Home / Hem / 8 smarta idéer för att omvandla ditt garage till att se lyxigt ut
8 smarta idéer för att omvandla ditt garage till att se lyxigt ut

8 smarta idéer för att omvandla ditt garage till att se lyxigt ut

Många anser att garaget är en plats att parkera en bil, hänga krattor och lagra lite juldekorationer. I verkligheten har denna del av ditt hem mer potential än du förmodligen kan föreställa dig. Du kan bygga om ett enkelt garageutrymme och göra det till en stor tillgång i ditt hem.

Ombyggnad av garage är ett perfekt sätt att lägga till elegans och produktivitet i ditt lagringssystem och öka ditt fastighetsvärde. Det finns flera aspekter att tänka på när man förvandlar ett kallt och nykter garage till ett lugnt och välkomnande område. Nedan följer 8 smarta idéer för att ombygga ditt garage så att det ser lyxigt, roligt och fantastiskt ut.

  1. Partitionera ditt garage

Du bör först dela upp ditt garage i minst tre zoner för att skapa ett livligt utrymme. Av dessa tre zoner; ägna en del till din bil, en till din verkstad och den andra till ditt eget privata utrymme. Använd en smart lagring för att lagra garageprodukter och verktyg.

Du kanske vill använda metallverktygslådor och träskåp för en industriell känsla och en mer exklusiv känsla av utrymme. På det sättet ser saker så avslappnade och visuellt intressanta som möjligt. Område ditt garage fungerar ganska bra i ett öppet koncept.

När du väl har delat upp och organiserat ditt garage ser alla zoner naturliga ut och skiljer sig från varandra. Var kreativ med partitioner för att uppnå en formell rumsdelning. Du kan till exempel använda kedjelänkmetallstaket för ett industriellt utseende eller vika upp en serie vintage-dörrar för att skapa din unika skärm.

  1. Skapa ett nytt garage golv

Nya garagegolv gör stor skillnad i hur hela garaget ser ut och känns. Det finns flera olika alternativ för garage golv, och du kan välja ditt alternativ baserat på dina unika behov och krav. Många garage använder betonggolv så det här är ditt val om du vill.

techfloor-3 8 Smarta idéer för att konvertera ditt garage till Lux

Se till att golvet har dykt upp igen om det är skadat eller sprickat. Medan betonggolv ser ut som vanliga och intetsägande kan du krydda dem genom att lägga till en färg efter eget val. Betong kan också bli lättfläckat.

Du måste epoxidera ditt golv i betonggaraget för att undvika fläckar. Epoxigolv förhindrar att fett och olja tränger in eller sipprar in i dem. Alternativt kan du parkera din bil på skummattor så att betonggolv inte skadas.

Betonggolv är inte det enda alternativet. Beroende på hur du använder ditt garage kan du välja mellan lövträ, kakel eller matta. Olika garagegolv har sina unika fördelar och nackdelar.

  1. Garagetakförlängning och vind

Överväg att utöka garagetaket och bygga ett loft om du vill använda ditt garage utan att tappa utrymme och parkeringsplats. Att höja taket på ditt garage och lägga till ytterligare ett arbetsområde kan skapa extra utrymme och tillföra värde till ditt hem. Du får alla dessa fördelar utan att störa ditt familjeflöde eller ändra planritningen.

Lofting ditt garage är en smart idé om garageombyggnad som ger dig gott om utrymme. Du kan tänka på det som en enorm, lättillgänglig vind. Det finns så mycket att göra med ett loftgarage. Du kan till exempel ställa in vinden och behandla det som ett extra vardagsrum, sovrum eller kontor.

  1. Förbättra garagebelysningen

Garage-belysning-färgtemperatur 8 smarta idéer för att konvertera ditt garage till Lux

Du måste ha starka lampor i ditt garage, speciellt om du tillbringar större delen av din tid där. Användningen av svagt ljus kan hindra dig från att njuta av allt som ditt garage kan erbjuda efter solnedgången. Du kan också välja rörelsesensorlampor som tänds automatiskt när någon går in i garaget. Rörelsesensorlampor är unika och praktiska tillägg som förbättrar utseendet på ditt garage.

  1. Har garage väggarna målade en ny färg

Du har sannolikt skapat ett nytt garagegolv för din ombyggnad. Nu måste du välja en väggfärg som matchar golvet för att undvika konflikter. Fyll i sprickorna med en motorreparation och tvätta dem noggrant innan du målar. Kontrollera också om golvet behöver etsas för att färgen ska fästa.

Det behöver inte etsas när vattnet absorberas. Det kan dock behöva behandlas med en etsningsprodukt om vattnet pärlor på ytan. Efter etsning, låt garageväggen torka över natten och räck sedan efter en Färgrulle Måla & spruta och måla en ny färg på väggen. Ge det en andra päls om det behövs.

  1. Har nya fönster, garageportar och öppnare installerade i ditt garage

Gamla garagefönster kan få ditt garage att se mörkt, tråkigt och utan dagsljus. Detta tillstånd är inte säkert, speciellt om du använder ditt garage som en provisorisk verkstad. Du kan njuta av mer ljus genom att installera nya fönster i ditt garage. Frisk luft kan också cirkulera fritt i ditt garage.

En annan bra produkt som lovar att tillföra värde till ditt garage är en ny dörr och öppnare. Gammal garageport och öppnare kan få din garageport att riva, hänga och vara nästan svår att lyfta. Installera en ny garageport och öppnare för att säkerställa säker åtkomst till ditt garage.

En ny garageport och öppnare möjliggör inte bara enkel åtkomst och drift av ditt garage, utan också uppdaterar och förnyar det totala utseendet på ditt hem. Några av de tillgängliga alternativen inkluderar trä, stål, glas och aluminium. Välj rätt garageport och öppnare för att säkerställa säkerhet, hemautomation och energibesparingar.

  1. Konvertera en del av ditt garage till ett nöjesområde

Omvandling av en del av garaget till ett nöjesområde är en populär idé för garageombyggnad idag. Du vet nog att ett av de mest rymliga rummen i ett hus är garaget. Varför inte förvandla detta omfattande utrymme till ett underhållningsutrymme?

Det är lätt att göra en del av garaget till ett nöjesrum. Allt du behöver göra är att ha en stor TV-skärm, biljardbord, flipperspel eller löpband i ditt garage. Du kan också sätta en våt bar och kylskåp i ditt garage.

  1. Skapa ett hemmakontor

Idag, tack vare internetintroduktionen, föredrar många att arbeta hemifrån. Ditt garage kan bli en lugn arbetsplats där du kan göra dina sysslor enkelt och bekvämt. Det är här du behöver organisera ditt garage för att göra plats för din utrustning, filer och förnödenheter.

När du väl har installerat nya golv, belysning och isolering behöver du bara ett skrivbord, hyllor, arkivskåp, en dator och internetanslutning. Precis så, och du kan vara stolt över ditt eget privata kontor. Ett kontor ombyggnad är ett ombyggnadsprojekt som inte kräver strikt och detaljerad planering.

Dom:

Ombyggnad av ett garage är ganska enkelt än du kan tro. Du har flera alternativ – från att byta golv till att anpassa ett nytt garage och allt däremellan. Dessa åtta (8) smarta idéer för ombyggnad av ditt garage för att se lyxigt ut kommer att vara till nytta för att förbättra kvaliteten på ditt garage och öka fastighetsvärdet i ditt hem. Så prova dessa idéer och låt oss veta vad du tycker i kommentarfältet nedan.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*