Home / Hem / Modern Windows-hemdesign för alla
Modern Windows-hemdesign för alla

Modern Windows-hemdesign för alla

Att välja en fönsterstil hemma är inte alls lätt: processen tar mycket tid och det finns många faktorer som måste övervägas.

Dina fönster är ditt hems portar till omvärlden – de återspeglar stil och arkitektur och låter solljus och frisk luft komplettera ditt interiör.

Det finns många husfönster och du måste verkligen vara medveten om “själen” i ditt hus för att välja rätt.

Här kommer en intressant lista med beskrivningar av olika stilar. Vi inbjuder dig att gå igenom det och välja en lämplig och modern design för bostadsfönster.

Exempel på modern fönsterdesign

Fasta fönster

Modern-Home-Windows-Design-für alle1 Modern Home-Windows-Design för allaBildkälla: JAUREGUI Architecture Interiors Construction

Fasta fönster (även kända som panoramafönster) är de som inte kan glida, svänga eller luta eftersom de är helt fästa på en ram. Därför är de inte det bästa valet för ett rum som behöver frisk luft.

Istället flankeras de vanligtvis av dubbelhängande bågar placerade under eller över trattar och markiser.

Om du behöver dem är det bra att veta att de finns i alla storlekar och former (kvadratiska, trapetsformade, runda, halvrunda etc.). Deras största fördel är det överkomliga priset, som kännetecknas av pålitlig energieffektivitet och ett vackert utseende.

Markisfönster

Modern-Home-Windows-Design-für alle2 Modern Home-Windows-Design för allaBildkälla: Hugh Jefferson Randolph Architects

Markisfönster är utformade så att vatten rinner ut från fönsteröppningen (de hänger uppifrån och öppnar underifrån och utåt).

Deras vanliga läge är över fasta fönster och de används mest i garage, bås eller andra platser där ventilation och integritet är viktigare än estetik. Markisfönster är dock mycket typiska för Medelhavets designstilar.

Karmfönster

Modern-Home-Windows-Design-für alle3 Modern Home-Windows-Design för allaBildkälla: PHX-arkitektur

Du kan känna igen ett fönster genom att det är gångjärn på sidorna och öppnar utåt, precis som en dörr. Den har ingen skena, varför den liknar en bild änka.

Det kan skjutas eller öppnas med en hård vev och skärmarna visas på insidan för skydd. På grund av detta är dessa fönster vanligtvis installerade över handfat, apparater och bänkskivor.

Dubbla och enkla fönster

Modern Windows-design för alla 4 Modern Windows-design för allaBildkälla: A. Perry Homes

Ett dubbelhängande fönster är det du öppnar vertikalt och det har två fullt fungerande fönster (det nedre rör sig parallellt med det övre fönstret, precis som det senare fönstret rör sig ovanpå det).

Dubbelhängande fönster är ett vanligt val för mer ventilation eftersom du kan släppa in luft både underifrån och uppåt. De ser också väldigt mysiga och traditionella ut.

Vi skulle inte exakt räkna dem till de mest populära fönsterstilarna, men de är verkligen vad en person skulle beskriva som unika.

När du flyttar ut dem kommer de inte att skjuta ut, vilket gör dem lämpliga för rum som är direkt utsatta för ett däck eller uteplats. Även små rum kan dra nytta av denna lösning.

Enkelhängande fönster är en billigare version av deras dubbelhängande motsvarigheter och har en manövrerbar nedre ruta som rör sig parallellt med den övre.

Modern Windows Design för alla 15 Modern Windows Design för allaBildkälla: Shannon Malone

Det senare har dock fixats. Liksom de tidigare har helt enkelt hängande fönster centrala handtag och lås, medan vissa av dem också har ytterligare säkerhetsmekanismer.

En intressant lösning att tänka på är dubbelt hängande tvättfönster eftersom du aldrig behöver gå ut och rengöra dem. Du kan göra detta perfekt från din interiör.

Lutningsfönster är bland de mest platsbesparande lösningarna, varför de är mycket populära i vissa regioner i världen. Precis som dubbelhängande fönster ser de bäst ut när de vetter mot en uteplats, uteplats eller liknande rum.

Horisontell skjutreglage

Modern-Home-Windows-Design-für alle5 Modern Home-Windows-Design för allaBildkälla: Pella fönster och dörrar

De representerar enskilda glasrutor som glider antingen åt vänster eller höger. De är mycket populära och moderna fönsterlösningar, främst för att de inte tar plats och är lätta att använda.

Det finns också de så kallade dubbla skjutreglagen som maximerar luftcirkulationen i ditt rum.

Bay och burspråk

Modern-Home-Windows-Design-für alle6 Modern Home-Windows-Design för allaBildkälla: LDa arkitektur & interiör

Ett burspråk består av tre delar: en stor, solid ruta i mitten och fönster / dubbla rutor placerade i en vinkel på 30 till 45 grader på båda sidor. De kan öppnas och fästas.

Bay-fönster, å andra sidan, består av minst fyra rutor av samma storlek, med vingarna mestadels ordnade i gradvis välvda utsprång.

Både burspråk och burspråk är bra val för ett bra landskap eller för utrymmen där naturligt ljus är akut nödvändigt.

Trädgårdsfönster

Modern-Home-Windows-Design-für alle 7 Modern Home Windows-Design för allaBildkälla: Ply Gem

Trädgårdsfönster är ett slags interiörförlängning, det vill säga de ser ut som glaslådor med inre hyllor för växter och örter.

På grund av sin storlek bör de vara någon annanstans än uteplatser, trottoarer eller sittplatser på din veranda. Ett bra proffs i deras fall är flera sidoslitsar.

Accentfönster

Modern-Home-Windows-Design-für alle8 Modern Home-Windows-Design för allaBildkälla: Jon R. Sayler, arkitekt AIA PS

Accentfönster är oftast solida, vilket innebär att ventilation inte är en av deras egenskaper. Som en fördel kan vi nämna de många former de kan ha, särskilt sällsynta som inte är tillgängliga för andra typer av fönster.

Trattfönster

Modern-Home-Windows-Design-für alle 9 Modern Home-Windows-Design för allaBildkälla: WETSTYLE

De är desamma som markisfönster, bara i motsatt riktning: de är ledade direkt mot golvet och svängda inåt. Även om de kanske inte är det smartaste valet för ett vardagsrum, fungerar de bra i källare och garage.

Bakruta

Modern-Home-Windows-Design-für alle 10 Modern Home Windows-Design för allaBildkälla: Marvin fönster och dörrar

Termen bakrutan används för kombinationer av några få fönsterstilar, såsom ventilationsfönster och fasta fönster. De står vanligtvis på eller under större fönster / dörrar för att se till att det finns mer veterinär och solljus i ett rum.

Eftersom de är avsedda att komplettera ett redan installerat fönster finns de i många former: rektangulära, fyrkantiga, rundade, elliptiska etc.

Radie fönster

Deras vanligaste namn är välvt fönster, vilket innebär att de har en unik form. Den nedre delen är rektangulär, medan den övre delen liknar en båge eller helt enkelt är halvrundad.

Enligt WCMA fönster och dörrDeras starkaste kvalitet är deras utseende eftersom de kan lägga till kungliga utseenden till även det enklaste rummet. De finns i både en fast och en funktionell version.

Takfönster

Modern-Home-Windows-Design-für alle11 Modern Home-Windows-Design för allaBildkälla: Sullivan Building & Design Group

Takfönster är den bästa lösningen ur estetisk synvinkel: de är horisontella glasskivor som installeras i ditt tak inte bara på grund av det naturliga ljuset utan också för att de har en fantastisk utsikt över himlen.

Dessa fönster är perfekta för privata utrymmen (t.ex. badrum) eller som ett fantastiskt tillskott till rum utan ytterväggar.

Glidande fönster

Modern Windows-design för alla 12 Modern Windows-design för allaBildkälla: Adam Dettrick Architects

Skjutfönster är alltid ett föredraget val när det gäller användbarhet och konfiguration eftersom det finns två glasrutor (vardera hälften av fönstrets bredd), varav den ena är fixerad och den andra är rörlig och glider horisontellt mot den andra för att släppa in luft .

Större fönster (8 fot breda eller mer) har till och med tre rutor: en fast i mitten och två flexibla på sidorna.

Skjutfönster är en bra lösning eftersom du inte behöver svänga dem och de tar inte plats när du öppnar dem. Dessutom är de ett smart säkerhetsalternativ: de har separata handtag och lås på varje skiva (du kan öppna dem ungefär en tum och låsa dem i en sådan position).

Blindt fönster

Modern Windows Design för alla 13 Modern Windows Design för allaBildkälla: Brett Mickan Interior Design

Louvre fönster (eller louvre fönster) består av flera lager av glas och installeras vanligtvis i mottagningsrum med utsikt över soliga verandor eller vackra trädgårdar.

De är väldigt praktiska och har en effektiv låsmekanism som håller värmen inuti, men drar in tillräckligt med frisk luft när det behövs.

Fönsterväggar

Modern Windows-design för alla 14 Modern Windows-design för allaBildkälla: Studio MM, pllc

Precis som namnet antyder står fönsterväggar för en komplett ersättning av väggar med massivt glas, kant till kant, golv till tak. De kan fungera som inre rumsavdelare eller externa “omslag” i olika storlekar och former som erbjuder fantastisk utsikt över omvärlden.

Om du gillade att läsa den här artikeln om den här moderna fönsterdesignen, bör du också läsa den här:
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*