Home / Hem / Avslappnande inredningsdesign på en budget

Avslappnande inredningsdesign på en budget

Hur ofta träffar du någon som inte klagar över stress och anställning? Tyvärr har detta blivit vår livsstil idag och vi gör alltid misstaget att ta med oss ​​den negativiteten.

Det hela händer så snabbt att vi inte ens bryr oss om att sluta koppla av, inte ens en sekund, för att påminna oss om att livet kan vara vackert.

Vad som är värre, samma röra verkar upprepa sig i våra hem, som mer liknar en oorganiserad röra än en lugn och avkopplande heminredning.

Avslappnande inredningsdesign på en budget9 Avslappnande inredningsdesign på en budgetBildkälla: Tara Seawright

Det första du behöver göra för att lindra stress är att genomföra en avkopplande inredningsdesign. Idén är mycket enkel och det tar bara några grundläggande steg för att återställa harmonin runt och inom oss.

Vi har listat de viktigaste sakerna att tänka på när du försöker göra din interiör mer avslappnad:

Varje rum räknas

Avslappnande inredningsdesign på en budget1 Avslappnande inredningsdesign på en budgetBildkälla: Kirby Perkins

Även de rum som du aldrig använder och som inte tjänar något syfte. Det kan vara en plats som du inte har dekorerat eller en familj som stänger dörrar och glömmer är något vi alla gör.

Vad vi inte vet är att sådana platser zappar vår energi och vi uppfattar dem omedvetet som oavslutade uppgifter. Av denna anledning bör vi renovera våra hem noggrant genom att gå in i dessa rum.

Färger är kritiska

Avslappnande inredningsdesign på en budget3 Avslappnande inredningsdesign på en budgetBildkälla: Burns and Beyerl Architects

Färger är inte bara visuellt viktiga – de har en stark inverkan på hur platsen känns, både fysiskt och mentalt.

Det finns till och med studier som har visat hur färger påverkar förändringar i kroppstemperatur, humör eller aptit. Om du känner dig energisk eller stressad är chansen att din färg är skyldig. Så dra upp ärmarna och måla om!

När det gäller vila och avkoppling är bleka och pastellfärgade nyanser som beige, ljusgul, babyrosa eller magnolia de bästa valen.

Tyger ska vara naturliga

Avslappnande inredningsdesign på en budget2 Avslappnande inredningsdesign på en budgetBildkälla: Fiona Andrews Interiors Limited

Naturligtvis måste du lita på organiska material. lätta och mjuka tyger för att känna sig avslappnade. Dessa material erbjuder en helt annan komfortnivå, varför du bör applicera dem på kast, lakan, mattor, kuddar, gardiner eller till och med dukar. Ta med naturen vart du än kan!

Naturligt, rustikt och grönt

Avslappnande inredningsdesign på en budget4 Avslappnande inredningsdesign på en budgetBildkälla: Lauren Liess Interiors

Att föra naturen inuti handlar inte bara om tyger. Det betyder också att du måste få din moderna spjälsäng att känna sig mysig och hemma.

Hur låter en rustik bänk, en bekväm soffa eller botanisk tapet? Dessutom kan du alltid lägga till en växt här och där för att göra platsen luftig och fräsch.

Nyckeln till ett avkopplande sovrum

Avslappnande inredningsdesign på en budget5 Avslappnande inredningsdesign på en budgetBildkälla: Liz Prater Design Home

Det finns mer till ett avkopplande sovrum än kungliga sängar med rik klädsel och kvalitetskast. Sovrumskomfort sträcker sig till alla möbler, vilket innebär att väggarna ska vara skalliknande och neutrala, mattorna ska vara varma och mjuka och det bör finnas minst en bit av ditt favoritkonstverk som får dig att le.

Detta är det enda sättet att förvandla ditt sovrum till en plats som du drömmer om under dagen.

Rensa upp röran

Avslappnande inredningsdesign på en budget10 Avslappnande inredningsdesign på en budgetBildkälla: Mahoney Architects & Interiors

Stök hänvisar inte till smuts utan till staplarna av värdelösa föremål som vi alla har i vårt hem. Har du tänkt på hur negativ deras inverkan är? Trassliga skrivbord, trassliga sängar och oorganiserade garderober är bara tecken på att vi verkligen behöver förändras: en i vårt hem, en i våra liv.

Stress är ute

Avslappnande inredningsdesign på en budget6 Avslappnande inredningsdesign på en budgetBildkälla: Jody Brettkelly

Tänk inte över någonting och släpp stress innan du kommer hem. En lång blötläggning efter jobbet och ett par varma, färgglada handdukar kommer sannolikt att få dig att glömma.

Du kan också använda eteriska oljor eller doftljus eller stirra i taket i några minuter med din favoritlåt i bakgrunden. Din kropp och ditt sinne kommer att uppskatta dessa värdefulla stunder.

Minimala dekorationer

Avslappnande inredningsdesign på en budget8 Avslappnande inredningsdesign på en budgetBildkälla: DKOR Interiors Inc. – Inredningsarkitekter Miami, FL

Minimera dekorationer så mycket som möjligt. Ju fler saker du har visat din uppmärksamhet, desto mindre avslappnad kommer du att känna. Till exempel bör rika ramar och färgglada bilder undvikas. såvida det inte finns en enda kontaktpunkt i ett rum som har en mer mottaglig karaktär.

Ljus betyder världen i ditt hem

Avslappnande inredningsdesign med en budget7 Avslappnande inredningsdesign med en budgetBildkälla: Bernbaum-Magadini arkitekter

Mörka platser gör dig lynnig och trött. Så se till att det finns tillräckligt med ljus i ditt hem. Ditt bästa val är naturligt ljus. Så håll gardinerna skrynkliga och fönstren och persiennerna öppna. När natten har kommit, tänd lamporna och justera styrkan så att den passar ditt nuvarande humör.

Alltför ljusa rum är inte heller ett bra val. Det är bäst att balansera mellan för ljust och för mörkt.

Hälsa världen genom fönstret

Kom ihåg att ljuset har samma kraft som luft. Lämna rummet ventilerat så mycket som möjligt. Vi utsätts för för många gifter varje dag och det sista vi vill är att känna oss som hemma.

Så vi bör öppna fönstren (särskilt tidigt på morgonen) och andas in så mycket frisk luft som möjligt.

Lämna inte dagens uppgifter för imorgon

Avslappnande inredningsdesign på en budget11 Avslappnande inredningsdesign på en budgetBildkälla: Globebyggare

Vi är alla ovilliga att göra detta! Ibland är vi trötta, ibland är vi uttråkade, men vi hittar alltid ett sätt att smyga ut när det finns sysslor att göra.

Sanningen är att vi inte gör något annat än att göra saker värre – det arbete vi har skjutit upp måste göras någon gång, så vi kan lika gärna tänka på att rengöra muggen innan vi blir smutsiga i en samling gör diskbänken .

Rummen måste ha ett tydligt syfte

Avslappnande inredningsdesign på en budget12 Avslappnande inredningsdesign på en budgetBildkälla: Himlen är gränsen design

Du bör bestämma syftet med varje rum i ditt hem och tilldela anslutningarna därefter. Det kan vara ett lekrum för dina barn, ditt personliga kontor eller till och med ett takfönsterhörn för läsning.

När du gör detta kan du komma runt utan att tänka och du behöver aldrig kämpa för att hitta ett viktigt objekt. Om du frågar mig är det den verkliga hemligheten för balans och harmoni.

Komfortzon (er)

Avslappnande inredningsdesign på en budget14 Avslappnande inredningsdesign på en budgetBildkälla: Maison de Reve Builders LLC

Låt oss gå tillbaka till huvuduppgiften: vi vill att vårt hem ska känna sig mer avslappnat. Det är vårt yttersta mål. Ibland är det inte möjligt för hela platsen, och vi var tvungna att hålla oss till vårt favoritrum (eller rummet vi tillbringade större delen av vår tid i) och konvertera det till vår personliga komfortzon.

Hur gör vi det? Vi är helt enkelt ett hinder mellan oss och omvärlden! En komfortzon kan vara vilken som helst plats där vi gör våra favoritaktiviteter (läsa, titta på filmer, lyssna på musik etc.).

Naturliga dofter

Avslappnande inredningsdesign på en budget15 Avslappnande inredningsdesign på en budgetKälla: Interiors av Francine Gardner

Naturliga dofter är väldigt kraftfulla när det gäller att skapa positiva känslor. Dessa kan vara eteriska oljor, doftljus, luftspray eller liknande som kommer att tänka på.

De luktar inte bara bra – de tar dig in i en helt ny dimension på grund av deras lugnande effekt.

Jag älskar morgnarna

Avslappnande inredningsdesign på en budget13 Avslappnande inredningsdesign på en budgetBildkälla: Sutton Suzuki Architects

Välj en plats som är bäst för att titta på morgnarna och börja dagen på ett avslappnat sätt. Även för dem som inte har tid för frukostkrokar räcker det med 5 minuter att stirra på himlen med en kopp kaffe i händerna för att ge näring åt din själ och börja dagen rätt.

Med allt detta sagt, tänk på ditt kök som ett av de viktigaste ”själsbadet” i hemmet och gör ditt bästa för att få det att fungera som ett.

Allt beror på dig!

Avslappnande inredningsdesign på en budget16 Avslappnande inredningsdesign på en budgetBildkälla: Sasha Meredith Designs

Det finns förmodligen många saker du funderar på just nu, och ombyggnad är någonstans längst ner på listan. Vi vet det och det är därför vi uppmärksammar detta ämne: Allt börjar med hur du mår!

Ta en stund att tänka på det. Är det värt att övervinna denna stress om du inte har tid för dig själv? De steg vi föreslår är grundläggande och tar inte tid, men gör dig mer avslappnad på nolltid. Tänk på det!
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*