla din favoritgarderob eller byrå indigo. Du kan också lägga en indigofärgad soffa i ditt rum i kombination med vita kuddar och kanske vit matta. Ge din inredning en viss personlighet och sticka ut med lysande idéer. Var inte rädd för att experimentera!

Image-15-10 Vilken färg är indigo och hur används den i inredningen?
Bildkälla: Haven Interiors Ltd.

Kombinera indigo med chartreuse

Kombinationen av indigo vägg med ett konstverk av Chartreuse är ganska iögonfallande. Du kan också experimentera med några indigokuddar på en chartreuse-soffa eller en indigo-soffa ihop med en chartreuse-matta. Du kan skapa tusentals kombinationer med dessa två färger.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*