Home / Hem / Vintage heminredning stil och idéer
Vintage heminredning stil och idéer

Vintage heminredning stil och idéer

Att vara modern och uppdaterad är populär idag, men det kan också vara djärvt och uppfriskande att gå bort från det och prova något annat som vintage heminredning. Att försöka dekorera ditt hem på ett mer vintagemässigt sätt får ett bra resultat när du går bort från din önskade stil och går vidare till något mer kreativt som skiljer sig från de vanliga valen. Medan vintagedesign kan begränsa dig är den avslappnad och verklig.

www.minthomedecor.com -1 Vintage heminredning stil och idéerBildkälla: Mint heminredning

Något som speglar dig

Ett vintageutseende kan vara många saker – tänk inte på det som något tufft eftersom det kan kringgå allt du vill. Dina intressen kan bidra eftersom de flesta skapar en vintage look genom sina hobbyer och preferenser. Försök att välja din stil baserat på en favoritdesigner. Det viktigaste är att använda autentiska och originaldekorationer.

Vintage-hem-dekor-stil-och-idéer-2 Vintage heminredning stil och idéerBildkälla: Jessica Buckley Interiors

En enda samling eller en vintagemålning kan bara vara en sak som utstrålar det här utseendet på vintage och är lätt att upptäcka. Välj något som definierar din karaktär och visa det i ett av hörnen på rummet.

Välj ämne

När man pratar om inredning i vintagestil är det viktigt att veta vilken era som passar dig bäst – oavsett om det är glamorösa 20-tal eller spännande 60-tal, det är viktigt att den eran beskriver dig. Vilka kännetecken har den här tiden? Välj det utseende som ska göra det uttalande du vill ha. Det är bäst när du mår bra om att du visar upp något du älskar på ditt eget sätt.

Vintage-hem-dekor-stil-och-idéer-3-1 vintage heminredning stil och idéerBildkälla: ljust designlaboratorium

Bakgrund som säger något

Du behöver inte överväldiga hela området – en specifik mittpunkt räcker för att definiera ditt meddelande. Rätt tapet skapar exakt denna känsla. Ett gammalt snyggt mönster eller en retro geometrisk stil på 70-talet är precis rätt för denna typ av stil. Tartan och geografiska tryck betonar retroatmosfären och livar upp rummet med sin färgglada elegans. Djurtryck är också bra val för att lägga till färg på dina väggar och en touch av extravagans också.

Vintage-hem-dekor-stil-och-idéer-4 vintage heminredning stil och idéerBildkälla: Design Vidal

En annan möbel

Vintagemöbler är mestadels begagnade, men det goda är att de är unika och unika med en vintage stil. Att hitta en hel uppsättning vintagemöbler kan vara svårt, men ibland är en extraordinär bit precis vad du behöver för att få ett rum att sticka ut. Försök att kombinera olika typer av möbler medan du använder en bit som huvudpunkt.

Vintage-hem-dekor-stil-och-idéer-5 vintage heminredning stil och idéerBildkälla: Norman Kohl för Nathan Mayo & Associates

Moderna möbler som ett modernt matbord, fåtölj eller elegant plysch lounge kan vara tillräckligt för att följa med din ursprungliga vintage bit. Använd enkla möbler för att knäppa den enda biten.

Rätt färger

Mintgrön och anka äggblå är färger som ger alla rum en vintage känsla. Pastellfärger av detta slag kommer säkert att maximera retroatmosfären i ditt rum.

Vintage-hem-inredning-stil-och-idéer-6 vintage heminredning stil och idéerBildkälla: Jessica Helgerson inredningsdesign

Använd speglar

Det är känt att vissa typer av speglar skapar effekten av ett vintage rum. En raffinerad stil som detaljerade ramar och utsmyckade detaljer gör det enkelt men blir ofta överväldigande. Trämålade ramar och bleka naturliga färger gör vanligtvis detta, men med mer subtila resultat.

Vintage-hem-dekor-stil-och-idéer-7 vintage heminredning stil och idéerBildkälla: Kelley & Company Home

Oavsett vad du väljer, i kombination med rätt dekorationer och bra tapeter, kompletterar spegeln inte bara din önskade stil utan utökar också utrymmet och släpper in mer ljus i omgivningen.

Rätt väggkonst

Att uppnå en vintageeffekt är inte svårt när du har rätt väggkonst. Att kombinera dina favorit konstnärliga foton och pjäser är ett säkert sätt att skapa en underbar presentation i ditt hem. De kan vara mångsidiga, men se till att du har en gemensam grund genom att göra ramarna desamma, eller åtminstone samma stil.

Vintage-hem-dekor-stil-och-idéer-8 vintage heminredning stil och idéerBildkälla: Daniella Photography

Utrustning

Det är trevligt att vara öppensinnad när man tänker på vad som kan ge ditt utrymme den personlighet du projicerade på. En kudde med retro mönster eller en enkel och snygg lampa kan bara vara vintage-dekorationsidéerna som kommer att framhäva ditt utrymme. Du kan till och med göra något själv genom att integrera dina egna mönster i tillbehören.

Vintage-hem-dekor-stil-och-idéer-9-1 Vintage heminredning stil och idéerBildkälla: moderna linjer. Vintage fynd. Inredningsdesign

Varje detalj betyder något – en retro tekopp eller en lampskärm i geometrisk stil kan vara rätt för rummet. Se till att du har ett kontinuerligt tema – det är viktigt att vara konsekvent.

allt fungerar

Du kan inte matcha vad du vill eftersom det inte finns några gränser för en vintage-stil. Alla färger är välkomna och blandningstoner som rosa, grönt, gult och till och med andblått kan fortfarande fylla denna autentiska inställning. En liten målad hylla kan räcka, särskilt när den blandas med olika kannor av alla slag, koppar, tallrikar och många andra föremål som kan vara den perfekta dekorationen. En ojämnhet i dina samlingar kan vara ett perfekt sätt att få färg och nostalgi till ditt rum i stil.

Vintage-hem-inredning-stil-och-idéer-10 vintage heminredning stil och idéerBildkälla: Jute inredning

Tyger

Vilket annat sätt att uttrycka en vintagestämning om inte med tyger? En trälåda full av tallkottar och skenor bredvid din eldstad är en riktigt bra detalj att arbeta med. En annan sak som kan ha en säker effekt på atmosfären är trämatcher som är ungefär 1 fot långa. Bortsett från deras användbarhet kompletterar de utrymmet med en sällsynt och mysig atmosfär. Underskatta aldrig intrycket tygerna gör – använd dem så ofta som möjligt.

Vintage-hem-dekor-stil-och-idéer-11-1 Vintage heminredning stil och idéerBildkälla: J. Stephens Interiors

Ett badrum som utstrålar nostalgi

Du kan sprida vintage-auren även i de mest oklara utrymmena. Att lägga till en gammal världs touch på ditt badrum kan ge det exakt den charm det behöver. För att skapa en trevlig atmosfär måste det räcka med enkla blomdraperier och en gammal byrå.

Vintage-hem-dekor-stil-och-idéer-12-1 Vintage heminredning stil och idéerBildkälla: bondgårdinspirerat badrum

Vintage kök

När det gäller vintageinredning är köket ett utrymme som direkt ansluter. När du fyller rummet med mjölkflaskor, matta fladdermöss, salt- och pepparkakor och godisburkar strålar effekten av värme och minne över hela rummet. Att använda det stora tvättbrädelementet från 80-talet är också ett bra drag eftersom det är en signaturdetalj som gör alla vintagekök kompletta.

Vintage-hem-inredning-stil-och-idéer-13-1 Vintage heminredning stil och idéerBildkälla: Pinewold
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*