Home / Hem / Billiga dekorationsidéer för en wow-faktor
Billiga dekorationsidéer för en wow-faktor

Billiga dekorationsidéer för en wow-faktor

Vem sa att du måste vänta på en semester för att renovera ditt utrymme och krydda interiören? Förfriskningar är alltid välkomna när du tror att du behöver dem, särskilt om rummet känns tråkigt eller bara behöver några ytterligare dekorationsidéer för att imponera på besökarna.

Innan du blir av med förslaget genom att omedelbart beräkna hur du inte har råd med det, låt oss föreslå några billiga dekorationsidéer som kan lägga till en wow-faktor i ditt rum! Dessutom är de inte bara överkomliga, de är också lätta att använda!

Mer än en färgfärg

Billiga dekorationsidéer för en wow-effekt1 Billiga dekorationsidéer för en wow-effektBildkälla: Pillar Custom Homes, Inc.

Att måla med olika färger är mycket populärt idag och det kommer sannolikt att hålla ditt hem i trend om du väljer rätt traditionella eller alltid snygga färger.

Detta sparar dig ommålning i minst några år och öppnar många dörrar för dig att renovera eller ersätta med nya.

Billiga dekorationsidéer för en wow-effekt12 Billiga dekorationsidéer för en wow-effektBildkälla: Genevieve Hurley Interiors Ltd.

Att blanda din egen palett gör att din plats känns mer personlig än någonsin: se bara till att du har en ordentlig plan innan du börjar och applicera varje färg exakt där den ska vara.

Den mest passionerade av dig kan fräscha upp din interiör mycket oftare: om du hade implementerat ett flerfärgsschema, skulle du bara behöva byta en färg för att omforma ett rum. Du kan till och med använda taktiken för att anpassa platsen till olika tider på året

Använd den största väggen som ett galleri

Billiga dekorationsidéer för en wow-effekt2 Billiga dekorationsidéer för en wow-effektBildkälla: Schumacher hus

Galleri låter inte som något överkomligt, eller hur? Tja, ett original från 1700-talet kommer inte exakt att vara överkomligt, men inramade DIY-verk, begagnade målningar och personliga foton kommer inte heller att bryta banken.

Om du själv är konstnär kan du till och med tänka på att måla ett riktigt specifikt golv till tak-collage eller använda intressant kvarvarande tyg för att skapa unik tapet. Möjligheterna är bara oändliga.

Söta brister

Felaktigheter ses inte längre som en designfel utan som en populär trend som väcker uppmärksamhet vid första anblicken eftersom den ser ovanlig ut.

Den största fördelen är att du kan kasta in helt slumpmässiga föremål och inte ens behöva köpa något nytt. Ta bara vad du har och kombinera det på något sätt annorlunda.

Beställ med hyllor

Billiga dekorationsidéer för en wow-effekt11 Billiga dekorationsidéer för en wow-effektBildkälla: BWArchitects

Beställning är det viktigaste i vackert inredda rum, vilket understryker behovet av att säkra tillräckligt med lagringsutrymme för att minska normalt hushållskaos.

Om du inte har en plats att enkelt förvara dina saker, kasta dem runt och stapla dem med massor av värdelösa föremål, vilket inte precis sparar tid på att försöka hitta något. När du dekorerar, se till att varje objekt har sin egen plats och att röra bara försvinner.

Vårt förslag är en enkel hylla, kanske en öppen bokhylla eller några fristående bitar. Oavsett vad du väljer, se till att miljön ser ren och lugn ut.

Täck över mattan

Billiga dekorationsidéer för en wow-effekt10 Billiga dekorationsidéer för en wow-effektBildkälla: WUNDERGROUND arkitektur + design

Att lägga en matta ovanpå mattan är inte den mest intuitiva designtaktiken någonsin, men den kan se väldigt vacker ut. Som du redan kan föreställa dig kan detta hjälpa dig att lösa allvarliga DC-problem eller dölja fel och tidseffekter.

Det finns många sätt att göra detta: Med mattor kan du använda mattor för att definiera ett specifikt område, t.ex. B. sittgrupp.

Små och djärva mattor kan användas för att lägga lekfullhet till neutrala mattor eller för att få dem att sticka ut. Viktigast är att mattor kan dölja de slitna fläckarna på din matta!

Scattermattor

Billiga dekorationsidéer för en wow-effekt9 Billiga dekorationsidéer för en wow-effektBildkälla: Rizzoli New York

Scattermattor är en prisvärd och fantastisk innovation för alla hem. Du kan bara välja några med olika färger eller mönster. Detta kan räcka för att ändra det allmänna utseendet på rummet.

En annan fördel med scatter-mattor är att du bokstavligen kan placera dem var som helst.

Kök konst

Billiga dekorationsidéer för en wow-effekt4 Billiga dekorationsidéer för en wow-effektBildkälla: Koordinering av köket

Wow-faktorn är lätt att uppnå här eftersom ingen förväntar sig att se en fantastisk konst i köket.

Det kommer att se särskilt attraktivt ut om du väljer enastående färger som kontrasterar möblerna, eller om du gör det till ditt centrum för att få ut det mesta av dess skönhet.

Bli din egen arkitekt

Billiga dekorationsidéer för en wow-effekt8 Billiga dekorationsidéer för en wow-effektBildkälla: Mary Cook

Det finns arkitektoniska detaljer som vi kan ändra för att ge djup / dimension till vår plats, men vi undviker dem vanligtvis eftersom de kräver professionellt arbete och uppmärksamhet.

Vad sägs om att arbeta med våra egna arkitektoniska färdigheter istället? Lite skulptur eller målning kräver inte så mycket kunskap och det blir inte dyrt även om vi anställer någon för att göra det.

Det finns många saker vi kan göra för att fräscha upp det arkitektoniska systemet i våra hem: vi kan använda målartejp och skapa linjer för att skapa utrymme, omforma element, rammöbler eller lägga till små detaljer som vägglampor.

Att forma till exempel kan ge dimension och djup till väggarna och det är verkligen en av de mest klassiska och eleganta lösningarna som du kan använda.

Sidobord och extra lagringsutrymme

Billiga dekorationsidéer för en wow-effekt7 Billiga dekorationsidéer för en wow-effektBildkälla: Stephenson Design kollektiv

Små husägare bör definitivt överväga multimöbler, till exempel förvaringslådor som kan fungera som slutbord.

Allt som krävs är att vara kreativ och du kommer att kunna få ut det mesta av bitar som inte ser rätt ut för ett visst syfte. Till exempel kan vadderade kistor också vara slutbord, så länge du täcker dem med korkplattor eller keramiska plattor.

Plattor är definitivt ett bra alternativ eftersom de inte har några våta fläckar eller repor och är nästan omöjliga att bryta. Bonusen med detta är att du bara betalar en bråkdel av vad du annars skulle betala för att köpa ett nytt sidobord.

grön

Billiga dekorationsidéer för en wow-effekt3 Billiga dekorationsidéer för en wow-effektBildkälla: Artistic Environments, Inc.

Växter ser fantastiska ut i alla rum eftersom de känner sig fräschare och mer levande. Om du inte är den största blomman, kan du alltid gå till grönt blad för ett ännu mer iögonfallande utseende.

I slutändan finns det många unika lösningar för att få grönt till en modern miljö, som smal lin eller kompisblad i stora vaser eller små örter på fönstren. Allting går!

En ovanlig spegel i badrummet

Billiga dekorationsidéer för en wow-effekt5 Billiga dekorationsidéer för en wow-effektBildkälla: Amelie de Gaulle Interiors

Detta är ett unikt trick som även hyresgäster får utföra – genom att ersätta sina vanliga badrumsspeglar med sådana som inte är lika vanliga.

Det behöver inte ens vara en ny spegel: du kan alltid hänga den aktuella spegeln på en annan plats eller montera en ram för att få den att se mer dramatisk ut.

Delade utrymmen

Billiga dekorationsidéer för en wow-effekt6 Billiga dekorationsidéer för en wow-effektBildkälla: Estes / Twombly Architects, Inc.

Stora rum ser bra ut när de är utrustade med moderna skärmar – en lösning som är både modern och luftig! Se dock till att du väljer lamell- eller nätskärmar istället för mörka skärmar, vilket skulle förhindra att solen sprids till de andra områdena.

Screeningseffekten kan till och med vara användbar för odling av vissa krukväxter (till och med palmer).

Skärmar används oftast för att ge intresse för stora, tomma rum och för att intressera ögat för att gissa vad som finns på andra sidan av panelen.

Du kan till och med anpassa din skärm och måla något på den eller till och med hänga familjen memorabilia beroende på materialet. Om du bor med små barn eller stygga husdjur, välj skärmar gjorda av solida och robusta baser så att de tål vissa kollisioner.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*