Home / Dekor / Blå vardagsrumsidéer

Blå vardagsrumsidéer

BLÅ Vardagsrumsidéer – Blå har olika egenskaper som får oss att skapa otaliga inredningsdesigner. I kombination med andra färger öppnar blått ännu fler idéer som kan fascinera oss. Mjukt, ljust, klart och varmt är några av de positiva egenskaperna som är nära förknippade med blått.

Ljusblå, mörkblå, pastellblå indikerar hur flexibel blå kan vara. Dessa är redan tillräckliga för att din kreativitet ska hitta utrymme att blomstra. Varför inte göra ditt vardagsrum till en plats för experiment? Tänk på detta genom att använda våra blå vardagsrumsidéer nedan:

Vardagsrum i pastellfärg

Vardagsrum i pastellfärg

Du kan också kombinera ljus eller mörkblå med andra pastellfärger som blekrosa, grå och brun. Om du föredrar att måla väggarna i rummet grå eller ljusbrun, välj mörkblå som soffa och gardinfärg.

Varför mörkblå? Som du kan se på bilden ovan drar den här färgen större uppmärksamhet som löper parallellt med underämnet. Ljusblå kommer inte att vara i fokus.

Mjuka rosa soffkuddar, tyg och ett litet glas som kruka passar bra med den vita öppna hyllan. Växterna uppdaterar pastelläget.

Mini trädgård-inspirerad blå vardagsrum

Mini trädgård-inspirerad blå vardagsrum

Förvandla litet utrymme i ditt hus eller lägenhet till detta bedårande miniträdgårdsrum. En superkomfortabel blå soffa blir centrum för uppmärksamheten. Blå liten vas och blå och vita väggdekorationer får fram blå element.

Eftersom du vill ha en liten trädgård, omge det lilla utrymmet med växter som kommer att placeras i olika typer av krukor. Placera höga växter i hörn av rummet, medan mindre placeras i vaser på små, unika bord. Det begränsade utrymmet blir nu mycket skuggigt och mysigt.

Naturligt färgat blått vardagsrum

Naturligt färgat blått vardagsrum

Blå står för vatten, ett av de naturliga elementen. Eftersom det oceaniska eller nautiska temat låter för vanligt kan du tänka på att placera flera naturliga element i ett vardagsrum. Om så är fallet, börja med blått för vardagsrummet.

Välj trämaterial för vissa möbler. Vit trähylla, vita nakna tegelstenar blir ytterligare naturliga aspekter. Vitt golv och grå fåtölj skapar en varm ton. Medan träbord betonar den jordiska sidan.

Färska växter förbättrar enkelt det naturliga utseendet i vardagsrummet.

Samtida blå vardagsrum

Samtida blå vardagsrum

På grund av sin flexibilitet kan blå bana väg för olika vardagsrumskoncept, inklusive modern modellering. Måla först väggarna i vardagsrummet blått. Följande steg skiljer delidén från de andra.

Som modern design ofta förmedlar måste du undersöka de senaste heminredningarna för att fylla vardagsrummet. Som bilden ovan visar, ”stjäl” innovativa rumsprydnader, den koformade väggdekorationen och släpvagnens ram.

Det genomskinliga svarta glaset och det X-formade skrivbordet erbjuder ett modernt läge här.

Vintage blå vardagsrum

Vintage blå vardagsrum

Blå passar perfekt med en vintage nudge. Måla vardagsrumsväggarna helt med ljus eller mörkblå som en början. Häll sedan in gamla möbler och prydnader som tar dig tillbaka till den gamla gyllene eran.

Bilden ovan påminner oss snabbt om de dagar då svartvita tv-program var en lyx. Gamla öppna träskåp och slutna skåp ger ett mer klassiskt utseende. Ett litet runt träbord verkar bedårande för hela soffgruppen.

Om det fortfarande finns utrymme, sätt upp matsalen med trästolar och ett bord för ett multifunktionellt vardagsrum.

Super ljusblått vardagsrum

Super ljusblått vardagsrum

Ett superljusblått vardagsrum kommer att gynna de av er som vill ha en snabb laddning dag och natt. Den sjätte av de tio blåa vardagsrumsidéerna blandar ljusblått med vitt. De två är så bra par som kan gå hand i hand.

För detta underkoncept kan du infoga lite mer vita än blå element för att uppnå en särskilt tydlig ton. Vita väggar och vita möbler ger det glada läget för vardagsrummet. Ställ upp ett vitt träbord och en vit trähylla med blå böcker.

Häng bilder med blå oregelbundna repor för blåaktiga detaljer.

Snyggt blå vardagsrum

Snyggt blå vardagsrum

Så bredt som stilfullt bokstavligen betyder, har du oändliga möjligheter att uppnå detta sub-look. En av de blå vardagsrumsidéerna utmanar hur man fyller utrymmet som gör det som ingen annan.

Med mörkblå som bakgrundsfärg kan du använda innovativa, kreativa möbler och ornament som du älskar. Till exempel den lata soffan med en husformad väggdekoration ovanför. Röd marockansk matta ger på något sätt en märklig ton.

Stanna inte här. Placera unika föremål som bordsmikrofonen för en tilltalande övergripande atmosfär.

Prickigt blått vardagsrum

Prickigt blått vardagsrum

Det åttonde tipset uppmuntrar dig att spela med kontrasterande färger. Låt oss prova blått med gult som du kan se på bilden. Trots de påfallande olika tonerna kan de två gå ihop ganska bra. Blå väggmålning går med en gul soffa tillsammans med kudden.

Det bruna lilla bordet och stolen för lampor eller växter skapar en varm nyans så att vardagsrummet inte blir alltför iögonfallande. Detta kan vara ett alternativt vardagsrumsutseende som kan uppmuntra dig.

Konstnärligt blått vardagsrum

Konstnärligt blått vardagsrum

Det konstnärliga blå vardagsrummet uppmuntrar dig till stor del att fylla ett vardagsrum med konstnärliga eller unika rumsdekorer, ornament och möbler. Tveka inte att förvandla ditt vardagsrum till ett konstigt förföriskt.

Som bilden ovan visar dyker en blå nyans upp i en innovativ stol, mörkblå matta och kuddar. Blå små glasögon kompletterar den öppna hyllan på baksidan. Den blå bilden i ramen placeras på det ljusgråa golvet.

Konstnärligt läge kommer också från de tre dinglande lamporna, en söt svart stol och färgglada miniglasögon och kuddar.

Omfattande blå vardagsrum

Omfattande blå vardagsrum

De sista idéerna från det blå vardagsrummet visar hur du använder ett vardagsrum med ett ganska stort utrymme. Var kreativ genom att dela upp vardagsrummet i två färger och material. En är tegelmålad blå medan den andra är en trävägg målad vit.

Använd utrymmet i anslutning till det både som bostadsutrymme och som studieplats. Stapla en stor soffa, var och en med sitt eget bord. En grå matta åtskiljer de två och leder till ett minibord för studier eller arbete.

En vit golvlampa och växter i krukor uppdaterar den omfattande dubbla studien.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*