Home / Hem / Värm upp dagen med dessa halldekorationsidéer

Värm upp dagen med dessa halldekorationsidéer

Korridorerna i varje hem är fulla av olika första intryck.

Om du vill visa mer av en självsäker sida av dig själv bör du överväga att välja färger som är djärva och ljusa. Å andra sidan, om du vill skapa en tystare miljö bör du fokusera på svalare toner.

Oavsett de olika inredningsidéerna i korridoren som du kanske vill implementera, finns det många bra metoder som kan användas för att göra utrymmet verkligen utmärker.

Hallar och trappor är två områden som aldrig bör förbises när det gäller att välja ett lämpligt färgschema för det inre av ditt hem. Naturligtvis, på grund av väggutrymmet och de konstiga vinklarna de har, kan dessa områden vara enorma att dekorera.

Värm din dag med dessa hall-dekorationsidéer-9 Värm din dag med dessa hall-dekorationsidéer

Men med noggrann användning av färgscheman kan dessa utrymmen omvandlas till områden som är mycket välkomnande och spännande.

Här är några användbara dekorationsidéer för korridorer som du kan skriva ner och följa för att åstadkomma just det i ditt eget hem.

Allt kokar i rummet

Värm din dag med dessa halldekorationsidéer-7 Värm din dag med dessa halldekorationsidéer

Färgerna och strukturerna på en hall bestäms av själva rummet och dess övergripande design. Detta inkluderar alla typer av dekor som du kanske vill lägga till också. Det finns många olika sätt att ge en känsla av liv i alla typer av korridorer.

* Hallar som är långa, fönsterlösa och smala: Dessa typer av korridorer kan se ut som en ordspråkig bowlinghall eftersom de i huvudsak är mörka och egentligen inte har någon ljuskälla. Det enda riktiga sättet att lysa upp denna typ av rum är att matcha det med någon typ av färg.

Värm din dag med dessa halldekoridéer 2 Värm din dag med dessa halldekoridéer

Om taket är lågt, överväga att använda lack eller blank färg, medan samma textur kan användas på väggarna för ett ultramodernt utseende. Om en kronform har installerats i den här korridoren, flytta från golvet till taket för att fortsätta glansen. Detta hjälper till att ge taket en känsla av höjd och golvytan en känsla av bredd.

Men om du vill ha ett mindre överraskande utseende för denna typ av hall, överväga att måla golvet i en ljusare färg innan du sätter en annan färgmatta i mitten av korridoren. Ett smalt bord med en vas fylld med blommor hjälper till att skapa en kontaktpunkt.

* Hallar som är långa, lätta och luftiga: Ett färgblock bör endast användas för att skapa ett mer lugnande färgschema i denna typ av korridoren.

Värm din dag med dessa hall-dekorationsidéer-4 Värm din dag med dessa hall-dekorationsidéer

* Hallar som är breda: Att arbeta med en hall som är bredare gör dina dekorationsalternativ mycket bredare. Håll dig till ditt färgschema och välj en varm eller sval nyans samt en neutral färg. Väggarna ska målas i den varma färgen, medan alla dörrar som kan komma in i rummet ska målas i neutral färg.

Du kan till och med skapa en vägg i denna typ av hall som ska målas svalare. Om du vill kan du till och med lägga till tapeter på samma vägg som har ett geometriskt mönster eller är färgstarkt på något sätt. En krukväxt och / eller en stol med en sockerrörsbotten kompletterar utseendet och gör definitivt den här typen av korridoren.

Hur exakt dekorerar du en hall?

Värm din dag med dessa halldekorationsidéer-1 Värm din dag med dessa halldekorationsidéer

Det finns verkligen ingen fast formel för att dekorera en hall i husets interiör, men det finns definitivt några rekommendationer som många följer.

Den största rekommendationen är att hallar ska ses som ett utmärkt tillfälle att experimentera med färg och bör innehålla olika idéer som inte nödvändigtvis fungerar bra i andra delar av ditt hem. Det är viktigt att komma ihåg att hallar verkligen är passager till andra inomhusutrymmen. Så om du vill använda ljusa färger, teckningar etc. kan du göra det och experimentera på vilket sätt du än väljer.

Värm din dag med dessa hall-dekorationsidéer-11 Värm upp din dag med dessa hall-dekorationsidéer

Om dessa rum lämnas ensamma kan de dock se ut som ointressanta, särskilt om de är helt målade i vitt eller liknande färg. I allmänhet rekommenderas varmare färger eftersom de verkar ha en energigivande effekt på människor.

ANVÄND ALLTID TEXTURER

Värm din dag med dessa halldekorationsidéer-8 Värm din dag med dessa halldekorationsidéer

Överväg att använda en bakgrundsbild som är strukturerad och / eller har geometriska mönster, som nämnts tidigare. Detta är verkligen ett utmärkt sätt att ombygga din hall, särskilt med tanke på att den här metoden nyligen har ökat i popularitet.

ANSÖK HORISONTALA RÄNDER

Värm upp din dag med dessa halldekorationsidéer-3 Värm upp din dag med dessa halldekorationsidéer

Överväg att implementera någon form av djärv horisontell rand i din hall för att verkligen lägga till en “wow” -faktor för dem som besöker ditt hem.

Korridorer med högt i tak

Värm din dag med dessa halldekorationsidéer-5 Värm din dag med dessa halldekorationsidéer

Det finns några designers som är specialiserade på att utforma hallar med högt i tak, vilket i grunden gör målning till en verklig utmaning för husägaren. Att måla själva taket i en mörkare färg är ett utmärkt sätt att få det att se ut visuellt och mentalt lägre än det faktiskt är.

Du kanske till och med vill måla en angränsande vägg i samma färg för att få taket att sjunka ytterligare. En väggformning är ett utmärkt sätt att bryta upp färgen, vilket gör att du kan måla bottenväggen i en ljusare färg.

TÄNKA OM BÄTTRE BELYSNINGSALTERNATIV

Värm din dag med dessa halldekorationsidéer-6 Värm upp din dag med dessa halldekorationsidéer

Om det finns tillräckligt med utrymme och ingen annan ljuskälla är tillgänglig, överväg att lägga till någon typ av lampa i en hall. Om en hall inte har ljuskälla kan det påverka färgschemat i den. Lampor är bra sätt att förbättra färger som är varma i naturen.

VÄLJ ETT FÄRGSKEMA FÖR GOLVET

Värm din dag med dessa halldekoridéer 12 Värm din dag med dessa halldekoridéer

Golv är andra områden som också i hög grad påverkar det övergripande färgschemat för ett interiör, inklusive korridorer. Överväg att lägga till en områdesmatta som innehåller färger som är lika livfulla som de på hallen.

SLUTGILTIGA TANKAR

Värm din dag med dessa hall-dekorationsidéer-13 Värm din dag med dessa hall-dekorationsidéer

Som nämnts tidigare finns det korridorer som förbinder alla interiörutrymmen i ditt hem. Den övergripande utformningen av dessa rum bör planeras liksom alla andra rum, även om det verkligen inte kräver en förutbestämd formel. Det betyder att du verkligen kan låta dina kreativa juicer flöda och skapa ditt eget utseende som kommer att glädja alla som stöter på det.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*