Home / Hem / Använd persikafärgen för att dekorera fantastiska interiörer
Använd persikafärgen för att dekorera fantastiska interiörer

Använd persikafärgen för att dekorera fantastiska interiörer

Persikafärgen har varit populär i åldrar och med goda skäl också. Det är lugnande och trevligt att se på, mjukt och feminint och passar bra med många olika färger och nyanser så det är inte svårt att använda för inredning.

Så vilka färger gör persika? Det är inte allt rosa, och det är inte allt orange heller. Förmodligen är persikans färg närmast korallfärgen, men de är inte exakt desamma.

En annan färg som persika ibland förväxlas med är aprikosfärgen, men återigen pratar vi om två olika färger.

Living Room-by-Canon-Dean Använd persikafärgen för att dekorera fantastiska interiörerBildkälla: Canon & Dean

Alla ovanstående färger är någonstans mellan rosa och orange. Färgkorallen är dock de rosa, persikafärgerna finns någonstans däremellan, medan aprikos, som talar aprikos kontra persika, definitivt är den orangeaste.

Varför är persikafärgpalett så populär?

Psykologer har funnit att persikaorange har en mycket mjuk och lugnande energi och är ofta förknippad med barndom och tonåren, liksom kärlek och acceptans. Som ett resultat är persikofärgerna som används för inredningen trevliga för många eftersom de skapar en mysig och varm atmosfär.

En annan bra sak med färgen persikrosa är att den ser bra ut ensam men också passar bra med andra färger, särskilt andra varma toner som ger det bästa i persika.

Nu kanske du undrar vilka färger som passar persika, och vi ska titta närmare på dem nu.

Färger som passar persika

Traditionell matsal-av-Kim-Woods Använd persikafärgen för att dekorera fantastiska interiörerBildkälla: Kim Woods

Färgpersikan är en pastellfärg som kan kombineras med många färger, men passar bäst med andra pastellfärger och toner. Det balanserar också underbart med svalare toner och ger neutrala liv. Här är några av de mest populära kombinationerna:

Persika och cyan

Color-Update-of-Seaside-Cottage-by-Decor-Rx-Interior-Design Använd persikafärgen för att dekorera fantastiska interiörerBildkälla: Decor Rx inredningsdesign

Persikafärger passar bra med alla möjliga cyantoner och skapar tillsammans en vacker, nästan tropisk och exotisk atmosfär. De svala och varma färgerna balanserar varandra underbart och effekten är lugnande och stimulerande.

Oavsett vilken nyans av cyan du tänkte på, de är alla perfekta för persikafärgskoden såväl som färgkorallen. Från blåaktiga toner som vatten, celeste och cerulean till turkos och grönaktiga toner som mint, havsgrön och skobeloff, korall persika passar bra med alla.

Krämiga persikor

Misc-by-Graham-Dunn-Photo Använd persikafärgen för att dekorera fantastiska interiörerBildkälla: Graham Dunn Photo

Kombinationen av persikor och grädde är en klassiker. Du kan inte gå fel med det. Både den ljusa persikofärgen och den mörka persikofärgen passar underbart med vita, beige, äggskal och havregryn.

Inte bara ser ditt hem mysigt och tröstande ut när du omger dig med den här kombinationen, men eftersom det smickrar de flesta hudtoner kommer du att se bättre ut i ett rum som också är inrett.

Persikoskikt

Modern vardagsrumsdesign använder persikafärgen för att dekorera fantastiska interiörerBildkälla: Fred design

Ett av de bästa sätten att dekorera ett rum med persikofärger är att helt enkelt täcka det med andra kompletterande nyanser som korallorange, korallrosa och andra korallfärger, aprikosfärger, terrakotta, rosa och varma gula.

3-Meadows-Del-Mar-Occupied-Home-Staging-by-Shelley-Sass-Designs Använd persikafärgen för att dekorera fantastiska interiörerBildkälla: Shelley Sass Designs

Du befinner dig i ett varmt och snyggt hem och beroende på färgerna du väljer kan du få dessa persikolager att fungera i både rustika och vintagehem, såväl som moderna hem.

Stark kontrast

Castro-residence-by-the-office-of-Charles-de-Lisle Använd persikafärgen för att dekorera fantastiska interiörerBildkälla: Charles de Lisles kontor

Att spela med kontrast är ett utmärkt sätt att leva upp till ett rum. Användningen av mörkgrå eller svarta detaljer och tillbehör i kombination med persikoväggar och persikafärger skapar en djärv och dramatisk effekt.

Skarpheten hos det svarta kompenseras dock av persikans mjukhet, vilket gör det övergripande utseendet modernt och kantigt, men inte för överväldigande.

Persika och guld

Meydenbauer-Residenz-von-Andrea-Braund-Home-Staging-Design Använd persikafärgen för att dekorera fantastiska interiörerBildkälla: Andrea Braund Home Staging & Design

En annan klassisk färgkombination som speciellt används för festliga tillfällen som bröllop och liknande. Parat ihop ser dessa två färger rikt och festligt ut och är perfekta för vårbröllop, jubileer och liknande.

Persika sovrum

byHelen-Design-tidigare-projekt-av-ByHelen-Design Använd persikafärgen för att dekorera fantastiska interiörerBildkälla: ByHelen Design

Olika färger av orange, inklusive persika, är ofta förknippade med femininitet och ungdom, och samtidigt sammanfaller med nästan alla hudtoner. Av dessa skäl och många fler väljer människor ofta att dekorera sina sovrum med persika.

Du vill att ditt sovrum ska målas i en lugnande och peppy nyans och du kommer knappast att hitta en bättre färg än persika i denna avdelning. Bortsett från det, ger mjuka persikotoner en känsla av romantik i rummet, medan de mättade tonerna ger extravagansen i området.

En av de mest populära färgkombinationerna för sovrummet är kombinationen av persika och vit eller beige. Detta får rummet att se söt och varm ut och den övergripande atmosfären blir lite mer öm.

Persika plantskola

Nursery-by-McCroskey-Interiors Använd persikafärgen för att dekorera fantastiska interiörerBildkälla: McCroskey Interiors

Persikafärgen i sig är könsneutral, så det kan vara ett perfekt val för både flickor och pojkar. Orange persika i kombination med grönt, gult eller cyan skapar en varm och mysig atmosfär i barnrummet för pojkar, medan rosa persikafärg i kombination med andra pastellfärger är perfekt för tjejernas persikorum.

Vilken färg passar persika när du dekorerar ett barnrum? Tja, nästan vilken pastellfärg som helst är perfekt, liksom grädde och vitt.

Persika vardagsrum

St.-Francis-Wood-San-Francisco-av-Brian-Dittmar-Design-Inc.  Använd persikafärgen för att dekorera fantastiska interiörerBildkälla: Brian Dittmar Design, Inc.

När du dekorerar ett vardagsrum med persikafärg är möjligheterna nästan obegränsade. Allt beror på om du vill ha en mer romantisk och mysig stil eller en modern och kantig stil.

Många tror att det är nästan omöjligt att skapa en kantig miljö med en färg som ofta förknippas med barndom och oskuld. Detta är dock inte helt sant och allt kokar ner till de färger du vill para ihop persikafärgen med.

Om du väljer metallfärger som guld eller silver eller mörka och skarpa färger som mörkgrå och svart, kan du enkelt skapa en modern och effektfull miljö utan att göra dem alltför skarpa och överväldigande eftersom persika balanserar ut alla dessa nyanser.

The-Tavern-by-Vermont-Vernacular-Designs Använd persikafärgen för att dekorera fantastiska interiörerBildkälla: Vermont Vernacular Designs

Å andra sidan, om du vill att ditt vardagsrum ska vara mer vintage eller varmt, kan du kombinera din persika med vitt och grädde, med andra pastellfärger eller med cyan, lax och koralltoner.

Om du är osäker på vilken färg som är korall, vilken färg som är aprikos, vilken färg som är persika och vad som är lax, är det enklaste sättet att förstå skillnaden mellan dessa färger att titta på dem sida vid sida.

Inte bara kommer detta att hjälpa dig att förstå varje färg bättre, men du kommer också att se hur vackra de ser ut tillsammans, vilket kan ge en extra dos inspiration till din vardagsrumsdekor.

Persikamat

Vintage-Charm-in-a-Petit-Home-by-Sustainable-Home Använd persikafärgen för att dekorera fantastiska interiörerBildkälla: Hållbart hem

Persikaorange färgen är ett populärt val för att dekorera kök runt om i världen eftersom det är förknippat med en saftig frukt som vi alla älskar, vilket gör att färgen verkar vara utsökt.

Ett annat stort plus med den här färgen är att ett litet kök verkligen lyser upp det och får det att se större och öppnare ut.

Eftersom persikofärgen matchar både träelement och plast, glas och metaller kan den enkelt integreras i nästan alla kök.

Persika badrum

Capitol-Hill-badrum-av-Lisa-Leroy Använd persikafärgen för att dekorera fantastiska interiörerBildkälla: Lisa & Leroy

Anledningen till att både persika och korallorange nyanser är vanliga i badrum är på grund av den naturliga touch som dessa färger har. Du vill att ditt badrum ska se naturligt och mysigt ut under dina långa, lugnande bad, eller hur?

Bortsett från det är det också bra för mindre badrum eftersom det visuellt förstorar utrymmet, vilket skapar en illusion av ett större och ljusare rum.

Aquarella-by-Silver-Sea-Homes använder persikafärgen för att dekorera fantastiska interiörerBildkälla: Silver Sea Homes

Slutliga tankar när du dekorerar med persikafärg

Persikafärg är en av de mest populära färgerna för heminredning eftersom den är naturligt lugnande och lugnande och det är lätt att kombinera med andra färger du kan hitta i ditt hem.

Det kan sträcka sig från orange till persikrosa och passar i nästan alla rum i ditt hem. Beroende på färgerna du parar ihop med det fungerar det bra för både vintage- och moderna hem
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*