Home / Hem / Visa böcker (idéer för lagring av böcker)

Visa böcker (idéer för lagring av böcker)

Även i dagens datorer och smartphones finns det fortfarande många som tycker om att läsa fysiska kopior av böcker. Böcker, som TV, kan vara en stressavlastare som gör det möjligt för läsaren att resa långt från livets problem och in i en ny värld full av intressanta karaktärer, plotförändringar och upptäckt.

Figur 1-1 Visa böcker (idéer för lagring av böcker)
Bildkälla: Chloe Wagner

På detta sätt kan vissa böcker bli värdefulla föremål. Liksom smycken eller gamla foton måste de lagras ordentligt för att undvika så mycket skada som möjligt, så förhoppningsvis kan de leva så länge som läsaren.

Det finns många idéer om bokorganisation. De vanligaste typerna av bokförvaring är bokhyllor och fodral, rack och robusta behållare. Men dessa metoder kan ibland vara dyra – speciellt om du har många böcker.

Bild-2-1 Visa böcker (idéer för lagring av böcker)
Bildkälla: McCroskey Interiors

För att spara pengar samtidigt som du skyddar din litteratursamling finns det några idéer du kan tänka på när du lagrar DIY-böcker. Återvinn gamla lådor och lådor, gör trähyllor etc. Det finns massor av sätt att lagra böcker på!

Idéer för organisation av böcker

bokhyllor

En av de mest klassiska och traditionella boklagringsformerna är bokhyllan. De är vanligtvis av trä. De kan vara den naturliga bruna färgen eller måla något annat. När du väljer färg, struktur och mönster för din bokhylla och hyllor, överväga vilka böcker du vill lägga där.

Bild-3-1 Visa böcker (idéer för lagring av böcker)
Bildkälla: Dan Nelson

Om de flesta böcker har mörkare omslag, prova en bokhylla som antingen har en ljusare nyans i brunt eller i allmänhet en ljusare färg. Välj slätt trä med ett grundmönster för dessa typer av böcker.

Bild-4-1 Visa böcker (idéer för lagring av böcker)
Bildkälla: Adrienne DeRosa

Om du är orolig för att ha för många bokhyllor finns det sätt att spara utrymme. Lägg bokhyllor i de små utrymmena i rummet, till exempel en garderob. B. bakom en dörr, i hörnen eller mellan fönstren. Flera bokhyllor kan lägga till temat i rummet så länge resväskorna är utformade för att passa.

Biblioteksstolar

Det finns en underbar uppfinning som kombinerar två saker som redan går bra tillsammans – att sitta och läsa. Biblioteksstolen är en plats att sitta och förvara böcker. Detta är användbart när du surfar i böcker och inte vill fortsätta växla mellan ditt läsområde och ditt boklagringsområde.

Bild-5-1 Visa böcker (idéer för lagring av böcker)
Bildkälla: Louise Lakier

Denna bokhylla och stolskombination rymmer 350 till 400 böcker i genomsnittstorlek. Detta är perfekt för boksamlare! Tillverkad av plywood med nio olika lager, det här objektet är tillräckligt hållbart för att lätt bära vikten hos den genomsnittliga personen.

Det kan också anpassas så att du kan beställa stolen i önskad färg. Det finns också ett hemligt fack där du kan dölja böcker som är värdefulla för dig eller som du inte vill att någon annan ska upptäcka. Dessa coola stolar kan till och med komma med liknande fotstöd så att du kan lagra fler böcker samtidigt som du stöder dina fötter!

Bild-6-1 Visa böcker (idéer för lagring av böcker)
Bildkälla: Domiteaux + Baggett Architects

Det finns också ett hemligt fack där du kan dölja böcker som är värdefulla för dig eller som du inte vill att någon annan ska upptäcka. Dessa coola stolar kan till och med komma med en liknande fotstöd så att du kan lagra fler böcker samtidigt som du stöder dina fötter!

Fungerar inte skorstenar

Detta kan verka som en betydande säkerhetsrisk, men om inte din eldstad är i gott skick kan den användas som ett bra ställe att lagra extra böcker på. Med den underbara uppfinningen av inomhusvärme finns det inte längre mycket behov av en öppen spis idag. Förvandla området till något användbart genom att stapla böcker på manteln.

Bild-7-1 Visa böcker (idéer för lagring av böcker)
Bildkälla: Bill Huey + Associates

Om du behöver mer utrymme kan du alltid lägga till hyllor ovanför eller runt eldstaden. Men om du någonsin bestämmer dig för att använda din eldstad för det avsedda ändamålet, se till att alla böcker tas bort från den först! Du vill inte att dina böcker – eller värre, ditt hus – ska brinna!

Bild-8-1 Visa böcker (idéer för lagring av böcker)
Bildkälla: Roy Campana

Hyllor med hög volym

Efter bokhyllor och papperskorgar kan det hända att du tar slut på fler böcker. Detta är den perfekta tiden att överväga en högre position. Ibland kan väggar vara lite (eller mycket) tråkiga. Komplettera inredningen i ditt hem och förvara böcker genom att fästa på de högre delarna av väggen.

Med högre hyllor behöver du inte oroa dig för att gå runt andra möbler eller om någon stöter på den. Detta gör att du kan klädda inre omkrets av ditt hem med hyllor och omge dig med böcker. Detta ger dig mer utrymme, vilket är särskilt praktiskt om du bor i ett litet hus eller en lägenhet.

Bild-9-1 Visa böcker (idéer för lagring av böcker)
Bildkälla: Mark Teskey

Denna idé har dock vissa nackdelar. Om du inte är exceptionellt lång behöver du en stege eller andra sätt att nå höga platser, både installera hyllorna och få en bok från hyllan. Det kan vara lite irriterande. Detta kan också vara en säkerhetsrisk.

Chef för bokhyllor

På tal om stegar, varför inte använda din som plats för extra böcker? Oavsett om det är en gammal trästege eller en stålstege, kan nästan alla typer av stegar med ett plant steg omvandlas till en provisorisk bokhylla. Du kan till och med måla stegen eller lägga till mönster för att passa in i rummet. Om dina stegar måste stödjas mot väggen kan du fästa en trälamell eller ett nät i varje steg för att förhindra att böckerna faller.

Bild-10-1 Visa böcker (idéer för lagring av böcker)
Bildkälla: Skickade anställda

Behöver du mer kreativa idéer för att lagra böcker? Prova detta …

Badrummet

När du tänker på platser att placera bokhyllor eller hyllor tänker du troligen inte på badrummet. Men om du behöver mer utrymme kan du hitta det här. Det finns en viss kändis på A-listan som älskade att läsa så mycket att hon bestämde sig för att omvandla sitt badrum till ett litet bibliotek. Bokhyllan är inbyggd i väggen så att böckerna kan sjunka ner i den istället för att sticker ut.

Bild-11-1 Visa böcker (idéer för lagring av böcker)
Bildkälla: Zuri Custom Homes

Om detta är en idé du vill prova, se till att du bara lägger böcker i badrummet som du inte skulle ha något emot. Ångan från heta duschar eller bad kan förstöra sidorna och minska effekten av limet som håller ryggraden ihop. För att undvika att riva värdefulla böcker, placera böcker som är lätt utbytbara endast nära ångkällor.

Läser i sovrummet

Ibland sent på kvällen när du har svårt att sova kanske du vill läsa en bok. Eller så läser du en bok i sängen och blir sömnig. Det kan vara lite besvär att dra ut en bok eller lägga tillbaka en bok på bokhyllan. När du är trött kan träning räcka för att väcka dig. Att somna med boken i din säng kan skada boken.

Bild-12-1 Visa böcker (idéer för lagring av böcker)
Bildkälla: Jeremy B. Smith

När du är trött kan träning räcka för att väcka dig. Att somna med boken i din säng kan skada boken. En enkel lösning på dessa problem är att få en litterär huvudgavel och / eller en baseboard. I likhet med biblioteksstolen är litterära huvudgavlar en två-i-ett-affär. Förvara dina böcker på den plats där du kan vila utan att skada böckerna eller känna dig obekväm.

Ett billigare alternativ är att helt enkelt lägga böcker vid basen av din säng med en liten bänk eller hylla. Detta eliminerar behovet av att köpa en ny säng, även om inte så många böcker lagras. Du kan också placera en hylla över huvudgaveln. Se dock till att hyllan är säker och att hyllan har en vägg. De vill inte att hyllan eller böckerna faller på dig medan du sover!

Bild-13-1 Visa böcker (idéer för lagring av böcker)
Bildkälla: Heimsath arkitekter

Andra idéer för att försöka sätta ett tunt bord nära din säng att sätta böcker på. Detta kommer att hålla böckerna inom räckhåll men ur sängen. Och glöm inte utrymmet under sängen, som ofta blir oanvänd! Du kan installera små hyllor här eller bara lägga böcker i tydliga soptunnor och förvara soptunnorna under sängen.

Dela ett öppet utrymme

I hus eller lägenheter finns det ofta två eller flera rum som bara är åtskilda från varandra med en vägg med en dörrlös dörr. De flesta försöker hänga en gardin eller lakan för att täcka detta utrymme och för att dela upp rummen bättre. Men vad sägs om att använda detta område för böcker?

Bild-14-1 Visa böcker (idéer för lagring av böcker)
Bildkälla: Platemark design

Om det finns mer än ett sätt att komma mellan rummen, använd en av dörrarna som förvaringsutrymme för böcker. Hitta bara en bokhylla av lämplig storlek och skjut den rakt under dörren.

Om du vill veta hur böcker visas i dörren samtidigt som du ger tillgång till nästa rum, finns det ett sätt att göra det också. Fäst bara kablarna på en eller båda sidor om dörröppningen.

Bild-15-1 Visa böcker (idéer för lagring av böcker)
Bildkälla: Abramson Teiger Architects

Det gör det också bekvämt när du vill ta en bok eller ge tillbaka den när du går in eller ut ur rummet! Fäst bara kablarna på en eller båda sidor om dörröppningen. Det gör det också bekvämt när du vill ta en bok eller ge tillbaka den när du går in eller ut ur rummet!

En annan idé är att lägga hyllor på baksidan av varje dörr i ditt hem. Beviljas, detta begränsar hur mycket dörren kan öppnas, men det kan vara värt det att lagra dina böcker ordentligt.

Slutsats

Det finns olika sätt att lagra böcker utan att lämna ditt hem. Oavsett om du använder traditionella bokhyllor eller är kreativa i badrummet kan du alltid hitta en plats för dina samlingar. Kom ihåg att alla rum i ditt hem, oavsett hur små eller långa eller okonventionella, har potential att bli ett bra förvaringsutrymme. Allt du behöver göra är att hålla ditt sinne och ögon öppna för alla möjligheter som du aldrig skulle ha tänkt på!
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*